Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Σοκάρει η χρυσή Ολυμπιονίκης McKayla Maroney: «Με κακοποιούσε ο γιατρός της ομάδας από τα 13»

McKayla Maroney

Η χρυσή Ολυμπιονίκης McKayla Maroney αποκάλυψε ότι ήταν θύμα μακροχρόνιας σεξουαλικής επίθεσης στα χέρια του πρώην γιατρού της αμερικανικής ομάδας.

Η σοκαριστική κατάθεση ψυχής της πρωταθλήτριας της γυμναστικής McKayla Maroney έρχεται μετά τις αποκαλύψεις βιασμού της Τατιάνας Γκούτσου από τον θρυλικό αθλητή της ενόργανης γυμναστικής Βίταλι Σέρμπο.

McKayla Maroney

Η χρυσή Ολυμπιονίκης McKayla Maroney κατηγόρησε τον Larry Nassar ως τον άνθρωπο που την κακοποιούσε. Βρήκε το θάρρος να μιλήσει μετά την καμπάνια “Me too” και ενθαρρύνει τις γυναίκες να αποκαλύπτουν αν πέφτουν θύματα παρενόχλησης ή σεξουαλικής κακοποίησης.

Η σεξουαλική κακοποίηση ξεκίνησε για τη χρυσή Ολυμπιονίκη McKayla Maroney όταν ήταν 13 ετών. Ο γιατρός της αμερικανικής ομάδας γυμναστικής Larry Nassar συνέχισε να την κακοποιεί σεξουαλικά για 7 χρόνια. Μέχρι δηλαδή που αποσύρθηκε από τα αγωνίσματα.

“Φαίνεται πως οποτεδήποτε και οπουδήποτε είχε την ευκαιρία, με “κανόνιζε”. Έγινε στο Λονδίνο πριν η ομάδα μου και εγώ κερδίσουμε το χρυσό και πριν κερδίσω το αργυρό”. Η χειρότερη κακοποίηση έγινε κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος το 2011 στην Ιαπωνία.

Ο Larry Nassar της έδωσε υπνωτικό στην πτήση για το Τόκιο και ξύπνησε στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο. Άλλη μια φορά που βρήκε την ευκαιρία να την “κανονίσει”. “Νόμιζα ότι θα πέθαινα εκείνη τη νύχτα”.

McKayla Maroney: Τα κατάφερα αλλά όχι χωρίς τίμημα

Η 21χρονη σήμερα McKayla Maroney είπε ότι οι νίκες της στους Ολυμπιακούς το 2012 (ένα χρυσό και ένα αργυρό) έχουν στιγματιστεί από την κακοποίηση. Θυμάται να παρακολουθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004 ως 8χρονη και ήλπιζε μια μέρα να αγωνιστεί.

Ενώ εκπλήρωνε τα όνειρά της, θρηνούσε για την κακοποίηση που υπέφερε στη διάρκεια της πορείας. “Σίγουρα από έξω φαίνεται εκπληκτική ιστορία. Τα κατάφερα. Αλλά όχι χωρίς τίμημα”.

McKayla Maroney

Ο Larry Nassar κατηγορείται για κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών. Του έχουν κάνει μήνυση πάνω από 125 γυναίκες που ισχυρίζονται ότι τις κακοποίησε σεξουαλικά με το πρόσχημα της ιατρικής περίθαλψης. Δεν είναι γνωστό αν η McKayla Maroney είναι μία από τις ενάγουσες στην ομοσπονδιακή δίκη εναντίον του.

Ο πράκτορας του FBI Rod Charles κατέθεσε στην υπόθεση παιδικής πορνογραφίας που είχε σχηματιστεί εναντίον του. Τόνισε ότι στόχευε θύματα ακόμα και 6 ετών. Θα έλεγε στα θύματά του πως η σεξουαλική κακοποίηση βοηθούσε στη θεραπεία του ισχίου ή του πόνου στην πλάτη.

Πηγή: Nydailynews

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις