Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: +5 ή επιστροφή στην κορυφή! Το μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ

ΑΕΚ - Ολυμπιακός
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ήρθε η ώρα του πρώτου ντέρμπι της φετινής Superleague. Η πρωτοπόρος ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (20:30, NewsIt.gr, Novasports 1) στην “μεγάλη” αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Τα τελευταία χρόνια η κόντρα τους είναι το… μεγάλο γεγονός του πρωταθλήματος! Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Superleague, με τον νικητή να παίρνει τεράστιο ψυχολογικό πλεονέκτημα, ενόψει της συνέχειας.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε πολύ καλό αγωνιστικό “φεγγάρι” και στην πρώτη της εμφάνιση ενώπιον των οπαδών τη σε αγώνα πρωταθλήματος -μετά την τιμωρία για τον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ- και θέλει το πολύτιμο τρίποντο” που θα την φέρει στο +5 από τον Ολυμπιακό και θα δώσει ένα ισχυρό “χτύπημα” στον μεγάλο της αντίπαλο.

Άξιο αναφοράς, πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρακολούθησε την τελευταία προπόνηση της Ένωσης. Να αναφέρουμε ακόμα πως οι “κιτρινόμαυροι” αναμένουν στο ΟΑΚΑ περίπου 40.000 φίλους της ομάδας.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Έκπληξη από Χιμένεθ στην «κιτρινόμαυρη» αποστολή

Ο “τελικός” του Χάσι

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός προβληματίζει με την εικόνα του το τελευταίο διάστημα και βλέπει το συγκεκριμένο ματς σαν “τελικό”

Οι απώλειες τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές της Superleague, με Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον Μπέσνικ Χάσι. Το.. κλίμα είναι ιδιαιτέρως βαρύ για τον Αλβανό τεχνικό και δεν αποκλείεται το αποτέλεσμα του ντέρμπι να κρίνει και τη θέση του στους “ερυθρόλευκους”.

https://twitter.com/olympiacos_org/status/911870487290089477

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Με Φορτούνη στο ΟΑΚΑ

Οι πιθανές συνθέσεις ΑΕΚ και Ολυμπιακού

Ο Μανόλο Χιμένεθ αναμένεται να παρατάξει την ΑΕΚ (4-2-3-1) με τον Ανέστη κάτω απ’ τα δοκάρια και τους Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς και Μπακάκη στην άμυνα (από δεξιά προς αριστερά).

Σιμόες και Γιόχανσον θα αποτελέσουν πιθανότατα το δίδυμο των κεντρικών μέσων . Οι Χριστοδουλόπουλος, Κλωναρίδης και Μάνταλος θα είναι οι τρεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, με κεντρικό επιθετικό τον Λιβάγια. Αραούχο και Γαλανόπουλος διεκδικούν θέσεις στο αρχικό σχήμα.

Όσον αφορά τον Μπέσκιν Χάσι, αναμένεται να στήσει τον Ολυμπιακό (4-2-3-1) με τον Καπίνο στο τέρμα και τους Φιγκέιρας, Ρομαό, Ένγκελς και Κούτρη στην αμυντική γραμμή (από δεξιά προ αριστερά)

Στο κέντρο θα βρεθεί ο Ζντιέλαρ με τον Ζιλέ ή τον Ταχτσίδη. Καρσελά και Μάριν θα βρεθούν στα άκρα της επίθεσης, ενώ ο Οτζίτζα θα τοποθετηθεί πίσω από τον Εμενίκε.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις