Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αλκαράθ: Δεν κρατάω μαγικό ραβδί

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο νέος προπονητής του Άρη, Λούκας Αλκαράθ αναφέρθηκε στις δυσκολίες του έργου που ανέλαβε και στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός στη Nova:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Άρη:
« Όταν ένας προπονητής αναλαμβάνει σε πιο ήπια εποχή μια ομάδα, έχει χρόνο για να γνωρίσει καλύτερα το ρόστερ και να το δουλέψει καλύτερα. Αυτή τη στιγμή, τα πράγματα καταλαβαίνετε ότι είναι πάρα πολύ κρίσιμα και δεν έχω αυτή τη δυνατότητα. Υπάρχουν αρκετά ζητήματα που πρέπει να λυθούν και ο χρόνος είναι λίγος».

Για το πώς αποφάσισε να φύγει για πρώτη φορά από την Ισπανία:
« Μετά από 24 συνεχόμενες περιόδους που δουλεύω στην Ισπανία, σκέφτηκα ότι είναι καιρός να δοκιμάσω κάτι άλλο και να δω διαφορετικές κουλτούρες. Σίγουρα, δεν έρχομαι στην καλύτερη στιγμή αυτής της ιστορικής ομάδας, γνωρίζω ότι τα πράγματα δεν είναι άνετα, την ώρα που υπήρχαν άλλες επιλογές πιο «άνετες» για μένα. Παρ΄ όλα αυτά, ελπίζω η απόφασή μου να αποδειχθεί σωστή. Δεν ήρθα εδώ κρατώντας το μαγικό ραβδάκι, αλλά αυτό το οποίο βλέπω είναι ότι έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και είμαι έτοιμος να δουλέψω σκληρά».

Για το υλικό του Αρη:
«Αξιολογώντας το ρόστερ, θα σταθώ κυρίως στη διάθεση και στη συνεργασία που έχουν δείξει οι ποδοσφαιριστές, κάτι το οποίο με ικανοποιεί πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα, δεν είναι κρυφό, πως από το ρόστερ λείπει πάρα πολύ η εμπειρία. Εάν συγκρίνουμε το ρόστερ που είχε παλαιότερα ο Άρης, με τα υψηλά συμβόλαια και τα πολύ σημαντικά ονόματα που έχουν περάσει από την ομάδα, καταλαβαίνει κανείς πως θα μπορούσα να δουλέψω εντελώς διαφορετικά.

Εμείς, λοιπόν, πρέπει να σταθούμε σε αυτό το οποίο δείχνουν οι ποδοσφαιριστές, που είναι η μεγάλη διάθεση για διάκριση, για δουλειά και σε αυτά θα προσπαθήσουμε να πατήσουμε. Χρειάζεται υπομονή και στήριξη και από τον κόσμο και από εμάς, ώστε αυτά τα παιδιά να κερδίσουν εμπειρίες κα να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο».

Για το πρώτο του παιχνίδι και το τι γνωρίζει για τον Αστέρα Τρίπολης:
«Γνωρίζω αρκετά καλά την αντίπαλη ομάδα την οποία έχω δει να αγωνίζεται και η οποία βρίσκεται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Γνωρίζω επίσης πάρα πολλούς Ισπανούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται εκεί και ξέρω ότι αποδίδουν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά έρχονται σε αντιπαράθεση με τη δική μας ομάδα η οποία ήδη μετρά απώλειες, καθώς μετά την απουσία του Πουλίδο, όπως και φαίνεται και ο Μάρκος (σ.σ Βελλίδης), δεν θα είναι στη διάθεσή μας, ενώ και ο Αγκάνθο έχει κάποιες μικροενοχλήσεις. Πρέπει, λοιπόν, να δούμε πως θα στήσουμε την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στο γήπεδο του αντιπάλου».

Για τη Θεσσαλονίκη και μία σύγκριση με τη Γρανάδα:
«Δύο διαφορετικές, αλλά πολύ όμορφες πόλεις. Η Θεσσαλονίκη έχει θάλασσα και οι πόλεις που έχουν θάλασσα, είναι πάντα όμορφες. Την έχω γνωρίσει πολύ λίγο, ενώ γνωρίζω πολύ καλά τη Γρανάδα, αλλά από αυτά που βλέπω μέχρι τώρα από τη Θεσσαλονίκη, με έχουν ενθουσιάσει και μου αρέσουν πάρα πολύ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε