Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αφρουδάκης: Από μικρός ήμουν Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI.

Ο Γιώργος Αφρουδάκης έκανε το μεγάλο βήμα το καλοκαίρι, αφήνοντας τον Ολυμπιακό για τον Παναθηναϊκό. Με δηλώσεις του ανέφερε ότι από μικρός υποστήριζε τους “πράσινους”.

Ένας παίκτης που προσέφερε πολλά στον Ολυμπιακό, πήρε τη μεγάλη απόφαση και θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της… καρδιάς του.

Ο Γιώργος Αφρουδάκης παραχώρησε συνέντευξη στο Παναθηναϊκό Τριφύλλι:

Ήταν και συναισθηματικό το κίνητρο για να έρθεις στον Παναθηναϊκό; Γιατί κάτι τέτοιο πήρε το αφτί μας…

«Ο περισσότερος κόσμος το ξέρει πως ποδοσφαιρικά είμαι υποστηρικτής του Απόλλων Αθηνών. Δεν το έχω κρύψει ποτέ. Αλλά πάντα είχα μεγάλη συμπάθεια και μου άρεσε ο Παναθηναϊκός.

Στα παιδικά μου χρόνια παρακολουθούσα τις μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες που έκανε ο Παναθηναϊκός με αντιπάλους της Γιουβέντους, την Γκέντεμποργκ. Είναι τα χρόνια τα οποία είσαι παιδί και οποιαδήποτε επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού, ήταν εθνική υπόθεση.
Πιτσιρικά, που τρελαινόμουν με τον αθλητισμό, με είχε αγγίξει αυτή η εικόνα. Αυτές οι ευρωπαϊκές επιτυχίες του Παναθηναϊκού κόντρα σε εκπληκτικές ομάδες. Συν ότι ο Απόλλων πάντα είχε καλές σχέσεις με τον Παναθηναϊκό».
 
Το πόλο δεν είναι από τα πλέον δημοφιλή αθλήματα στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκό ωστόσο σε αρκετά παιχνίδια του παίζει με αρκετούς φιλάθλους. Σε «φτιάχνει» αυτό σαν αθλητή;

«Δεν χρειάζεται να το πω εγώ αυτό. Είναι φυσικό οποιονδήποτε αθλητή να τον… φτιάχνει ο κόσμος. Είναι ωραίο να παίζεις μπροστά σε φιλάθλους. Ο κόσμος βοηθάει και σπρώχνει έναν αθλητή να αποδώσει καλύτερα. Γενικά παρακολουθούσα πολύ τα τεκταινόμενα στον Παναθηναϊκό τα προηγούμενα χρόνια γιατί έπαιζαν και μερικοί πολύ καλοί μου φίλοι και ξέρω ότι οι φίλαθλοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα. Φέτος τους θέλουμε ακόμα περισσότερο δίπλα μας και πάντα σαν αθλητές πρέπει να λέμε και έχουμε το δικαίωμα να το λέμε, ότι η ατμόσφαιρα στην πισίνα να μένει σε φίλαθλα πλαίσια και ο κόσμος να φωνάζει μόνο για το καλό της ομάδας. Είναι δύναμη για εμάς οι φίλαθλοι μας.»
 

Ο Αφρουδάκης ο… τρίτος αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Δεν είναι και το ωραιότερο πράγμα στον κόσμο να παίζεις κόντρα στον αδερφό σου. Πώς είναι η μεταξύ σας… ατμόσφαιρα πριν από τέτοια ματς;

«Ο Ζάχος την περασμένη σεζόν ήταν στο Φάληρο, αλλά φέτος δεν είναι το ίδιο. Το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είναι ένα ντέρμπι αιωνίων και θα είναι πιο περίεργα τα πράγματα. Δεν το έχουμε ζήσει αυτό ακόμα. Μόνο το 2007 όταν ο Χρήστος ήταν στον Εθνικό και εγώ στον Ολυμπιακό. Ο Εθνικός ήταν τότε ο βασικός αντίπαλος του Ολυμπιακού και καταλαβαίνετε… Δεν είναι και ό, τι πιο ευχάριστο αυτό. Πόσο μάλλον τώρα που είναι και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Είναι και σκληρό άθλημα το πόλο. Παρασέρνει εύκολα τον κόσμο, είναι στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι γίνονται πολλές «μάχες» και πέφτει… ξύλο στο νερό και παθιάζεται».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε