Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

A. Οικονόμου: “Πρέπει να ανέβει οργανωτικά το πρωτάθλημα”

A. Οικονόμου: “Πρέπει να ανέβει οργανωτικά το πρωτάθλημα”

Την τελευταία 10ετία, από το 2008 και μετά, είναι μόνιμος …κάτοικος στην άκρη των πάγκων των κορυφαίων ελληνικών ομάδων. Το 2012 έγραψε το όνομά του στη λίστα των προπονητών που κατέκτησαν πρωτάθλημα με την φόρμα της ΑΕΚ. Ο Αποστόλης Οικονόμου, περί ου λόγος, γνωρίζει όσο κανένας άλλος τα μυστικά του ελληνικού πρωταθλήματος και με την εμπειρία του μας αναλύει τα δεδομένα στη σεζόν που ξεκινάει το προσεχές Σάββατο.

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής και κόουτς πέρσι του ΑΟ Θήρας μίλησε στο www.volleyball.gr για την ποιότητα του Ολυμπιακού, για την δεύτερη ταχύτητα του ελληνικού πρωταθλήματος, για τις ποιοτικές ξένες αθλήτριες αλλά και για την οργάνωση που χρειάζεται για να αλλάξει επίπεδο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αποστόλη Οικονόμου…

Για το νέο πρωτάθλημα: «Φοβάμαι ότι δεν θα είναι ανταγωνιστικό όπως τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς θα υπάρχει μια ομάδα που θα παίζει μόνη της και πέντε που θα προσπαθούν να την ακολουθήσουν. Η Σαντορίνη, η Νάξος, ο Άρης, οι Μακεδόνες και υπό προϋποθέσεις η Κηφισιά, είναι οι ομάδες που νομίζω ότι θα βρίσκονται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας που αναμένεται αρκετά ενδιαφέρον. Αυτές οι 5 ομάδες πιθανότατα θα διεκδικήσουν τα 3 εισιτήρια για να πλαισιώσουν τον Ολυμπιακό στην τετράδα. Οι υπόλοιπες θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την τελευταία θέση που οδηγεί στην Pre League. Για να είμαι ειλικρινής με θλίβει το γεγονός ότι υπάρχουν 11 ομάδες στο πρωτάθλημα, όπως με θλίβει το γεγονός ότι δεν υπάρχει Παναθηναϊκός».

Για την οργάνωση του πρωταθλήματος: «Πρέπει να οργανωθεί καλύτερα το πρωτάθλημα. Πρέπει να υπάρχει στατιστική και τηλεοπτική κάλυψη και νομίζω ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η ομοσπονδία. Αν υπάρξει καλύτερη οργάνωση μόνο κέρδος θα είναι για το ελληνικό βόλεϊ. Έτσι θα έρθουν οι χορηγοί, έτσι θα πάει ο κόσμος στα γήπεδα. Δεν μπορώ να βλέπω πρωταθλήματα του εξωτερικού να είναι καλύτερα οργανωμένα από το δικό μας».

Για την ποιότητα των ρόστερ: «Νομίζω ότι οι ομάδες βρίσκονται στο σωστό δρόμο τόσο στην προσθήκη των ξένων παικτριών όσο όμως και στο χώρο που δίνουν στις νεαρές Ελληνίδες. Ο Ολυμπιακός διαρκώς φέρνει ξένες ποιοτικές παίκτριες. Και οι 3 που θα έχει φέτος νομίζω ότι είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα. Πολύ καλές ξένες έφερε και η Σαντορίνη. Επίσης αρκετές ομάδες επέλεξαν νεαρές Αμερικανίδες, oι οποίες στην πρώτη τους χρονιά μακριά από την πατρίδά τους, έχουν υψηλό κίνητρο να πετύχουν και θα δώσουν μεγάλη αξία στο πρωτάθλημα μας. Όσον αφορά στις νεαρές Ελληνίδες, μου αρέσει πολύ που αρκετές από αυτές θα βρίσκονται στην εξάδα των ομάδων τους. Έρχεται καλή ελληνική φουρνιά από κάτω και η συμμετοχή στα βασικά σχήματα μόνο κέρδος θα είναι για το ελληνικό βόλεϊ και την Εθνική ομάδα. Ομάδες όπως οι Μακεδόνες, το Μαρκόπουλο, η Σαντορίνη, ο Αίας, η Ηλιούπολη, θα κερδίσουν από την συμμετοχή των νεαρών Ελληνίδων.

Για την Εθνική γυναικών: «Η κλήρωση του προκριματικού ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι η χρυσή ευκαιρία για την Εθνική ομάδα. Πρέπει όλοι μας να βάλουμε όλη την ενέργεια που διαθέτουμε για να προκριθεί η ομάδα στην τελική φάση. Αν γίνει αυτό, νομίζω ότι μπορεί να γυρίσει ο διακόπτης του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ. Ξέρουμε τι μπορούν να προσφέρουν οι κοπέλες που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο μακριά από την χώρα μας και περιμένουμε να δούμε και την εξέλιξη των κοριτσιών που παίζουν στο δικό μας πρωτάθλημα. Ίσως αν ήταν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα να είχαμε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα στην Εθνική».

Πηγή: volleyball.gr

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις