Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αλλάζει ή βουλιάζει ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Οι ερυθρόλευκοι σε λίγες ημέρες ολοκληρώνουν μία χρονιά γεμάτη ένταση, απογοήτευση και αμφισβήτηση. Η επόμενη ημέρα φαντάζει κάτι περισσότερο από δύσκολη και οι αποφάσεις που απαιτούνται είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες.

Η ομάδα που κυριάρχησε, σχεδόν ολοκληρωτικά, τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει πια. Ήταν πολλοί αυτοί που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου αλλά οι άνθρωποι των ερυθρόλευκων είχαν βάλει ωτοασπίδες.

Τώρα έφτασαν σε ένα σημείο που δεν είναι καθόλου εύκολο να υπάρξει γυρισμός. Τα λάθη των τελευταίων χρόνων συσσωρεύτηκαν και βγήκαν όλα μαζί στην επιφάνεια. 

Το να υπάρχει μία αποτυχημένη σεζόν είναι μέσα στη ζωή, το θέμα είναι να μπορέσεις να τη διαχειριστείς και να κοιτάξεις στο μέλλον.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης φάνηκε διατεθειμένος να βάλει και συμπαίκτη στο παιχνίδι. Αυτό σίγουρα αποτελεί την πρώτη απαραίτητη κίνηση όμως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν τα βρήκε προς ώρας με τον Λαυρεντιάδη.

Αν συνεχίσει μόνος του τότε μόνο σε θαυμα μπορούν να ελπίζουν οι φίλοι του Ολυμπιακού, ειδικά αν η ομάδα δεν μπορέσει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

 Προπονητής και μετεγγραφές

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του Σωκράτη Κόκκαλη είναι το ότι δεν επέτρεψε σε κανέναν προπονητή να ολοκληρώσει το έργο του. Και αν κάποιους ήταν αναγκασμένος να τους διώξει, με κάποιους άλλους αποδείχθηκε ότι λάθεψε.

Τρανό παράδειγμα ο Ερνέστο Βαλβέρδε που ακούει ακόμη το όνομα του ρυθμικά από τους περισσότερους φίλους του Ολυμπιακού.

Κι αν για τον προπονητή τα πράγματα φαντάζουν σχετικά εύκολα αφού υπάρχουν πολλές λύσεις, με επικρατέστερη βέβαια του Βάσκου τεχνικού, για τους παίκτες η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως δύσκολη.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κορμός και θα πρέπει ουσιαστικά να χτιστεί από την αρχή. 

Ο Νικοπολίδης ακόμη δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του και από τη στιγμή που ο Πάρντο δεν έχει πάρει ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός οφείλει να αναζητήσει έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, που σημαίνει ότι πρέπει να δώσει χρήματα.

Η άμυνα είναι η γραμμή που χρειάζεται τις λιγότερες προσθήκες. Με Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν ανάγκη ενίσχυσης στις τρεις από τις τέσσερις θέσεις. Καλό θα ήταν πάντως να αναζητήσουν μία πιο ποιοτική λύση στα αριστερά, αντί του κουρασμένου Ραούλ Μπράβο και του Λεονάρντο που χάνει τη μισή σεζόν λόγω τραυματισμών.

Στη μεσαία γραμμή υπάρχει το χάος. Ο Στολτίδης δεν είναι ο ίδιος παίκτης που κατάπινε τα χιλιόμετρα, ενώ ο Μαρέσκα δεν έπεισε ποτέ ότι μπορεί να χριστεί αντί-Μπελούτσι. Ο Λεντέσμα δεν πήρε και πάλι τις ευκαιρίες που θα ήθελε και είναι ξεκάθαρο ότι δεν ταιριάζει στο στυλ του Ολυμπιακού. 

Στα άκρα ο Ντάτολο είναι ήδη εκτός ομάδας. Ο Γκαλέτι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και παραμένει άγνωστο το αν θα καταφέρει να επιστρέψει δυνατός και ο Ζαϊρί είναι παίκτης του ύψους και του βάθους που μάλλον δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς, τουλάχιστον για βασικό.

Στην επίθεση ο Μήτρογλου έδειξε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να χτίσει πάνω του έχοντας και την βοήθεια του Ντάρμπισιρ. Η περίπτωση Λούα Λούα είναι ιδιάζουσα αφού εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα με τη συμπεριφορά του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ντιόγκο και Ντουντού

Οι δύο Βραζιλιάνοι ήταν οι ακρογωνιαίοι της περυσινής επιτυχημένης πορείας των ερυθρόλευκων, όμως φέτος δεν μπόρεσαν να προσφέρουν το παραμικρό. 

Και οι δύο έχουν στοιχίσει αρκετά χρήματα και σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να τους “πετάξει”. Θα πρέπει οι ίδιοι να βοηθήσουν τον εαυτό τους και βέβαια να βρουν έναν προπονητή που θα τους εμπνεύσει.

Εν ολίγοις για να ξαναγίνει ομάδα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να “ματώσει” οικονομικά ο πρόεδρος του. Το θέμα είναι αν ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι διατεθειμένος να ρισκάρει αρκετά χρήματα για να ξαναδούν οι οπαδοί την ομάδα όπως την ονειρεύονται.  

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε