Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Αλαφούζος: Έχουμε την δέσμευση του Τζίγγερ και 3 εκατ.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Λίγη ώρα μετά την ίδρυση του σωματείου φίλων Παναθηναϊκού στο οποίο ιδρυτικά στελέχη είναι ονόματα που προκαλούν έκπληξη, ο Γιάννης Αλαφούζος τόνισε πως έχει την δέσμευση του Γιάννη Βαρδινογιάννη  για την παραχώρηση των μετοχών, ενώ αποκάλυψε πως έχουν μαζευτεί ήδη 3 εκατ. ευρώ. Διαβάστε το δελτίο Τύπου στο οποίο αποκαλύπτεται πως ο Τζίγγερ παίρνει την ΓΗΠΕΛ για ένα ευρώ. Δείτε την ιδρυτική διακύρηξη.

Και εγένετο… σωματείο Φίλων Παναθηναϊκού με ονόματα έκπληξη!

Ο Έλληνας εφοπλιστής μιλώντας στον NovaSport fm 94,6 τόνισε μεταξύ άλλων:

«Έχουν συνεργαστεί μαζί μου και ο Βαρδινογιάννης και ο Βγενόπουλος. Πρέπει να βρεθεί λύση. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Το εγχείρημα το στηρίζουν όλοι. Ο Γιαννακόπουλος έχει προσφέρει τόσα πολλά, τόσα χρόνια και έπρεπε να δώσει την… ευχή του για αυτή την προσπάθεια. Την Τρίτη θα οριστεί μια διοίκηση. Η οποία θα παραμείνει μέχρι να εκλεγεί η διοίκηση του σωματείου. Σε κάποιο δίμηνο προφανώς. Αυτό είναι κάτι που νομίζω. Αυτή την διοίκηση θα την εκλέξουν οι νυν μέτοχοι. Δεν ξέρω ποιος θα είναι πρόεδρος. Ο προφανής στόχος θα ήταν ο κ. Καμάρας αλλά είναι θέμα δικό του. Έχει ιδιαίτερη θέση στην οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Θα υπάρξει μια συμφωνία δεσμευτική μέσα στο δίμηνο και θα ακολουθήσει μετά το τυπικό. Θα ολοκληρωθεί όταν πρέπει να ολοκληρωθεί. Πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις».

Για το ποσό που έχει μαζευτεί: «Δεν θέλω να μιλήσω γιατί συνεχίζουμε. Είναι της τάξεως των 3 εκατομμυρίων».

Για την άδεια της ΟΥΕΦΑ: «Εκφράστηκαν προς την ΟΥΕΦΑ κάποια πράγματα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που ποτέ δεν κορόιδεψε. Ζητάμε από τις αρχές εφόσον πληρωθούν οι οφειλές μέσα στον Μάιο να μην τιμωρήσουν την ομάδα. Έχω μάθει ότι ομοσπονδίες παρενέβησαν υπέρ των ομάδων τους, όπως στην Σερβία με τον Ερυθρό Αστέρα. Η ΕΠΟ δεν δεσμεύεται ότι θα δώσει άδεια. Το θεωρώ μία ακόμη αδικία εις βάρος του Παναθηναϊκού. Οι κανόνες δεν είναι για να καταστρέφουν τις ομάδες αλλά για να τις βοηθάνε. Χρειάζονται 4.200.00 για την αδειοδότηση και πιστεύω πως θα τα βρούμε».

Για τη λαϊκή βάση: «Έχουμε κάνει έρευνες και μελέτες. Δεν βρέθηκε κάποιος που να είχε την περιουσία για να βγει μπροστά. Έπρεπε να βρεθεί μία λύση. Της στήριξης της ομάδας από τους οπαδούς. Πιστεύουμε ότι μέρος των οπαδών θα μπορούν να συνεισφέρουν. Η ομάδα ήταν στα πρόθυρα χρεωκοπίας. Κάποιοι άνθρωποι σκεφτήκαμε ότι θα έπρεπε να παρέμβουμε. Αυτός ο τρόπος ταιριάζει στην εποχή. Τον Παναθηναϊκό θα τον στηρίξουν οι άνθρωποι που μπορούν και έχουν δουλειά.

Που δεν έχουν πληγεί τόσο πολύ από την κρίση. Μαζεύουμε συνέχεια λεφτά. Δεν μπορώ αναφέρω ονόματα, των ανθρώπων που έχουν βοηθήσει. Είναι πολύ άνθρωποι που έχουν βάλει. Υπάρχει τέτοια δυστυχία, υπάρχει μεγάλο θέμα. Οι οπαδοί των ομάδων προσφέρουν παράλογα πολλά λεφτά. Γιατί είναι συναισθηματικός ο δεσμός. Βοηθάς κάτι που από παιδί αγάπησες. Εμείς, όπως σκεφτήκαμε αυτό το μοντέλο, θέλουμε τους πολλούς. Είναι εποχή της συνεργασίας. Αν μπορούσε κάποιος να αναλάβει θα είχε φανεί. Είναι κάποιοι που δεν ήθελαν να γραφτεί το όνομα τους αλλά βοηθούν».

Για τον Καμίνη και την Λεωφόρο: «Δεν είναι Ολυμπιακός ο κ. Καμίνης. Ο δήμαρχος μου είπε ότι θα ήταν τιμή του, διότι ο Παναθηναϊκός είναι κατ’ εξοχήν ομάδα της Αθήνας. Μας έχει διαβεβαιώσει ότι η Λεωφόρος θα είναι στη διάθεση του Παναθηναϊκού και θα κάνει ότι μπορεί ο δήμος για να δώσει άδεια. Το γήπεδο ανήκει στον Παναθηναϊκό. Ο κανονισμός για τους σεισμούς για παράδειγμα. Θέλει ενίσχυση το γήπεδο. Ότι χρειαστούμε θα μας το δώσει ο δήμος, άδειες και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Το γήπεδο δεν θα γκρεμιστεί. Δεν υπάρχει περίπτωση».

Για τη ΓΗΠΕΛ: «Η δική μου θέση είναι ότι υπάρχουν επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Προσπαθήσαμε να βρούμε μια συναινετική λύση. Ο κ. Βαρδινογιάννης θα αναλάβει τις ευθύνες για τη ΓΗΠΕΛ και την ηθική υποχρέωση εάν ο Παναθηναϊκός κινηθεί εναντίον οποιοδήποτε να το αναλάβει εκείνος. Δεν υπάρχει σχέδιο για υλοποίηση του γηπέδου. Ένας στόχος θα είναι η εξεύρεση τρόπου για να τακτοποιηθεί το θέμα του γηπέδου. Δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα της Διπλής Ανάπλασης και δεν έχω ιδέα. Δεν κατάλαβα το πρόβλημα που υπάρχει. Όταν υπάρχουν προβλήματα πρέπει να λύνονται. Ελπίζω να έχει λυθεί οριστικά, όπως φαίνεται και να δούμε τι θα κάνουμε».

Ένα μήνυμα στον κόσμο: «Αναλαμβάνουμε μία πρωτοβουλία για να σωθεί ο Παναθηναϊκός. Ο δρόμος είναι δύσκολος. Θα πρέπει να αλλάξει το μοντέλο και να στηρίζεται σε παίκτες από τις ακαδημίες και ένας εξορθολογισμός των εξόδων. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα φτιάξουμε μια ομάδα που δεν θα είναι ανταγωνιστική. Θέλουμε Έλληνες παίκτες, σεβόμαστε τους ξένους. Αλίμονο.

Υπάρχουν επαφές στο κλειστό κύκλο των μελών για να αυξηθούν τα χρήματα. Ακόμη δεν υπάρχει κάτι. Να σας πω μόνο ότι επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι. Όλα τα στοιχεία θα είναι εμφανή. Θα υπάρχει άλλο επίπεδο διαφάνειας».

Με τίτλο τα Αναγκαία Βήματα για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού, το Σωματείο φίλων του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε ότι θα εκλεγεί Δ.Σ. την Τρίτη, ότι υπάρχει συμφωνία για το 54,7 % των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη και ότι ο Τζίγκερ παίρνει τη ΓΗΠΕΛ έναντι ενός ευρώ.

Αναλυτικά το νέο δελτίο τύπου:

Σας κοινοποιούμε τη σειρά των αναγκαίων ενεργειών στις οποίες θα προβεί το Σωματείο Φίλων του Παναθηναϊκού σε συνεργασία με τους μετόχους της ΠΑΕ ΠΑΟ στο αμέσως προσεχές διάστημα.

· Στην επαναληπτική Γ.Σ. του ΠΑΟ στις 08.05.2012 εκλέγεται με συμφωνία των πλειοψηφούντων μετόχων και σε συνεργασία με τα ιδρυτικά στελέχη του σωματείου προσωρινή διοίκηση διάσωσης στην ΠΑΕ.

· Υποβάλλεται στο Πρωτοδικείο το καταστατικό του σωματείου για την έκδοση εγκριτικής δικαστικής απόφασης, όπως απαιτείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

· Συνάπτεται συμφωνία μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών (54,72%) των μετοχών της ΠΑΕ, ιδιοκτησίας Γιάννη Βαρδινογιάννη. Το ποσοστό θα διατεθεί στο σωματείο, άρα στους οπαδούς και φίλους της ΠΑΕ.

· Παράλληλα, συμφωνείται η αποδέσμευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την ΓΗΠΕΛ ΑΕ, τις μετοχές της οποίας αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης έναντι συμβολικού ανταλλάγματος 1 €. Η ΠΑΕ αποδεσμεύεται από κάθε υποχρέωση που σχετίζεται με τη ΓΗΠΕΛ. Εφόσον δεν υπάρξει δυνατότητα εξώδικης επίλυσης του θέματος του γηπέδου, θα εξετασθεί η δικαστική επιδίωξη των αξιώσεων και της ΠΑΕ κατά του Δήμου Αθηναίων.

· Σημειώνεται, ότι ομάδα φίλων του Παναθηναϊκού έχουν ήδη συγκεντρώσει και θα εισφέρουν άμεσα οικονομική βοήθεια στην ΠΑΕ προς αντιμετώπιση των επιτακτικών αναγκών και υποχρεώσεών της. Η οικονομική αυτή εισφορά κεφαλαίου θα αποτυπωθεί προς όφελος του σωματείου, το οποίο και θα καταστεί διαχειριστής των δικαιωμάτων μόλις ολοκληρωθεί η ίδρυσή του. Η προσπάθεια συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας μέχρι την έναρξη λειτουργίας του σωματείου θα συνεχισθεί, καθώς είναι απαραίτητη για τη διάσωση του ομίλου.

· Μόλις καταστεί νομικά εφικτό, θα αρχίσει η εγγραφή μελών για τη συγκέντρωση του απαραίτητου κεφαλαίου που θα εισφερθεί στην ΠΑΕ για τη διάσωσή της ως αύξηση κεφαλαίου. Με την εισφορά του κεφαλαίου αυτού, το σωματείο θα αποκτήσει ταυτόχρονα με παραχώρηση το σύνολο των μετοχών ιδιοκτησίας κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη.

· Όλα τα μέλη του σωματείου είναι ισότιμα και κατέχουν δικαίωμα μίας ψήφου. Τα μέλη αποτελούν και τη Γενική Συνέλευση του σωματείου, η οποία αποφασίζει για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του, εκλέγει τη Διοίκηση του σωματείου και συνακόλουθα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ.

· Κάθε οικονομική δραστηριότητα θα είναι δημόσια και προσβάσιμη σε όλους μέσω διαδικτύου. Η διεθνής εταιρεία Deloitte έχει αναλάβει την προετοιμασία του σχετικού ηλεκτρονικού συστήματος, το οποίο και θα χειρίζεται προς απόλυτη διασφάλιση των αναγακίων όρων διαφάνειας κατά τη λειτουργία του φορέα.

· Το πλήρες καταστατικό του σωματείου, καθώς και τα προνόμια των μελών και υποστηρικτών θ’ανακοινωθούν πλήρως σε σύντομο χρονικό διάστημα πριν από τη διαδικασία έναρξης εγγραφών στο σωματείο.

Το Σωματείο Φίλων του Παναθηναϊκού.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε