Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Η “Βασίλισσα” υπέταξε τους Πειραιώτες!

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Η “Βασίλισσα” υπέταξε τους Πειραιώτες!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ύστερα από 13 χρόνια, η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό! Η Ένωση επικράτησε εντός έδρας των Πειραιωτών με 66-62, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League. Ψυχωμένη εμφάνιση από τους παίκτες της “Βασίλισσας” στο ντεμπούτο του Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο της ομάδας.

Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού για το Κύπελλο, η ΑΕΚ έστειλε στο καναβάτσο και τον Ολυμπιακό, υποχρεώνοντας τον στη δεύτερη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι “ερυθρόλευκοι”, οι οποίοι έχασαν σημαντικό έδαφος στη μάχη της πρώτης θέσης και του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ, τα βάζουν με την τύχη τους, καθώς αγωνίστηκαν χωρίς τους Αγραβάνη και Παπαπέτρου, ενώ παρατάχθηκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, αντιμετώπισε πρόβλημα κι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Μάνι Χάρις με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ, με άξιους συμπαραστάτες τους Μάικ Γκριν (12) και Ντούσαν Σάκοτα (10). Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Τζαμέλ ΜακΛίν, που έκανε νταμπλ νταμπλ με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Η ΑΕΚ είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με το παιχνίδι να είναι ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος και να κρίνεται στα τελευταία δευτερόλεπτα. Εκεί η Ένωση ήταν πιο ψύχραιμη κι έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 39-37, 51-50, 66-62

 

ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς 8, Γκριν 12, Χάρις 15, Λαρεντζάκης 6 (1), Μαυροειδής 9, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 10 (2), Μπάρλοου 4, Καββαδάς 2, Ελονού.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 6 (2), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 10, Ρόμπερτς, ΜακΛίν 16 (12ριμπ.), Στρέλνιεκς 9 (1), Μάντζαρης 8 (2), Μπόγρης, Γουίλτζερ 2, Τόμπσον 4.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις