Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Μεγάλο «διπλό» στην Ιταλία

Ολυμπιακός: Μεγάλο «διπλό» στην Ιταλία

Μεγάλη νίκη με 7-6 επί της Μπρέσια πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Ιταλία, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League υδατοσφαίρισης.

Ο Πάουλο Ομπράντοβιτς πέτυχε το νικητήριο γκολ, τρία δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, χαρίζοντας στους πρωταθλητές Ελλάδας την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στη φετινή διοργάνωση.

Οι «ερυθρόλευκοι» προπορεύονται πλέον στη βαθμολογία του Α΄ ομίλου με επτά βαθμούς και βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο για τη πρόκριση στο final-8 της Γένοβας.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κράτησε απαραβίαστη την εστία της στην πρώτη περίοδο και με δύο γκολ του Γιάννη Φουντούλη πήρε προβάδισμα στο σκορ. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, όμως, η Μπρέσια βρήκε τρία γκολ μέσα σε λιγότερο από 2,5 λεπτά και πέρασε μπροστά με 3-2, για να ισοφαρίσει ο Μουρίκης με γυριστό από τα 2μ. σε 3-3, που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε πολύ δυνατό, με τον Ολυμπιακό στην τρίτη περίδο να εκμεταλλεύεται μόνο μία από τις τρεις αποβολές που κέρδισε και τον Νίκολας Πρεσούτι να σκοράρει στην κόντρα, δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, δίνοντας προβάδισμα 5-4 στους γηπεδούχους.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι», που έχασαν τον Αντρο Μπούσλιε (αποβλήθηκε με αντικατάσταση 6΄28΄΄πριν τη λήξη), ισοφάρισαν με γκολ του Γενηδουνιά στον παίκτη παραπάνω, αλλά με τον ίδιο τρόπο, μετά την τρίτη ποινή και οριστική αποβολή του Δελακά, ο Ρίτσο έβαλε ξανά μπροστά τους Ιταλούς, 3΄26΄΄πριν το τέλος.

Τον επίλογο του αγώνα, όμως, έμελλε να γράψει το μεγάλο φετινό μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, ο Πάουλο Ομπράντοβιτς. Ο Κροάτης ισοφάρισε σε 6-6, 2΄46΄΄πριν το τέλος, ο ίδιος έκλεψε τη μπάλα στην τελευταία επίθεση της Μπρέσια (παίζοντας άμυνα στον φουνταριστό) και στα τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, αμέσως μετά την αποβολή που χρεώθηκε ο Μλάνταν Γιάνοβιτς, ο Ομπράντοβιτς πήρε την ασίστ από τον Μανώλη Μυλωνάκη και πέτυχε το γκολ της νίκης για τους «ερυθρόλευκους», που πλέον καθίστανται το φαβορί του Α΄ ομίλου.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 3-1, 2-1, 1-3

ΜΠΡΕΣΙΑ (Αλεσάντρο Μπόβο): Ντελ Λούνγκο, Γκουεράτο, Κρ. Πρεσούτι, Μάντζι, Πάσκοβιτς 1, Ρίτσο 2, Μούσλιμ, Νόρα 1, Ν. Πρεσούτι 1, Μπερτόλι, Γιάνοβιτς 1, Βούκσεβιτς, Μορέτι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Νικολαϊδης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 3, Γαλανόπουλος

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις