Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ριέκα: Τρελαίνομαι… σου λέω, τρελαίνομαι!

ΑΕΚ – Ριέκα: Τρελαίνομαι… σου λέω, τρελαίνομαι!

Η ΑΕΚ… ξεπέρασε την ψυχρολουσία του 2-0 και πήρε μια ακόμη ισοπαλία στον όμιλό της, που την φέρνει ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση, με την οποία καθάρισε η Μίλαν, η οποία νίκησε 5-1 την Αούστρια. Η Ενωση με τα γκολ των Αραούχο και Χριστοδουλόπουλου λυτρώθηκε (2-2) και θα πάει στη Βιέννη για να σφραγίσει την πρόκρισή της, καθώς το μόνο που χρειάζεται στην Αυστρία είναι να μην χάσει…

Το live ΑΕΚ – Ριέκα

Δυο πρόσωπα είχε η ΑΕΚ στο ματς. Αυτό προ της εισόδου του Λιβάγια στο παιχνίδι, διάστημα που δεν μπορούσε να αλλάξει πάσα και το καλό της πρόσωπο το έδειξε μόλις μπήκε ο Κροάτης στο ματς. Ο Χιμένεθ σωστά κατάλαβα ότι έπρεπε να τον περάσει στο παιχνίδι και η αλλαγή στο 29′, άλλαξε την εικόνα του ματς. 

Ο αγώνας

Στον… ύπνο έπιασε η Ριέκα την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Οι Κροάτες μπορεί να μη διανύουν την καλύτερη σεζόν τους, αλλά δεν ξέχασαν και το ποδόσφαιρο που ξέρουν να παίζουν. Ανοιξαν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό, καθώς έπειτα από κόρνερ του Ακόστι πήρε την πρώτη κεφαλιά ο Γκόργκον και νίκησε τον Ανέστη.

Η ΑΕΚ δυσκολευόταν να αλλάξει μπαλιά… και η Ριέκα συνέχιζε να πρεσάρει. Στο 16′ είχε δοκάρι με τον Ζούπαριτς, αλλά και στο 20′ με τον Γκόργκον, ενώ έξι λεπτά πέτυχε κι άλλο γκολ… Στο 26′ , έπειτα από κεφαλιά του Βράνιες προς τα πίσω, ο Γκοργκόν πήρε την μπάλα και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 για τους Δαλματούς.

Ο Χιμένεθ κατάλαβε ότι πρέπει να αλλάξει πράγματα και σωστά πέρασε στο 29′ ο Λιβάγια αντί του Γκάλο.

Η Ενωση άρχισε να παίζει πιο επιθετικά και στο 36′ φώναξε για πέναλτι, όταν ο Αραούχο πήρε την μπάλα απ’ τον Έλεζ, ο οποίος τον βρήκε χαμηλά στο πόδι… Κατά την προσφιλή της συνήθεια η ΑΕΚ πέτυχε γκολ στις καθυστερήσεις, αλλά του πρώτου ημιχρόνου. Στο 47′ έπειτα από σέντρα του Μπακάκη από τ’ αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Αραούχο που με υπέροχη και έξυπνη προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ μπήκε έτοιμη για γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό ήρθε γρήγορα, ενώ ήδη τα νέα από το Μιλάνο ήταν καλύτερα. Η Μίλαν που είχε βρεθεί πίσω στο σκορ, έκανε την ανατροπή και ήλεγχε το ματς απόλυτα. Στο 55′ ο Μπακασέτας εκτέλεσε ωραία το φάουλ, αλλά ο Πρσαλκο δεν έδιωξε σωστά κι ο Λάζαρος με κεφαλιά ισοφάρισε.

Στο 64′ ο Αραούχο έβγαλε στον Λιβάγια, αυτός δεν μπόρεσε να τη γυρίσει στον Αργεντίνο και έπειτα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. Δύο λεπτά νωρίτερα σωστά ακυρώθηκε γκολ του Τσίνο για επιθετικό φάουλ.

Ο Αραούχο είχε και δοκάρι στο 89′, έπειτα από διπλή προσπάθεια.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο (30′ Λιβάγια), Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (68′ Κονέ), Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (85′ Ροντρίγκεζ), Αραούχο.

ΡΙΕΚΑ (Ματίας Κεκ): Πρσκάλο, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Έλεζ, Ζούτα, Μάλες, Μπράνταριτς, Πάβιτσιτς (91′ Τσρνιτς), Ακόστι (70′ Κβρζιτς), Γκόρντον, Γκαβράνοβιτς (81′ Πούλιτς).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις