Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αφιέρωμα NewsIt: Το προφίλ της Εθνικής Νέων (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ EPO.GR
ΦΩΤΟ EPO.GR

Η νέα γενιά του ελληνικού ποδόσφαιρο αφήνει υποσχέσεις για σπουδαία πράγματα στο μέλλον και το NewsIt σας παρουσιάζει ένας προς ένα τα “χρυσά” παιδιά του Κώστα Τσάνα.

Ποιοι είναι οι παίκτες που οδήγησαν την ομάδα Νέων στον τελικό του Euro U-19; Το NewsIt.gr ένα μίνι αφιέρωμα για τη νέα φουρνιά των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Από τους 18 ποδοσφαιριστές που διαθέτει η αποστολή μας, οι 5 είναι του Παναθηναϊκού, οι 3 του Ολυμπιακού, οι 3 του Άρη, οι 2 από τον Αστέρα Τρίπολης και από έναν έχουν οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Εργοτέλης, Πανιώνιος και Ατρόμητος.

Αρκετοί από τους 18 έχουν πολλές συμμετοχές με τις ομάδες τους και άλλοι ακόμη δεν έχουν πάρει την ευκαιρία να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα του συλλόγου που ανήκουν.

(Φωτογραφίες από το σάιτ της ΕΠΟ)

Προπονητής: Κώστας Τσάνας

Ο Κώστας Τσάνας είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να αναδείξει το ταλέντο των περισσότερων νεαρών. Μπορεί να είναι μόλις 45 ετών αλλά η προπονητική του καριέρα ξεπερνάει τα 10 χρόνια. Άνθρωπος που κοπιάζει καθημερινά για να κάνει σωστά την δουλειά του και δεν σταματάει να παλεύει για αυτό, λένε αυτοί που τον ξέρουν καλύτερα.

Οι παίκτες:

Σωκράτης Διούδης

Ανήκει στην γενιά των 93αρηδων. Ο τερματοφύλακας του Άρη ήταν εκ των πρωταγωνιστών στον ημιτελικό με την Αγγλία και συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόκριση πιάνοντας το πέναλτι του Χολ δευτερόλεπτα αφού είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα, σημείωσε ακόμα αρκετές σημαντικές επεμβάσεις και έστρεψε πάνω του τα βλέμματα αρκετών σκάουτερ.

Στέφανος Καπίνο

Μάλλον πρόκειται για το πιο… βαρύ χαρτί αυτής της ομάδας. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού είναι ο νεότερος παίκτης που έχει φορέσει την φανέλα της Εθνικής κάτω των 17 σε ηλικία 15 ετών. Στις 15 Νοεμβρίου του 2011 και σε ηλικία 17 ετών και 241 ημερών ο ταλαντούχος πορτιέρο αγωνίστηκε στο φιλικό της Εθνικής Ανδρών με την Ρουμανία και έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που έχει φορέσει την φανέλα της γαλανόλευκης. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις την περσινή σεζόν σε συλλογικό επίπεδο απέδειξαν πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ευρώπη, στην ηλικία του.

Δημήτρης Κουρμπέλης

Παρά τα 18 του χρόνια, ο μέσος του Αστέρα Τρίπολης έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Σάκη Τσιώλη με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει την περσινή σεζόν με 15 συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα. Αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής Νέων καθώς δεν σταματάει να καλύπτει κάθε χώρο στην μεσαία γραμμή, μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια επιτυχία σαν στόπερ, ενώ δεν του λείπει και η τεχνική κατάρτιση.

Μπάμπης Λυκογιάννης

Από το απόγευμα της Πέμπτης το όνομα του έχει ακουστεί σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Ο 18χρονος άσος του Ολυμπιακού με το γκολ που πέτυχε στην παράταση του αγώνα με την Αγγλία αναδείχθηκε σε ήρωα της Εθνικής. Ο μεγάλος ανταγωνισμός στον Ολυμπιακό δεν του έχει επιτρέψει να πάρει χρόνο συμμετοχής πλην κάποιων λεπτών που του έδωσε ο Βαλβέρδε στο κύπελλο. Μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις και είναι το ίδιο καλός στα αμυντικά και τα επιθετικά του καθήκοντα.

Νίκος Μαρινάκης

Ο πιο… μικρός της Εθνικής Νέων. Γεννημένος στις 9 Ιανουαρίου του 1993 ο αμυντικός του Παναθηναϊκού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην χώρα μας. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και οι άνθρωποι του “τριφυλλιού” λένε τα καλύτερα λόγια και περιμένουν να δικαιωθούν. Ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να δείξει τις δυνατότητες του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μέχρι τώρα.

Μαυρουδής Μπουγαϊδης

Ο…βράχος της ελληνικής άμυνας. Με άριστες τοποθετήσεις και επεμβάσεις που θα ζήλευαν πολλοί πιο έμπειροι παίκτες, ο αμυντικός της ΑΕΚ είναι από τις μορφές του τουρνουά. Εκτός από όλα αυτά έβαλε και το πρώτο γκολ στον ημιτελικό με την Αγγλία. Πέρυσι είχε 5 συμμετοχές με τους “κιτρινόμαυρους”, αλλά φέτος δεν αποκλείεται να πάρει ακόμα και φανέλα βασικού.

Κώστας Ρουγκάλας

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού μπορεί να λογίζεται ως εναλλακτική λύση στην Εθνική Νέων, αυτό όμως δεν σημαίνει πως υπολείπεται σε ταλέντο των υπολοίπων. Στον Πειραιά προσδοκούν πολλά από αυτόν και είναι στο χέρι του να αποδείξει πως αξίζει την εμπιστοσύνη τους.

Κώστας Σταφυλλίδης

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στην Ευρώπη στην ηλικία του. Άφησε τα διαπιστευτήρια του την περσινή σεζόν με αποκορύφωμα την εκπληκτική εμφάνιση του στο “Γουάι Χαρτ Λέιν” κόντρα στην Τότεναμ Συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Εσθονίας και στο Μάντσεστερ γράφουν πως η Σίτι τον έχει βάλει στο στόχαστρο.

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

Ο βασικός δεξιός μπακ της Εθνικής Νέων. Σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ δεν διστάζει να προωθείται και να βοηθάει την ομάδα του και στο επιθετικό παιχνίδι. Ανήκει στον Παναθηναϊκό και περιμένει την ευκαιρία του.

Γιώργος Κατίδης

Αρχηγός… όνομα και πράγμα. Ο μέσος του Άρη είναι η ψυχή της Εθνικής. Κάνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη-πρόκριση επί της Πορτογαλίας στον όμιλο. Είναι δεύτερο σκόρερ στο τουρνούα με τρία τέρματα και αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ για λογαριασμό της Έβερτον.

Χάρης Μαυρίας

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ομάδας και ο μεγάλος απόντας του ημιτελικού λόγω τιμωρίας. Ο 18χρονος άσος του Παναθηναϊκού δεν σταματάει να αποδεικνύει το ταλέντο του και να κάνει σταθερά βήματα προόδου. Στις 20 Οκτωβρίου του 2010 ο Νίκος Νιόπλιας τον χρησιμοποίησε στον αγώνα με την Ρούμπιν Καζάν και έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τελείωσε την περσινή σεζόν με 21 συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα.

Παναγιώτης Μπάλλας

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις την φετινή σεζόν, με την φανέλα του Ατρομήτου. Πρόκειται για έναν μέσο που ξέρει πολύ μπάλα και αν συνεχίσει να δουλεύει στον ίδιο ρυθμό σύντομα θα… ανοίξουν τα σύνορα για αυτόν.

Βασίλης Μπούζας

Ο μέσος του Πανιώνιου αποτελεί μία αξιόπιστη λύση του Κώστα Τσάνα για τον χώρο του κέντρου. Πέρυσι είχε δύο συμμετοχές με τους Νεοσμυρνιώτες στην Σούπερ Λίγκα, αλλά φέτος αναμένεται να έχει αυξημένες αρμοδιότητες.

Ανδρέας Μπουχαλάκης

Μπορεί να αγωνιστεί παντού στην μεσαία γραμμή και στην επίθεση. Ο άσος του Εργοτέλη αποτελεί ένα από τα σημαντικά γρανάζια της μηχανής στην Εθνική Νέων και το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό.

Σπύρος Φουρλάνος

Το μεστό του παιχνίδι στη μεσαία γραμμή θα ζήλευαν πολλοί συνάδελφοι του με χρόνια στα γήπεδα. Ο μέσος του Παναθηναϊκού αυξάνει καθημερινά τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και κερδίζει πόντους στην εκτίμηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Γιάννης Γιαννιώτας

Άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά την περσινή σεζόν και έκανε τρομερό πρωτάθλημα με τον Άρη. Οι 19 συμμετοχές και τα 3 γκολ που πέτυχε στην Σούπερ Λιγκ δεν δείχνουν όλη την αλήθεια για έναν από τους πιο επικίνδυνους εξτρέμ του πρωταθλήματος. Όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Δημήτρης Διαμαντάκος

Μαζί με τον Κατίδη ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση της λίστας των σκόρερ του τουρνούα, έχοντας τρία γκολ. Κορυφαίο του παιχνίδι αυτό με την Εσθονία όπου σημείωσε 2 τέρματα. Σύγχρονος στράικερ που αγωνίζεται και στα πλάγια, κατάφερε να στρέψει το βλέμμα του Βαλβέρδε επάνω του την περσινή σεζόν.

Τάσος Μπακασέτας

Από τους πιο νεαρούς ταλαντούχους Έλληνες επιθετικούς. Ο άσος του Αστέρα Τρίπολης είναι ο πιο “καθαρός” επιθετικός της Εθνικής, ενώ άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην Σούπερ Λιγκ πέρυσι με 9 συμμετοχές και ένα γκολ.

Διαβάστε όλα τα νέα από τις προετοιμασίες των ομάδων

Πιλάβιος: Περήφανη η Ελλάδα για τα παιδιά της!

Τσάνας: Πανάξια πρόκριση – Υπήρξε θέληση, πάθος… ψυχή!

Συγχαρητήρια από Ιωαννίδη σε Εθνική

Η ΟΥΕΦΑ για την μεγάλη πρόκριση της Εθνικής

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα από Παπούλια στην Εθνική!

Οι σούπερ πιτσιρικάδες της Εθνικής τρέλαναν την Ελλάδα

Η Εθνική Νέων έκανε υπερήφανη την Ελλάδα – Επική πρόκριση στον τελικό του Euro

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε