Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αλαφούζος:Βοηθήστε να κάνουμε μεγάλη ομάδα – Προχωράμε με μετεγγραφές

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Γιάννης Αλαφούζος εκτίμησε ότι μπορούν να μαζευτούν 30 εκ. ευρώ από τη βοήθεια του κόσμου του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι οι εποχές που ένας ισχυρός έβαζε χρήματα στις ΠΑΕ έχουν περάσει και ξεκαθάρισε ότι ο Φερέιρα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει τους “πράσινους” σε επιτυχίες.

Ο εμπνευστής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Δίκη του ΣΚΑΙ και απάντησε σε όλα. Τόνισε την ανάγκη που έχει ο Παναθηναϊκός να στηριχτεί από τους φιλάθλους, εξήγησε ότι το σχέδιο του στηρίζεται πάνω σε έρευνα που δείχνει ότι περίπου 40.000 φίλαθλοι των “πράσινων” έχουν πρόθεση να πληρώνουν κάθε χρόνο συνδρομή και έπλεξε το εγκώμιο του Φερέιρα.

Το φετινό μπάτζετ είπε ότι θα εξαρτηθεί από τις συνδρομές του κόσμου και αποκάλυψε ότι γίνονται επαφές με παίκτες χωρίς να μπει σε ονοματολογία.

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε…

-Για το πλάνο “λαϊκής βάσης”.
“Με απασχολούσε γιατί οι ελληνικές ομάδες είναι λιγότερο ανταγωνιστικές από τις ξένες. Μετά από μελέτη φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι εάν οι ελληνικές ομάδες μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τους οπαδούς τότε θα μπορούσαν να ανέβουν σκαλιά και να τις πλησιάσουν”.

-Για τον Φερέιρα:
“Όταν τον πρωτοσυνάντησα και μίλησε, ενθουσιάστηκα και είπε ότι είναι ίσως η καλύτερη λύση. Μας είπε ότι κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην Πόρτο και στην Μπενφικα. Ήταν απογοητευμένος από το επίπεδο σε διάφορους τομείς στην Ελλάδα. Το επίπεδο των διαιτητών και άλλα. Κυρίως όμως από τη βία”

-Για τη μεταβίβαση των μετοχών:
-Ο φάκελος έχει ήδη πάει στην Ε.Ε.Α. δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα στην μεταβίβαση των μετοχών”

-Για το γιατί δεν μπήκε το 2008 με την ΠΕΚ και μπαίνει τώρα…
“Το 2008 ήταν το χρήμα των μετόχων. Και μόνο ευγνωμοσύνη πρέπει να εκφράσει κανείς σε αυτούς. Τότε υπήρχε άλλη λύση. Υπήρχαν άνθρωποι που μπορούσαν να μπουν και να προσφέρουν τη λύση. Εγώ είμαι οπαδός. Οργανώνω μια συλλογική προσπάθεια. Ο κάθε οπαδός θα έχει μια ψήφο και θέλω να είμαι ένας από αυτούς τους οπαδούς. Ούτε προτίθεμαι ούτε μπορώ να πάρω το οικονομικό βάρος. Και αυτή την εποχή πρέπει να βρούμε και να στραφούμε σε άλλες λύσεις”

-Για το τι απαντά σε όσους λένε ότι πίσω του είναι ο Γ. Βαρδινογιάννης:
“Να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας δεν μπορώ. Όλοι κρινόμαστε από τον χρόνο και τις πράξεις”

-Για το γιατί τον εμπιστεύτηκε τόσο γρήγορα ο Βαρδινογιάννης.
“Ποια ήταν η εναλλακτική λύση; Ο ΠΑΟ είχε εμπλακεί σε μια συζήτησε που δεν κατέληγε πουθενά. Έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις γρήγορα. Πήρα το ρίσκο να αντιμετωπίσω ακόμη και το θέμα της ΓΗΠΕΛ. Πρότεινα κάτι αποδεδειγμένο. με μελέτη και αριθμούς. Και ο κ.Βγενόπουλος πείστηκε. Είχαμε καταλήξει ότι είναι μια από τις ελάχιστες λύσεις για τον ΠΑΟ. Η λύση που προτείναμε είναι λύση που συμμετέχουν όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟ. Ακόμη και ο πρίγκιπας”

-Για τον πρίγκιπα:
“Εμείς τον ψάχνουμε. Ο λόγος που αρχίσαμε έρευνα είναι γιατί ακόμη και οι οπαδοί θέλουν να μάθουν τι συμβαίνει με το θέμα. Δεν με ενθουσιάζει η ιδέα. Δεν μου ταιριάζει στη σκέψη μου και στα γούστα μου. Το να λένε ότι περιμένουν έναν Σαουδάραβα δεν είναι ότι καλύτερο. Το να λέμε ότι μπορεί να μπει είναι άλλο. Τον πρίγκιπα τον ψάχνουμε. Έχουν εντοπίσει τον μεγαλύτερο αδελφό του. Εδώ και δέκα ημέρες έχουμε μιλήσει με τον αδελφό του αλλά τίποτα.”

-Για την ΑΜΚ και το ενδεχόμενο εισόδου του πρίγκιπα:
“Εφόσον δεν μπουν από τους μετόχους τα 15 εκ. θα είναι ανοικτή για όλους”.

-Για το εάν θα έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια της λαϊκής βάσης:
“Κάποτε θα πρέπει να μην είμαστε καχύποπτοι και να βρίσκουμε πώς βρίσκεται κάτι διαστροφικό παντού. Είχαμε μια καλή μια έντιμη και μια ιδέα που έχει δουλέψει σε άλλες χώρες και είπαμε να την εφαρμόσουμε με εντιμότητα και διαφάνεια στην Ελλάδα”

-Για το γιατί να μπει ο κόσμος όταν υπάρχει το αποτυχημένο εγχείρημα των μελών του Ολυμπιακού:
“Δεν θα υπάρχει κανένας κύριος που θα έχει τη διοίκηση. Θα την έχουν οι οπαδοί. Τα οικονομικά θα είναι στο διαδίκτυο. Θα τα παρακολουθεί η Deloite. Με εντυπωσιάζει που ο Ολυμπιακός που έχει πιστούς οπαδούς έχει ακόμη 18.000 μέλη.

-Για το γιατί να βάλει ο κόσμος χρήματα ενώ υπάρχουν επιχειρηματίες;
“Οι επιχειρηματίες δεν εμφανίστηκαν τώρα που κατέρρεε. Τώρα ακόμη κι ένας επιχειρηματίας να έχει την δυνατότητα πώς θα το κάνει με αυτή την κρίση; Το μοντέλο του πλουσίου που βάζει λεφτά είναι κάπως προκλητικό για την κατάσταση της χώρας. Ο ΠΑΟ έχει πολλά έσοδα. Αυτά χρησιμοποιούνται για να ρυθμίσει τις υποχρεώσεις τους μέχρι να αρχίσουν οι οπαδοί να δίνουν την εισφορά τους”.

-Για την αδειοδότηση;
“Έχουμε πληρώσει 5 εκατ. και θα είναι συνεπής ο ΠΑΟ με δυσκολίες και προσπάθεια. Η προεξόφληση είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιούν πολλές επιχειρήσεις. Μέχρι σήμερα αυτά που έχουμε προσπαθήσει τα έχουμε πετύχει. Πιστεύουμε στη δουλειά μας, στις δυνατότητες και όλα αυτά θα μας επιτρέψουν να καταφέρουμε και αυτό. Προτιμώ να κάνουμε περισσότερα από αυτά που λέμε”

-Για το εάν δεν πετύχει; Υπάρχει άλλο πλάνο;
“Οπωσδήποτε θα μαζέψουμε κάποια χρήματα. Θα έχουμε κάνει μια πρόοδο. Εάν δεν θελήσουμε να βοηθήσουμε τον ΠΑΟ το μέλλον είναι αβέβαιο. Εκτός κι αν βρεθεί κάποιος που μπορεί να βοηθήσει και δεν το έκανε μέχρι τώρα”.

-Για το γιατί δεν μιλά με την κα. Μιχοπούλου;
“Εκπροσωπεί τον κ.Μπέο και έχει σχέση με τους Κανελλόπουλους. Ο ΠΑΟ δεν μπορεί να έχει δικηγόρο κοινό με τον κ.Μπέο. Οποιοσδήποτε σοβαρός δικηγόρος δεν μπορεί να υπερασπίζεται δύο διαφορετικές πλευρές. Συνήθως οι συμφωνίες γίνονται με τους επιχειρηματίες και υλοποιούνται από τους δικηγόρους”.

-Για διάφορα δημοσιεύματα του Τύπου;
“Γράφονται για να δημιουργήσουν προβλήματα. Είναι συστηματική προσπάθεια από διάφορα κέντρα…”

-Για το εάν θα μπορέσει να κοιτάξει τον Ολυμπιακό στα μάτια;
“Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και έχει κάνει επενδύσεις ο κ.Μαρινάκης. Δεν πάμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα καλύτερη από τον Ολυμπιακό αλλά μια ομάδα που θα δημιουργήσει μια καλύτερη και πιο δυνατή ομάδα από τον Ολυμπιακό στο μέλλον”.

-Για το πότε εκτιμά να μπορεί ο ΠΑΟ να χτυπήσει πρωτάθλημα:
“Δεν είμαι ειδικός στο ποδόσφαιρο. Αλλά μπορώ να σας πω ότι μια ομάδα μπορεί να γίνει μεγάλη με διαφορετικούς τρόπους. Ο ΠΑΟ του κ.Πατέρα επένδυσε σε παίκτες μεγάλης ποιότητας. Μια άλλη λύση είναι το μοντέλο τη Πόρτο και της Σπόρτινγκ Λ. Εμείς θα δημιουργήσουμε παίκτες. Θα αναδείξουμε νέα παιδιά και -παρά το ότι σεβόμαστε τους ξένους παίκτες- να μην καταφεύγουμε σε ξένους που είναι ζήτημα αν μπορούν να προσφέρουν περισσότερα από του Έλληνες.
Η νέα χρονιά θα είναι δύσκολη. Προσπαθούμε να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα. Γίνεται δουλειά με τον κ.Φερέιρα και για τις μεταγραφές. Η φετινή ομάδα θα είναι καλή αλλά θα χρειαστούν 2-3 χρόνια για να ωριμάσει η ομάδα. Ο κ.Φερέιρα πιστεύει σε αυτό. Ενθουσιάστηκε αρκετά από το πλάνο δημιουργίας παικτών από την Ακαδημία”

-Για τον Καραγκούνη;
“Είναι σύμβολο ο Καραγκούνης και για τον ΠΑΟ και για την Ελλάδα. Δεν παίρνω τις αποφάσεις για τους παίκτες. Συμμετέχω και γνωρίζω. Ξέρω ότι επιθυμία της ΠΑΕ είναι να μείνει και να αποκτήσει ένα μόνιμο πόστο στην ομάδα”

-Για τον Κατσουράνη;
“Πολύ μεγάλος παίκτης. Δεν ξέρω ποια θα είναι η συμπεριφορά του στο θέμα του ύψους του συμβολαίου. Γίνεται όμως μια προσπάθεια να ισορροπηθούν υα συμβόλαια στα επίπεδα της εποχής όπως και με τον Μπουμσόνγκ.”

-Για το μπάτζετ;
“Θα εξαρτηθεί από τα λεφτά που θα μπουν. Κάνω έκκληση να βάλουμε χρήματα γρήγορα. Είναι σε εξέλιξη προχωρημένες συζητήσεις με παίκτες”

-Για τον Σαλπιγγίδη:
“Είναι ένας μεγάλος παίκτης. Δεν έχω ακούσει ότι θέλει να έρθει. Ο Σάλπιγγίδης είναι παίκτης του ΠΑΟΚ. Δεν είναι σωστό να υπάρχει αυτό. Το τελευταίο που θέλουμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε προβλήματα στον ΠΑΟΚ ή να έχουμε κόντρα με τον ΠΑΟΚ.

-Για την σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη:
“Είχα πει ότι ο Ολυμπιακός έχει έννομο συμφέρον να πιστεύει ότι ο ΠΑΟ δεν παίρνει άξια την άδεια. Ο Ολυμπιακός και τα χρόνια που έπαιρνε τα πρωταθλήματα με τον κ.Κοκκαλη έπαιρνε 20 εκ. Όταν μια ομάδα το κάνει αυτό για χρόνια τότε αποκτά μεγάλη δύναμη. Είμαστε αντίπαλοι. Είναι φυσιολογικό να ανταγωνίζονται αλλά δεν πρέπει αυτό να γίνεται με μη νόμιμα μέσα. Πρέπει να υπάρξει πεδίο συνεννόησης.”

-Για το παρασκήνιο
“Θα πρέπει να μας κάνουν για να κάνουμε. Δεν θα μείνουμε σε σταυρωμένα χέρια. Μην εκλαμβάνετε την προσπάθεια καλής θέλησης σαν αδυναμία”.

-Για την Παιανία;
“Ο κ.Γεώργιος Βαρδινογιάννης έκανε την Παιανία. Ο Καπετάνιος. Ο ιστορικός μας πρόεδρος. Είναι ιδιοκτησία της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Φέτος μας την προσέφεραν δωρεάν. Δεν θα πληρώσουμε το ένα εκατομμύριο του ενοικίου”.

-2 Ιουλίου κλείνει ο κύκλος της οικογένειας;
“Κλείνει ένας κύκλος. Είναι αμετάκλητη η μεταβίβαση. Έχουν υποβληθεί τα χαρτιά στην ΕΕΑ. Αμέσως γίνεται η μεταβίβαση”.

-Για το πόσα χρήματα έχει βάλει ο ίδιος:
“Κάποιοι έχουν βάλει 1,1 εκατ. στον ΠΑΟ μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ”.

-Για την παραμονή του Φερέιρα:
“Ο Φερέιρα είναι εξαιρετικός άνθρωπος που ταιριάζει στην προσπάθεια που γίνεται. Με αρχές και ο καταλληλότερος άνθρωπος για να χτίσει την νέα ομάδα του ΠΑΟ”

-Για το πόσα χρήματα πρέπει να μαζευτούν;
“Περίπου 30 εκατομμύρια φέτος. Ο ΠΑΟ έχει περισσότερο από ένα εκατομμύριο οπαδούς. Οι 154.000 είναι στενά συνδεδεμένοι. Οι 100.000 είναι πρόθυμοι να εισφέρουν. Από αυτούς οι 40.000 είναι πρόθυμοι να προσφέρουν κάθε χρόνο. Περίπου 1.000 ευρώ εκτιμώ”.

-Για τον Κουίνσι:
“Θέλουμε να τον κρατήσουμε. Εάν οι απαιτήσεις του είναι λογικές θα τον κρατήσουμε σίγουρα. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε διπλάσια λεφτά από πέρσι. Δεν μπορούμε… Τι μήνυμα θα δώσουμε εάν κάποιος παίκτης θα πάρει περισσότερα χρήματα από πέρσι εάν ο Μπουμσόνγκ -για παράδειγμα- συζητά για να μειώσει τις αποδοχές του”.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ενδιαφέρονται για τον Σερένο

Πρώτο μέλος ο Φερέιρα!

Τα είπαν και θα τα ξαναπούν Γόντικας και Σπυρόπουλος

Σε καλό κλίμα η πρώτη επαφή Παναθηναϊκού και Καραγκούνη

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε