Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αίαντας” ο ΠΑΟΚ – Πήρε παλικαρίσιο 1-1 από τον Άγιαξ

Ο Ίβιτς πανηγυρίζει το πανέμορφο γκολ που σημείωσε, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ένας μεγάλος ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, γύρισε από την “κόλαση”, σκόραρε με τον Ίβιτς στο 72′ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στον Άγιαξ. Την Τετάρτη η ρεβάνς στην κατάμεστη Τούμπα. Δείτε το βίντεο.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Αν και στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν σαν να μην μπήκε ποτέ στο γήπεδο, στο δεύτερο τα πάντα άλλαξαν. Ο Δερμιτζάκης έδωσε τις εντολές, οι παίκτες του τις εκτέλεσαν και πήραν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που τους βάζει σε θέση οδηγού ενόψει της ρεβάνς.

Ο Άγιαξ φάνηκε ότι υποτίμησε τον αντίπαλο μετά το πρώτο μέρος. Ο Σουάρεζ έκανε “πλάκα” στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και το σκορ θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο στο ημίχρονο.

Ο “Αίαντας προηγήθηκε στο 12′ μετά από τραγικό λάθος του Χαλκιά (τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Κρέσιτς αμέσως μετά) ο Σουάρεζ με πολύ όμορφο ανάποδο ψαλίδι έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε αρχή, μέση και τέλος. Δεν πίεζε, δεν κράταγε τη μπάλα και οι Ολλανδοί κυριαρχούσαν απόλυτα στο γήπεδο. Ευτυχώς όμως δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ τις πολλές ευκαιρίες που είχαν.

Στο δεύτερο μέρος όλα άλλαξαν. Μετά από τα πρώτα 15 λεπτά όπου ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς, σιγά σιγά ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού.

Ο Δερμιτζάκης σήκωσε στο 72′ τον Φωτάκη για να ανατικαταστήσει τον Ίβιτς αλλά ο Σέρβος πριν βγει έκανε αυτό που ξέρει καλά. Εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική μεταβίβαση του Σαλπιγγίδη και πλάσαρε ιδανικά τον Στεκέλενμπουργκ σημειώνοντας ένα γκολ που ίσως αποδειχθεί “χρυσό” για τον ΠΑΟΚ.

Τα υπόλοιπα λεπτά πέρασαν με πίεση από τον Άγιαξ αλλά χωρίς ιδιαίτερα καρδιοχτύπια για τους φίλους του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος πλέον έχει προβάδισμα και με τη βοήθεια του κόσμου του που θα γεμίσει την Τούμπα μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Παύλος Δερμιτζάκης μίλησε στη Nova:

“Θέλαμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο τα παιδιά τα πήγαν πολύ καλά. Η ομάδα ήταν σοβαρή στο δεύτερο 45λεπτο και πήραμε δίκαια το αποτέλεσμα.”

Αποθεωτική υποδοχή στη Θεσσαλονίκη

Άγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Αλντερφέιρελντ, Φερτόνγχεν, Ανίτα, Ενόχ, Σουλεϊμάνι (66′ Έρικσεν), Ντε Γιονγκ. Εμάνουελσον (77′ Σαρπόνγκ), Σουάρεζ, Λίνγκρεν (62′ Ντε Ζέου).

 
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (15′ Κρέσιτς), Μπουσαϊντί, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (90′ Παπάζογλου), Σορλέν, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (75′ Φωτάκης), Σνάουτσνερ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε