Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αφιέρωμα της FIFA στον Επστάιν!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Γερμανού μεσοεπιθετικού με την φανέλα της Κέρκυρα προκάλεσαν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ομοσπονδίας η οποία φιλοξενεί αφιέρωμα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος και ακολουθεί στην τέταρτη θέση η Κέρκυρα. Η πρωτάρα ομάδα στη Σούπερ Λίγκ, έδρα της το νησί της Κέρκυρας, και ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια. Ο σύλλογος ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία το 2004 αφού μέχρι τότε αγωνιζόταν στις μικρότερες κατηγορίες”, αναφέρει αρχικά η ιστοσελίδατης παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

“Πριν από δέκα χρόνια η ομάδα έπαιζε στη Δ΄ Εθνική. Όμως χάρη στον Σπύρο Καλογιάννη, τον τότε πρόεδρο του συλλόγου, κατάφερε να κερδίσει την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία. Δυστυχώς η διαμονή της στην ελίτ κατηγορία της Ελλάδας κράτησε μόνο έναν χρόνο. Μετά από ακόμα μια άνοδο υποβιβάστηκε στη β΄ Κατηγορία το 2007.

Η Κέρκυρα ενισχύθηκε και από το καλοκαίρι επέστρεψε. Η πορεία της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ είναι μέχρι τώρα εξαιρετική. Σε αντίθεση με τα προγνωστικά, οι παίκτες της έχουν υποστεί μόλις μία ήττα στις επτά πρώτες αγωνιστικές και έχουν από τρεις νίκες και ισοπαλίες. Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ομάδας είναι ο Γερμανός μέσος Ντένις Επστάιν”.

“Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 24 ετών ο Επστάιν έχει ήδη μια γεμάτη καριέρα πίσω του. Σε ηλικία 12 ετών μεταγράφηκε στην Κολονία και από εκεί εντάχθηκε στην Εθνική ομάδα Νέων, ενώ έκανε το ντεμπούτο του στην Μπουντεσλίγκα τον Οκτώβριο του 2005. Το 2007 και αφού κατήγγειλε τη σύμβασή του πήγε στους Κίκερς Όφενμπαχ.

Κατά τη θητεία του στη β΄κατηγορία της Γερμανίας δεν κατάφερε να δείξει την αξία του και τη σεζόν 2008/09 μετακινήθηκε στον Ηρακλή της Θεσσαλονίκης. Εκεί ο Επστάιν βρήκε τον παλιό καλό του εαυτό και σε δύο σεζόν σημείωσε επτά γκολ. Τον περασμένο Ιούνιο ο Γερμανός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό”.

“Ο Επστάιν δεν έμεινε για πολύ καιρό στον Ολυμπιακό, καθώς ο σύλλογος άλλαξε χέρια και παραχωρήθηκε στην Κέρκυρα. Αυτή η κίνηση που φαινόταν ένα βήμα πίσω για την καριέρα του τώρα αποδεικνύεται ένα πραγματικό παιχνίδι της τύχης για την τωρινή ομάδα του. Στην Κέρκυρα παίζει βασικός. Την 1η αγωνιστική πέτυχε γκολ στη νίκη με 2-1 επί της ΑΕΚ, και στα επόμενα έξι ματς πέτυχε τέσσερα γκολ, με τα οποία έδωσε δύο νίκες και μία ισοπαλία στην ομάδα του.

Δεδομένου ότι ο αριστεροπόδαρος άσος έχει κλέψει την παράσταση στο νησί του Ιονίου, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να τον επανεντάξει το συντομότερο στο δυναμικό του. Ωστόσο, αν συνεχίσει σε αυτά τα επίπεδα, δεν αποκλείεται να παραμείνει στην Κέρκυρα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε