Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Αλαφούζος: Δημιουργούμε έναν ασυναγώνιστο Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μίλησε για τα όσα έχει πετύχει ως τώρα η Παναθηναϊκή Συμμαχία.

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε στο match progamme του αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Τι θεωρείτε ότι έχει πετύχει η Παναθηναϊκή Συμμαχία αν κάνετε μια πρόχειρη αποτίμηση μετά από περίπου έξι μήνες;

«Θεωρώ πολύ σημαντικό επίτευγμα το γεγονός ότι έχει επέλθει μια σχετική ενότητα ανάμεσα στους οπαδούς μας και έχει περιοριστεί κάπως η εσωστρέφεια, την οποία θεωρώ μία από τις βασικότερες αιτίες που έφεραν τον Παναθηναϊκό μέχρι εδώ. Επίσης, η Παναθηναϊκό Συμμαχία έχει συμβάλει και οικονομικά στην ομάδα, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα, επιτυγχάνοντας την επιβίωση του Παναθηναϊκού. Από εκεί και πέρα, η πρωτοβουλία αυτή έχει κατορθώσει να εισαγάγει ένα καινούργιο μοντέλο ιδιοκτησίας και διοίκησης, μέσω του οποίου η ομάδα μπορεί κυριολεκτικά να ανήκει στους οπαδούς της, οι οποίοι σε τελική ανάλυση εκλέγουν και τη διοίκηση. Εφόσον αυτή η διαδικασία που ξεκινήσαμε ολοκληρωθεί με επιτυχία, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχε ανάγκη πια τον οποιοδήποτε μοναδικό ευκατάστατο οπαδό για τη διασφάλιση της επιβίωσής του».

Με δεδομένο ότι η Συμμαχία δεν πέτυχε τους στόχους που υπολογίζατε στο ξεκίνημα, ποιο πιστεύετε ότι μπορεί να είναι το μέλλον του εγχειρήματος αυτού;

«Είναι λογικό τέτοιου τύπο πρωτοποριακές πρωτοβουλίες να μην έχουν την προσδοκώμενη ανταπόκριση άμεσα. Παρά το γεγονός ότι οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν πολύ πιο αισιόδοξες, φάνηκε ότι ο κόσμος είναι διστακτικός απέναντι σε κάτι που είναι έξω από την κουλτούρα του Έλληνα φιλάθλου και ενδεχομένως δεν έχει και την εμπιστοσύνη που προϋποτίθεται. Όλα όμως χτίζονται βήμα-βήμα: Είμαστε στο Α και προσπαθούμε να πάμε στο Β. Για αυτό είμαστε εδώ και δουλεύουμε κάθε μέρα για τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των φιλάθλων της ομάδας. Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και πιστεύω στην επιτυχία της Παναθηναϊκός Συμμαχίας. Αν δεν το πίστευα δεν θα έδινα τον αγώνα που δίνω. Μπορεί να παίρνει περισσότερο χρόνο, αλλά πιστεύω πως η στήριξη του κόσμου και το μοντέλο της λαϊκής βάσης είναι όχι απλά η μόνη, αλλά και η πλέον ενδεδειγμένη λύση για το αύριο του Παναθηναϊκού».

Μέχρι να μπορέσει να στηριχθεί ο Παναθηναϊκός με αυτάρκεια στις δυνάμεις των φιλάθλων του και της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, πώς θα ξεπεράσει το δεδομένο οικονομικό πρόβλημα για το οποίο και εσείς ο ίδιος έχετε μιλήσει επανειλημμένα;

«Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οι δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ μεγάλες. Θα πρέπει να εξοικονομηθούν χρήματα από παντού και να γίνουν μεγάλες οικονομίες. Δεν μπορούμε ούτε να το “στρογγυλέψουμε”, ούτε να το πούμε αλλιώς για να ακουστεί καλύτερα: Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και το μόνο στο οποίο μπορεί να στηριχθεί ο Παναθηναϊκός είναι η αγάπη και η βοήθεια των οπαδών στην ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό, στην ενίσχυση δηλαδή της σχέσης και του δεσμού με τον κόσμο μας, δρομολογήθηκε και η επιστροφή στη “Λεωφόρο”. Όταν θέλεις να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα το ιδανικό είναι να στραφείς στις βασικές σου αξίες και τις ρίζες σου. Γυρίζουμε λοιπόν στο σπίτι μας, στο “Απόστολος Νικολαΐδης”. Η επιστροφή στη Λεωφόρο είναι ειλημμένη απόφαση και δεν αλλάζει».

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει πάντα μεγάλες προσδοκίες από την ομάδα και βάζει υψηλούς στόχους. Τι μπορεί να περιμένει από τη σημερινή ομάδα;

«Έχουμε ξεκινήσει σταδιακά και μεθοδικά και χτίζουμε κάτι. Παράλληλα δουλεύουμε στην κατεύθυνση της εξυγίανσης του Συλλόγου, ώστε να μην έχουμε ανοίγματα και να μην στηριζόμαστε αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις. Στόχος μας είναι αυτό που ξεκινήσαμε να είναι σε δύο χρόνια από σήμερα η καλύτερη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος και να στέκεται αξιοπρεπώς στην Ευρώπη. Θέλουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή και χτίζουμε κάτι σε πολύ υγιείς βάσεις για να δημιουργηθεί ξανά ένας ασυναγώνιστος Παναθηναϊκός».

Τι θα αλλάζατε αν είχατε τη δυνατότητα να τα κάνετε όλα από την αρχή;

«Πιστεύω ειλικρινά στην πρωτοβουλία που αναλάβαμε και θεωρώ ότι ο δρόμος που ακολουθούμε είναι η μοναδική ρεαλιστική επιλογή για τον Παναθηναϊκό. Δουλεύουμε πάνω σε σωστές βάσεις από την πρώτη μέρα και το μόνο που θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει διαφορετικά, αν ήταν δυνατό να προβλέπαμε με ακρίβεια κάποια δεδομένα, θα ήταν να είχαμε ακολουθήσει ακόμα πιο σφιχτή οικονομική πολιτική από την αρχή. Επαναλαμβάνω όμως ότι έχω τη σιγουριά πως δουλεύουμε στη σωστή κατεύθυνση και βάζουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο για τον Παναθηναϊκό».

Το απόλυτο ντέρμπι – Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (19.30)

Μήτρογλου ή Τζεμπούρ; – Αποφασίζει για την επίθεση ο Ζαρντίμ

Χωρίς προβλήματα και με Φετφατζίδη στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Βύντρα: Σε ένα ντέρμπι δεν υπάρχει κούραση

Αλαφούζος: Θα βελτιωθούμε κι άλλο με τον Ρότσα

Ρότσα: Δεν κοιτάμε τη διαφορά, θέλουμε τη νίκη

Θύρα 7 προς τους παίκτες του Ολυμπιακού: Τελειώστε τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε