Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρώσοι αθλητές θέλουν να αγωνιστούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Οι περισσότεροι Ρώσοι αθλητές θέλουν να μετάσχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους (Πιονγκτσάνγκ 2018), παρ’ όλο που θα πρέπει να αγωνιστούν ως «ουδέτεροι», όπως δήλωσε στέλεχος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απέκλεισε την περασμένη εβδομάδα τη Ρωσία από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, κατηγορώντας τις αρχές της χώρας για μια «άνευ προηγουμένου συστηματική χειραγώγηση» του συστήματος αντιντόπινγκ. Ταυτόχρονα, όμως, άφησε την πόρτα ανοιχτή για να αγωνιστούν οι καθαροί αθλητές ως «ουδέτεροι».

«Η πλειοψηφία των αθλητών θέλει να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες» δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ολυμπιονίκης της Ξιφασκίας, Σοφία Βελικάγια, η οποία προεδρεύει της επιτροπής αθλητών της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ROC). «Η ROC στηρίζει την απόφαση των αθλητών που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν, αλλά θα σεβαστεί επίσης την απόφαση και εκείνων που δεν θα θελήσουν να πάνε» τόνισε η ίδια.

Παρόμοια ήταν η άποψη και του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος δήλωσε ότι οι αρχές δεν θα εμποδίσουν τους αθλητές να μετάσχουν, βάζοντας τέλος στις φωνές κάποιων για μποϊκοτάζ της διοργάνωσης. Επανέλαβε επίσης την επιμονή της Ρωσίας ότι στη χώρα δεν υπήρχε κάποιο σύστημα φαρμακοδιέγερσης, το οποίο να υποστηριζόταν από το κράτος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις