Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ τριών αστέρων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Οι τρεις αστέρες της ΑΕΚ πέτυχαν από ένα γκολ και την οδήσαν σε νίκη με 3-0 στην Τρίπολη. Ο Χιμένεθ δεν άλλαξε την πετυχημένη συνταγή των Σερρών και δικαιώθηκε απόλυτα. Πολλά προβλήματα ενόψει ντέρμπι για τους κιτρινόμαυρους. Απολύθηκε ο Βλάχος.

Χάνει τον ΠΑΟ ο Μανωλάς

Τέλος ο Βλάχος από τον Αστέρα Τρίπολης

Δείτε το LIVE του αγώνα

Με μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ πέρασε σαν σίφουνας από την Τρίπολη, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη της, ξαναπιάνοντας τον ΠΑΟΚ στην 3η θέση της βαθμολογίας. “Λύμπε”, Μπλάνκο και Σκόκο οι σκόρερ της ομάδας του Χιμένεθ.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυνατά στο ματς, ελέγχοντας τον ρυθμό αλλά χωρίς να μπορεί να πλησιάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Αστέρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πιο επικίνδυνες στιγμές του πρώτου μέρους προήλθαν από μακρινά σουτ του Λαγού και του Σκόκο.

 
Με τον ίδιο τρόπο απείλησε και η ομάδα της Τρίπολης. Ο Λαδάκης επιχείρησε το μακρινό σουτ στο 27′ αλλά ο Σάχα αντέδρασε σωστά.
 
Ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να κάνει γρήγορα την πρώτη του αλλαγή αφού ο Μανωλάς τραυματίστηκε στο 30′ και αντικαταστάθηκε από τον Νασούτι.
 
Η ΑΕΚ ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο μέρος. Μετά από κόρνερ, ο Νασούτι έπιασε το σουτ, οι αμυντικοί του Αστέρα δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Λυμπερόπουλος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει σε δεύτερο συνεχόμενο ματς και να πετύχει το πέμπτο του φετινό τέρμα.
 
Οι γηπεδούχοι δεν αντέδρασαν ποτέ αφού η Ένωση “χτύπησε” ξανά στο 56′. Ο Μπλάνκο έφυγε στην πλάτη της άμυνας και ως γεννημένος σκόρερ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, πετυχαίνοντας το έβδομο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα.
 
Στο 73′ ο Γιάχιτς κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα από τον Πουλίδο. Ο Σκόκο νίκησε τον Ντεγκρά και ανέβασε το δείκτη του σκορ.

Ο Αστέρας προσπάθησε να σημειώσει το γκολ της τιμής αλλά ο Φρανκού πλάσαρε άστοχα στη μοναδική αξιόλογη φάση των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος.

Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Ορόθκο, Μπαστία, Λαδάκης (72′ Μπακασέτας), Καρέρα (59′ Αρσενίεβιτς), Ουντότζι (63′ Μάρτινς), Φορτούνης, Φρανκού.

 
ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας (57′ Γιάχιτς), Καράμπελας, Μανωλάς (38′ Νασούτι), Δέλλας, Μάκος (76′ Ντιόπ), Γκερέιρο, Σκόκο, Λαγός, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε