Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Αγγέλου: Φτιαγμένος για τίτλους ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Για την φιλοσοφία του Ολυμπιακού και τις αλλαγές που έγιναν σε σχέση με πέρυσι μίλησε ο βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς, Βαγγέλης Αγγέλου.

Συγκεκριμένα ο άμεσος συνεργάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε:

Για τα 15 χρόνια ανομβρίας που έκλεισαν με ευρωπαϊκό και πρωτάθλημα: “Ο τίτλος αποτελεί την κορύφωση μίας προσπάθειας και ενός σχεδιασμού. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα φτιαγμένη να κυνηγάει τίτλους. Τα τελευταία χρόνια το προσπάθησε πιο δυναμικά και φέτος ευτυχήσαμε να τα καταφέρουμε”.

Για τις αλλαγές που υπήρξαν σε σχέση με πέρσι: “Ένα τιμ στηρίζεται στην ιεραρχία. Μία ομάδα χτίζεται και οργανώνεται στη φιλοσοφία του προπονητή. Η ευελιξία και η προσαρμογή στο ταλέντο των παικτών είναι το ζητούμενο. Η φιλοσοφία που έχει ο κόουτς στηρίζεται στην πίεση σε όλο το γήπεδο, στη διάθεση και στην επιθυμία. Αυτά τα συστατικά ταιριάζουν και στο κόσμο του Ολυμπιακού. Πάνω σε αυτές τις αρχές λοιπόν φτιάχτηκε ένα σύνολο. Υπήρξαν διάφορες φάσεις που έπρεπε να γίνουν βελτιώσεις και χρειάστηκε η διοίκηση μαζί με τον προπονητή να το προστατέψουν και να βάλουν μία ασπίδα. Στο τέλος τα καταφέραμε”.

Για το προπονητικό κλειδί της επιτυχίας που έφερε και πάλι τον Ολυμπιακό στη κορυφή παρότι το μπάτζετ ήταν μικρότερο με προηγούμενα χρόνια: “Το μπάσκετ δεν στηρίζεται στα τρικ και τα μπάτζετ. Η φετινή προσπάθεια ξεκίνησε από μία απογοήτευση της διοίκησης για το πως αντιμετωπίζεται η επένδυση τους και ξεκίνησε από τη φορολογική λαίλαπα που έχει ξεκινήσει από πέρσι. Για να πετύχουμε χρειαστήκαμε μεγάλη μεθοδικότητα, λεπτομερή ανάλυση για το που και πως πηγαίνουμε και αξιοποίηση του ενστίκτου των ανθρώπων που δουλεύουν. Μένοντας πιστοί στις αρχές της πίστης και της συναδελφικότητας αρχίσαμε σιγά σιγά να χτίζουμε μία αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητο συστατικό επιτυχίας”.

Για τη συνεργασία του με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: “Πρόκειται για μία παγκόσμια μπασκετική προσωπικότητα που η φιλοσοφία του είναι τόσο απλή γιατί στηρίζεται στην απλότητα. Στο επιτελείο δεν ήμουν μόνο εγώ ήταν ο Αλεξάντερ Κέσαρ, ο Μίλαν Τόμιτς, ο Χρήστος Μαρμαρινός, ο Ανδρέας Γκατζούλης, οι γιατροί ήταν πάρα πολλά άτομα. Πάντα μία ομάδα που βρίσκεται πίσω από τη σκέψη του προπονητή είναι πολύ σημαντική. Έχω ευτυχίσει να είμαι μέρος ενός πολύ καλού επιτελείου που καθημερινά εξετάζει πολλές ιδέες κάποιες κόβονται κάποιες υλοποιούνται όλες όμως οι αποφάσεις λαμβάνονται με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας. Είμαι τυχερός και νιώθω όμορφα που δουλεύω μαζί του”.

Για το διαφορετικό που παρουσίασε φέτος ο Ολυμπιακός στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ: “Παρουσίασε καινούρια πρόσωπα γιατί ήταν μία ομάδα ευκαιριών. Μέχρι τώρα οι ομάδες χτίζονταν με γνώμονα τις ικανότητες τους στο μισό γήπεδο. Βλέπαμε δίδυμα και τρίδυμα που βασίζονταν στη καλή χημεία. Ο Ολυμπιακός παρουσίασε ένα σύνολο που στηρίχθηκε στους νέους παίκτες, στην ευγενή άμιλλα που είχαν μεταξύ τους, στο προπονητικό πρόβλημα που ήθελε την μπαταρία της φυσικής και τεχνικής κατάστασης να γεμίζει και να ωριμάζει μέρα με την ημέρα. Η μπαγκέτα της ομάδας των ευκαιριών δόθηκε στο προπονητή και με την ομπρέλα της διοίκησης η χρονιά ολοκληρώθηκε με καλό φίνις δίνοντας χρώμα στη φετινή χρονιά”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε