Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Άγγιξε το… θαύμα η Άρσεναλ, προκρίθηκε η Μίλαν

ΦΩΤΟ REUTERS.

 Η υπερπροσπάθεια των “κανονιέρηδων” έμεινε στο 3-0 κόντρα στη Μίλαν και οι Ιταλοί, έχοντας υπέρ τους το 4-0 από τον πρώτο αγώνα στο “Σαν Σίρο”, πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Άνετη… πτήση στους “8” – Η πρόκριση στην Μπενφίκα

Η Μίλαν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά την ήττα της με 0-3 από την Άρσεναλ στο Λονδίνο.

Σε ένα αγώνα με φανταστικό ρυθμό, οι Ιταλοί βρέθηκαν να χάνουν με 3-0 από το ημίχρονο, αλλά δεν δέχτηκαν άλλο τέρμα στην επανάληψη και πέρασαν τους “8” της διοργάνωσης, για πρώτη φορά μετά την περίοδο 2006-2007, στην οποία πήραν και το τρόπαιο στον τελικό της Αθήνας με την Λίβερπουλ.

Με την τραγική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, η Μίλαν έδειξε πως βαδίζει ακάθεκτη σε… βατερλό και ξύπνησε… μνήμες από τον αποκλεισμό της από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια την περίοδο 2003-2004. Στο δεύτερο μέρος όμως οι παίκτες του Αλέγκρι «ξύπνησαν» ανέβασαν ρυθμό και πήραν έστω και με αυτό τον τρόπο την πρόκριση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Βενγκέρ που μόλις στο 7’ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Κονσιελνί.

Στο 26′ ήρθε το 2-0 για τους Άγγλους με σκόρερ τον Τόμας Ροζίτσκι, ο οποίος σκόραρε με πλασέ μέσα από την περιοχή, έπειτα από το τραγικό λάθος του Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος αντί να διώξει μακριά… έστρωσε την μπάλα στον Τσέχο μέσο.

Ο Οξλέιν-Τσάμπερλεϊν κέρδισε πέναλτι στο 42′ και ο Ρόμπιν φαν Πέρσι από τα 11 βήματα ευστόχησε κάνοντας το 3-0 (43′). Η τελευταία… κανονιά, που θα έστελνε την Άρσεναλ στην παράταση δεν ήρθε ποτέ και έτσι οι «ροσονέρι» πήραν αυτή την πολύ δύσκολη πρόκριση

ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Φερμάελεν, Κοσιελνί, Γκιμπς, Ροσίτσκι, Σονγκ, Γουόλκοτ (85’Παρκ), Φαν Πέρσι, Τσάμπερλεϊν (76’Σαμάκ), Τζερβίνιο.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Μεσές, Μεσμπά (90’Μπονέρα), Αμπάτε, Σίλβα, Φαν Μπόμελ, Νοτσερίνο, Εμάνουελσον, Ιμπραΐμοβιτς, Ρομπίνιο, Ελ Σααραουί (70’Ακουιλάνι).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε