Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αλλάζει χέρια ο Παναθηναϊκός – Συμφωνία Τζίγγερ με Πρίγκιπα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποδέχτηκε τους τρεις όρους που έθεσε ο Πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ και η συμφωνία των δύο πλευρών είναι οριστική. Διαβάστε την πρόταση του Πρίγκιπα.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά το ραντεβού που είχαν την Παρασκευή οι δικηγόροι του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τους δικηγόρους του Σουλτάν Αλ Σαούντ. Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα, Βλάσης Τσάκας προανήγγειλε την συμφωνία των δύο πλευρών και έδωσε στην δημοσιότητα τις δύο εγγυητικές του Σουλτάν Αλ Σαούντ.

Αναλυτικά η απαντητική επιστολή του κ. Γεωργόπουλου, δικηγόρου στο γραφείο που έχει τις μετοχές Βαρδινογιάννη, προς τον κ. Πετρόπουλο, νομικό εκπρόσωπο του Αλ Σαούντ.

Αξιότιμε κ. Πετρόπουλε,

Αναφέρομαι στη κατόπιν προφορικού σας αιτήματος σημερινή συνάντηση μας κατά την οποία μου αναπτύξατε τα σχόλια σας επί του μη δεσμευτικού MOU, το οποίο σας παρέδωσα την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου εν σχεδίω και προς συζήτηση . Με το email αυτό σας επιβεβαιώνω τα κάτωθι σχόλια σας και τις απαντήσεις μου σε αυτά.

Το πρώτο σχόλιο αφορά την διενέργεια Νομικού Ελέγχου που επιθυμείτε να διεξαχθεί πριν ο πελάτης σας συμμετάσχει στην αύξηση του κεφαλαίου που θα αποφασιστεί από την μετ? αναβολή Γενική Συνέλευση της 4ης Νοεμβρίου. Ο ισχυρισμός σας ότι ο χρόνος που έχετε στη διάθεση σας δεν είναι επαρκής, φοβούμαι πως δεν είναι ορθός αφού την τελευταία διετία έχουν διεξαχθεί δύο Νομικοί και Οικονομικοί έλεγχοι λόγω των αντίστοιχων αυξήσεων του κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ( βλέπετε πορίσματα ενημερωτικών δελτίων). Για αυτούς τούς λόγους σας διαβεβαιώνω ότι ο νομικός και οικονομικός έλεγχος θα είναι εξαιρετικά σύντομος.

Το καταστατικό που ζητήσατε και το πρακτικό της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης μπορούν να σας δοθούν οποτεδήποτε.

Η παρατήρηση σας ότι η προθεσμία των δύο ημερών για την καταβολή της αυξήσεως των 15.000.000 Ευρώ μετά την λήψη αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως, θα έπρεπε να αντικατασταθεί με την προθεσμία 3 εργάσιμων ημερών, νομίζω ότι είναι εύλογη.

Δεν συμμερίζομαι την άποψη σας ότι θα έπρεπε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αντικατασταθούν από μέλη της επιλογής του πελάτη σας πριν από την καταβολή του ποσού της αύξησης. Παρόλα αυτά θα μπορούσε να προγραμματιστεί αλλαγή των μελών του Δ.Σ συγχρόνως με την κατάθεση των 15.000.000 Ευρώ. Εξάλλου με την ανάληψη του συνόλου της αυξήσεως του κεφαλαίου κατά 15.000.000 Ευρώ και την εξαγορά του 54,7% των μετοχών των πελατών μου, θα έχει αποκτηθεί από τον πελάτη σας τέτοια πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να προβεί σε ότι αλλαγές θέλει.

Επισημάνατε ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας η συνέχιση της χρησιμοποίησης των εγκαταστάσεων της Παιανίας και ότι επιθυμείτε να γνωρίζετε τους όρους υπό τους οποίους θα παραχωρηθεί η χρήση για μια τριετία. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Η παρατήρηση αυτή θα μεταφερθεί στο πελάτη μου και θα απαντηθεί σε κατάλληλο χρόνο.

Τέλος θα πρέπει να σημειώσω ότι δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχετε προσκομίσει το πρωτότυπο πληρεξούσιο του πελάτη σας θεωρημένο από αρμόδια αρχή που είναι γνωστή και αποδεκτή από της Ελληνικές αρχές.

Σας ευχαριστώ

Λεωνίδας Κ. Γεωργόπουλος

Διαβάστε την πρόταση του Σουλτάν Αλ Σαούντ:

“Πρόταση για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών

Σε συνέχεια του εκπεφρασμένου ενδιαφέροντος για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών (54,7%) της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι οποίες ανήκουν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και ως ο πληρεξούσιος του επενδυτή, της Μεγαλειότητας Πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Νάσερ Μπιν Αμπντούλ Ραχμάν Αλ Σαούντ, με αυτό το έγγραφο σας παρουσιάζω όπως ακολουθεί την πρόταση του πελάτη μου για την παραπάνω συναλλαγή.

1. Ο επενδυτής ενδιαφέρεται να αποκτήσει το 54,7% των εκκρεμών μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

2. Με την υπογραφή του συμβολαίου για τη μεταβίβαση του παραπάνω ποσοστού των μετοχών, ο επενδυτής θα προσκομίσει ως εγγύηση καλής εκτέλεσης το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ, εκτελεσμένη στο όνομα του Παναθηναϊκού.

3. Το προαναφερόμενο ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ θα κατατεθεί προκειμένου να αυξήσει το Μετοχικό Κεφάλαιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση της εταιρίας.

Με βάση τα παραπάνω και μετά από πρωτοβουλία του σημερινού κατόχου της πλειοψηφίας των μετοχών (οικογένεια Βαρδινογιάννη), η Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Νοεμβρίου του 2011, πρέπει να αναβληθεί.
Ο νέος κάτοχος της πλειοψηφίας των μετοχών, μετά τη μεταβίβαση τους, θα υποχρεωθεί να συγκαλέσει νέα Γενική Συνέλευση με θέμα συζήτησης τη λήψη απόφασης για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά 20 εκατομμύρια ευρώ, την κατάθεση του παραπάνω ποσού και την εκλογή νέου ΔΣ της εταιρίας.
Είναι κατανοητό ότι κατά την κατάθεση των κεφαλαίων για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, η Εγγύηση καλή εκτέλεσης, που είχε δοθεί ως ασφάλεια, δεν βρίσκεται πλέον σε ισχύ και επιστρέφει στον εκδότη της.

4. Εκτός από τα 20 εκατομμύρια ευρώ, ο επενδυτής θα τοποθετήσει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ για την ποδοσφαιρική σεζόν 2012-2013, με σκοπό την πρόοδο και την ανάπτυξη της εταιρίας.
Το ποσό αυτό θα κατατεθεί τον Μάιο του 2012 μέσω της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας. Ως απόδειξη επ’ αυτού, κατά την υπογραφή της μεταβίβασης του 54,7% των μετοχών, ο επενδυτής θα παρουσιάσει εγγυητική τράπεζας, στο όνομα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

5. Όσον αφορά τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας, η συνεχής χρήση της από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζητείται για το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο ώστε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αποκτήσει το δικό της προπονητικό κέντρο.
Για τη χρήση των προπονητικών εγκαταστάσεων, τα συμβαλλόμενα μέρη, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων, θα συμφωνήσουν στο εύλογο τίμημα.

Επίσης, αυτή η συμφωνία περιλαμβάνει όλες τις θυγατρικές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Σε ότι αφορά τα περαιτέρω θέματα της ΓΗΠΕΛ, χρειαζόμαστε πλήρη ενημέρωση, προκειμένου να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις για το σχεδιασμό του νέου γηπέδου της ομάδας.

6. Κατόπιν συμφωνίας των παραπάνω, προτείνουμε την υπογραφή του Memorandum of Understanding (Mou) για τους όρους και τις διαδικασίες που θα τηρηθούν για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

7. Μετά την υπογραφή του MoU και σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αρχίσουμε το νομικό και τον οικονομικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί η τρέχουσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρία”

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε