Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αλλαγή κορυφής – Ο ΠΑΟΚ… γλέντησε, ο Παναθηναϊκός… γκρεμίστηκε και ο Ολυμπιακός… προσπέρασε

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Με πρωταγωνιστές τους πρώην “πράσινους” Χάλκια και Σαλπιγγίδη ο ΠΑΟΚ που είχε να κερδίσει 13 χρόνια στο ΟΑΚΑ το έκανε για δεύτερη φορά φέτος και υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα εντός έδρας μετά από 20 αγώνες, γκρεμίζοντας τον από την κορυφή.

Αποθέωσε τον Χαλκιά ο Μπόλονι

Φερέιρα: Δεν έχει τελειώσει τίποτα

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού για την διαιτησία – “Έπρεπε να στραβοπατήσουμε”

Το LIVE του αγώνα

Σε ένα “παγωμένο” Ολυμπιακό Στάδιο λόγω της τιμωρίας του Παναθηναϊκού το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο με τις δύο ομάδες να βγαίνουν από τον λήθαργο μόνο προς το τέλος του. Στην ευκαιρία του Χριστοδουλόπουλου στο 41΄, ο ΠΑΟΚ απάντησε με αυτή του Σαλπιγγίδη στο 43΄, ωστόσο το 0-0 έμεινε μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος και απείλησε με τον Χριστοδουλόπουλου στο 47΄και τον Τοτσέ στο 49΄. Κόντρα, όμως, στη ροή του αγώνα ο “δικέφαλος του βορρά” μπήκε σε θέση οδηγού. Ο Σαριέγκι ανέτρεψε τον Αθανασιάδη, ο Βοσκάκης έδωσε το πέναλτι και ο Λίνο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη στο 52ο λεπτό.

Στη συνέχεια οι “πράσινοι” βγήκαν μαζικά στην επίθεση όμως έπεσαν πάνω στον Χαλκιά. Ο 38χρονος τερματοφύλακας που μπήκε στην ενδεκάδα την τελευταία στιγμή μετά τον τραυματισμό του Κρέσιτς κατέβασε τα… ρολά κάνοντας την επέμβαση του ματς στην κεφαλιά του Τοτσέ στο 62΄. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε έξυπνα στις αντεπιθέσεις και μετά την σέντρα του Λίνο ο Σαλπιγγίδης με προβολή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 84΄.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να μειώσουν να μειώσουν στις καθυστερήσεις όμως το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Χριστοδουλόπουλος απέκρουσε ο Χαλκιάς.

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας απώλεια του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και η αιτία να πέσει από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά από αρκετό καιρό.

Στην αντίπερα όχθη ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την δεύτερη νίκη του στο ΟΑΚΑ την ίδια σεζόν (μετά από αυτή επί της ΑΕΚ) δείχνοντας πως η παράδοση των 13 χρόνων αποτελεί οριστικά παρελθόν. Ο “δικέφαλος του βορρά” ξέφυγε επιπλέον με τέσσερις βαθμούς από την τέταρτη ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός(Φερέιρα):
Καρνέζης, Μαρίνος, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι (63’ Καραγκούνης), Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα (63’ Μαυρίας), Κουίνσι, Κλέιτον (46′ Τοτσέ), Χριστοδουλόπουλος.

ΠΑΟΚ(Μπόλονι): Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Λάζαρ, Γκαρσία, Φωτάκης, Νιμανί (67’ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε