Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αδαμίδης: Τέσσερις οι υποψήφιοι επενδυτές για ΑΕΚ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Όχι ένας, αλλά τέσσερις είναι πλέον οι υποψήφιοι επενδυτές για την ΑΕΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά το πέρας της Γ.Σ. της Ένωσης ο πρόεδρος της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ.

Πέραν του επενδυτή που εκπροσωπείται από το δικηγόρο Γιάννη Βλάχο, υπάρχει ένας έλληνας επενδυτής που προτάθηκε από τον πρώην παράγοντα της ομάδας, Νίκος Στράτος, αλλά και δύο όμιλοι επιχειρηματιών από το Ντουμπάι, με τους οποίους θα συναντηθεί την Πέμπτη ο Σταύρος Αδαμίδης.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Αδαμίδης τόνισε πως την Πέμπτη θα βρεθεί στο Ντουμπάι για να συναντηθεί μαζί τους.

“Τέσσερις είναι οι προτάσεις. Μία του κ. Βλάχου, δεύτερη είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος που μετέφερε ο κ. Νίκος Στράτος, που εκπροσωπεί Έλληνα επιχειρηματία που θέλει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο με 10 εκατ., ενώ εγώ θα συναντηθώ με δύο επενδυτικά fund αραβικών συμφερόντων. Τους είπα να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, θα συναντηθούμε αύριο και θα επιστρέψω την Παρασκευή”.

Για τις επαφές με τον Γιάννη Βλάχο και τον άγνωστο άραβα επενδυτή, τόνισε: “Με την πλευρά του κ. Βλάχου είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία και σε διαδικασία ελέγχου. Έχουμε παραδώσει όλα τα νομικά στοιχεία, έχει γίνει και μία εκτίμηση του ποδοσφαιρικού ρόστερ και της λειτουργίας της ΠΑΕ. Θέλουμε να γίνει όσο το δυνατό γρηγορότερα. Έχουν εκφράσει κάποια ανησυχία για το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, αλλά ελπίζουμε να ξεπεραστεί»”.

Για την πρόταση που έφερε ο Νίκος Στράτος, ο Σταύρος Αδαμίδης δήλωσε: “Το θέμα προέκυψε εδώ και περίπου δέκα ημέρες. Ο κ. Στράτος μού είπε πως θα κανονιστεί συνάντηση εντός των προσεχών ημερών. Η διαδικασία είναι ανοικτή, οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται είμαστε ανοικτοί να τον ακούσουμε”.

Όσο για τα επόμενα βήματα στην υπόθεση, ανέφερε: “Ό,τι είναι να γίνει, πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο. Θα εξαγγελθεί νέα ΓΣ, ίσως τη Δευτέρα ή την Τρίτη κι ευελπιστούμε να είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ποιες είναι οι προτάσεις που έχουν εγκριθεί. Κάποιος με 10 εκατ. ευρώ μπορεί πλέον να αποκτήσει το 51%”.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν οι παίκτες μπορούν να κάνουν υπομονή, απάντησε: “Οι παίκτες πήραν κάποια χρήματα το Δεκέμβριο, περιμένουμε να τους δώσουμε ένα ακόμη ποσό μέσα στον Ιανουάριο. Οι περισσότερες ομάδες χρωστούν χρήματα στους παίκτες, κάποιες μάλιστα ακόμη περισσότερα από την ΑΕΚ. Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι πως υπάρχουν οφειλές που”.

Τέλος, ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος ή όχι πως θα βρεθεί λύση στην ΑΕΚ, απάντησε: “Δεν μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος. Περνάμε δυσκολίες, αλλά τα προβλήματα της ΑΕΚ είναι αντιμετωπίσιμα. Η εξέλιξη στην υπόθεση Ψωμιάδη κάνει την ΑΕΚ ακόμη πιο ελκυστική. Φυσικά θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα όποια έσοδα θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες της ΠΑΕ ΑΕΚ”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε