Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δεν “υπάκουσαν” τον Τραμπ! Στο NFL γονάτισαν και πάλι στον εθνικό ύμνο

Δεν “υπάκουσαν” τον Τραμπ! Στο NFL γονάτισαν και πάλι στον εθνικό ύμνο

Η κόντρα του Τραμπ με το χώρο του αθλητισμού στις ΗΠΑ μεγαλώνει και οξύνεται. Ο Λεμπρόν Τζέιμς -και πολλοί άλλοι αθλητές- τον.. κράζει μέρα – νύχτα και πλέον και το NFL έχει μπει στο “παιχνίδι”.

Όλα άρχισαν όταν σε ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στην Αλαμπάμα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θυμήθηκε ξαφνικά ότι κάποιοι παίκτες του NFL επέλεξαν να γονατίσουν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, σε μία μορφή διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας.

Λεμπρόν Τζέιμς: Νέα «πυρά» κατά Τραμπ! «Χρησιμοποιεί τον αθλητισμό» [vid]

Η “επίθεση” του Αμερικανού προέδρου στους παίκτες προκάλεσε αντίδραση πολλών αθλητών, που συνέχισαν να γονατίζουν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Ο Τραμπ ζήτησε από τις διοικήσεις των ομάδων του NFL να απολύσουν τους παίκτες, που διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο, για να έρθει η απάντηση από τον επίτροπο του NFL, Ρότζερ Γκουντέλ, ο οποίος χαρακτήρισε “διχαστικό” τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Και πάλι όμως ο Τραμπ δεν… εισακούστηκε

Παρά τις προσπάθειες του, η “εντολή” του Τραμπ δεν εισακούστηκε. Στις αναμετρήσεις του σαββατοκύριακου που μας πέρασε περισσότεροι από 150 αθλητές γονάτισαν στον εθνική ύμνο.

Άξιο αναφοράς, πως παίκτες, προπονητές και ο πρόεδρος των Dallas Cowboys γονάτισαν πριν την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου στον αγώνα με τους Arizona Cardinals.

Τη στιγμή εκείνη όμως ακούστηκαν και κάποιες αποδοκιμασίες. Σύμφωνα με άλλους, είχαν σαν στόχο τον Τραμπ. Σύμφωνα με τον “πλανητάρχη” το γιουχάρισμα πήγαινε προς αυτούς που γονάτισαν.

https://www.youtube.com/watch?v=ORfh-I8rD20

Στο τελευταίο του “τιτίβισμα” ο Τραμ ζ΄πητησε να δημιουργηθεί κανονισμός, που να υποχρεώνει τους παίκτες να μην έχουν το δικαίωμα να γονατίσουν στον εθνικό ύμνο.

 

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις