Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

ΑΕΚ ετών 87!

Στις 13 Απριλίου του 1924 μία παρέα ατόμων αποφάσισε να δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Η ΑΕΚ γιορτάζει τα 87α γενέθλια της σε μία δύσκολη περίοδο όπου το οικονομικό αδιέξοδο βαραίνει… την πλάτη της.

20 μήνες μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, στο μαγαζί του Αιμίλιου και του Μενελάου Ιωνά στην οδό Βερανζέρου, γεννήθηκε η ΑΕΚ. Ένας σύλλογος που αγαπήθηκε από πολλούς φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα.

Το καταστατικό κατατέθηκε στις 2 Ιουλίου του 1924 και εγκρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 18 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Έκτοτε η Ένωση πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα της χώρας έχοντας κατακτήσει πάνω από 100 τίτλους σε όλα τα αθλήματα.

Το 2011 όμως το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου διέρχεται κρίση που μοιάζει αξεπέραστη. Οι πωλήσεις παικτών είναι μονόδρομος για να βγει η ΠΑΕ από το οικονομικό αδιέξοδο.

Ο τελευταίος που προστέθηκε στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών είναι ο Λεονάρντο που από τον Γενάρη θεωρείται ξένο σώμα αφού έχει πάρει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Στην Ένωση δεν θα είχαν πρόβλημα εκτός από τον Βραζιλιάνο να παραχωρούσαν και  τον Σάββα Γκέντσογλου ο οποίος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων της Γερμανίας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε