Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

ΑΕΚ-ΠΑΟ:Στο χείλος του γκρεμού – Οι επιπτώσεις της μη αδειοδότησης

ΑΕΚ-ΠΑΟ:Στο χείλος του γκρεμού – Οι επιπτώσεις της μη αδειοδότησης

“Πράσινοι” και “κιτρινόμαυροι” ψάχνουν ένα θαύμα για να πάρουν αδειοδότηση από την Ουέφα, ενώ έχουν ήδη χάσει τις προθεσμίες. Διαβάστε τις συνέπειες που αντιμετωπίζουν οι δύο ιστορικοί σύλλογοι και οι οποίες απειλούν το παρών και το μέλλον τους.

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

Στις δύο επόμενες μετεγγραφικές περιόδους δεν θα μπορούν να ενισχυθούν, εκτός από Έλληνες παίκτες κάτω των 22 ετών ή ξένων κάτω των 22 οι οποίοι όμως θα έχουν προϋπηρεσία στην ακαδημία του συλλόγου.

ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ

Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2013, οι δύο ομάδες δεν θα μπορούν να ανανεώσουν κανένα συμβόλαιο, εκτός Ελλήνων και ξένων γηγενών κάτω των 22 ετών. Αυτό σημαίνει πως όσοι παίκτες είναι από 22 και τελειώνουν τα συμβόλαια τους, φεύγουν από τις ομάδες.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Κάθε παίκτης στον οποίο οφείλονται μισθοί παραπάνω από δύο μηνών μπορεί να πετύχει την ελευθερία του.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Από τα τηλεοπτικά δικαιώματα μέσω της κεντρικής διαχείρισης των ΠΑΕ θα παρακρατείται το 20% του ποσού που αναλογεί στον Παναθηναϊκό, το οποίο θα καταβάλλεται σε εξόφληση υποχρεώσεών του προς ποδοσφαιριστές και προπονητές.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Αν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δεν βγάλουν κάποιον… λαγό από το καπέλο την τελευταία στιγμή, τότε η τιμωρία του ενός έτους αποκλεισμού από την Ευρώπη θα ισχύσει (και οι δύο ομάδες είχαν τιμωρηθεί με αναστολή). Ο αποκλεισμός θα ενεργοποιηθεί άμεσα για όποια από τις επόμενες τρεις σεζόν βγει ο σύλλογος στην Ευρώπη, αλλά δεν έχει θεωρητικά σχέση με την αδειοδότηση που είναι θέμα της ΕΠΟ. Να σημειωθεί πως τα προβλεπόμενα έσοδα μόνο από μία απλή συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ανέρχονται στα 7 εκατ. ευρώ.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ

Το Μάιο η ΕΠΟ θα κρίνει -εάν δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα και δεν υπάρχουν χρήματα- ότι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δεν πληρούν τα κριτήρια για να πάρουν αδειοδότηση. Σε αυτήν την περίπτωση δεν υποβιβάζονται, αλλά θα υποστούν τις κυρώσεις που προαναφέραμε. Ταυτόχρονα, όμως, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να διευθετεί τις οφειλές του προς τους αθλητές-προπονητές, καθώς εάν δεν το κάνει -όταν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση και καταφτάσουν από τη FIFA στην ΕΠΟ τα… φιρμάνια- θα βρίσκεται μπροστά στην απειλή τιμωρίας αφαίρεσης βαθμών.

Ώρα μηδέν για ΑΕΚ-Παναθηναϊκό

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε