weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Αλλάζει χέρια ο Παναθηναϊκός – Θετικοί Πατέρας και Βγενόπουλος στην πρόταση Τζίγγερ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Αρνήθηκε ο Παύλος την πρόταση του Τζίγγερ

Λίγους μήνες μετά την αλλαγή στην ιδιοκτησία του Ολυμπιακού είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αλλαγής σκυτάλης και στον Παναθηναϊκό. Η αιφνιδιαστική πρόταση του Γιάννη Βαρδινογιάννη ήρθε ως αποτέλεσμα των αντιδράσεων του κόσμου της ομάδας πριν καλά – καλα ξεκινήσει η σεζόν. Η απόφαση πάρθηκε μετά τα όσα έγιναν στο φιλικό με την Τζένοα και τις αποδοκιμασίες του κόσμου του «τριφυλλιού» προς την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Η νέα εποχή για την οποία μίλησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν αφορά μόνο τον Παναθηναϊκό αλλά συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς μέσα σε λίγους μήνες ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Γιάννης Βραδινογιάννης αφήνουν τα ηνία των δύο μεγαλύτερων ομάδων της χώρας σε δύο αδελφικούς φίλους. Τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Νικόλα Πατέρα η κόντρα των οποίων αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αν βεβαίως ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών στον Παναθηναϊκό.

Με μία κίνηση – ματ ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αιφνιδίασε τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Νίκο Πατέρα και πλέον έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση. Όποια και αν είναι η απάντηση ο Τζίγγερ έδειξε πως όχι απλά πουλάει αλλά χαρίζει και μάλιστα στηρίζει τους μέχρι πρότινος «αντιπάλους» του.

Για τις εξελίξεις είχαν ενημερωθεί και είχαν δώσει την συγκατάθεση τους και οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι.

Ο Νίκος Πατέρας και ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν μπορούσαν ούτε να φαντάστουν μία τέτοια εξέλιξη αυτή τη χρονική στιγμή. Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας και εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτή την εξέλιξη. Παράλληλα ζήτησε συνάντηση παρουσία και του Ανδρέα Βγενόπουλου, κάτι που πρόκειται να συμβεί μέσα στην εβδομάδα.
 

Μετά από την εξέλιξη αυτή οι νέοι μέτοχοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα έχουν στην κατοχή τους (Βγενόπουλος, Πατέρας, Ξυλάς, Ζολώτας, Πολέμης, Νίκας, Βεκρής) το 50.8% του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ.
 
Οι εξελίξεις, πλέον, μεταφέρονται την Τετάρτη, σε μια ημέρα που μπορεί να υπάρξει η μεγάλη αλλαγή στα ιδιοκτησιακά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Εάν οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Νικόλας Πατέρας απαντήσουν θετικά, τότε, αυτόματα να υπάρξουν αλλαγές στην ΠΑΕ. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον προεδρικό θώκο της ομάδας, με τον κ. Πατέρα θα επιστρέφει σε αυτόν

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βγενόπουλος:

 

«Για τον Πατέρα δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά εμένα με αιφνιδίασε η πρόταση του κ. Βαρδινογιάννη. Πριν από λίγο καιρό είχα χαρακτηριστεί αναξιόπιστος και σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις. Ηταν μια πολύ φιλική τηλεφωνική συνομιλία. Εκτός απροόπτου και πάντοτε πρέπει να βάζουμε μια μικρή επιφύλαξη τα μηνύματα είναι θετικά, αλλά μιλάμε για μια καινούρια μέρα στον Παναθηναϊκό σε κλίμα ομόνοιας και συνεργαασίας. Εκ πρώτης όψεως είναι θετικά τα μηνύματα, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν όταν μιλήσουμε. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω πως την δίνει χωρίς χρήματα. Είμαστε υποχρεωμένοι για το καλό του ΠΑΟ να πάμε με θετικά στην συνάντηση. Προέχει το καλό της ομάδας. Οτιδήποτε κι αν κρύβεται πίσω από την πρόταση θα πρέπει να γίνει για το καλό της ομάδας.Εχουμε περάσει μια περίοδο, όπου η επικοινωνία ήταν παραπάνω από την ουσία. Ελπίζω η επιστολή Βαρδινογιάννη να έχει στόχο την ουσία.Αυτό που έχει σημασία είναι η ενότητα, δεν μιλάμε για θέματα προσωπικά, οικογενειακά κτλ. Ο,τι έγινε έγινε. Πρέπει να μπούμε όλοι μαζί στη νέα εποχή».
Αναλυτικά η επιστολή του Γιάννη Βραδινογιάννη:

“Αγαπητοί Ανδρέα και Νίκο,

Το εγχείρημα της πολυμετοχικότητας που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι του 2008 σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής στην ιστορία του Παναθηναϊκού με την συμμετοχή επιφανών και οικονομικά ισχυρών Παναθηναϊκών που στήριξαν την ομάδα. Πρωταρχικοί στόχοι της καινοτόμου αυτής πρωτοβουλίας, ήταν η δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας καθώς και η ανάπτυξη και ενίσχυση του συλλόγου. Απότοκος της προσπάθειας αυτής, ήταν η κατάκτηση του ντάμπλ που μας έκανε όλους υπερήφανους.

Με την λήξη της περσινής περιόδου και την αποχώρηση του Νίκου από την προεδρία ενισχύθηκε το έλλειμμα επικοινωνίας μεταξύ μας. Η σκληρή, ανοιχτή και δημόσια αντιπαράθεση είχε ως αποτέλεσμα να πληγεί η εικόνα της ομάδας και να προκληθεί αρνητικός αντίκτυπος στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Δεν εξετάζω ποιος είχε δίκιο ή άδικο αφού σε κάποιο βαθμό έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Είναι δυσάρεστο πάντως που δεν μπορέσαμε να επιλύσουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες μας. Μάλιστα, το κλίμα αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε καλοθελητές να δράσουν ενάντια στο καλό του Παναθηναϊκού. Από πλευράς μου, θεωρώ ότι εξήντλησα τα περιθώρια για να βρεθεί ένας πρόεδρος κοινής αποδοχής και να λειτουργήσουμε συλλογικά.

Η έλλειψη χρόνου, λόγω της έναρξης της μεταγραφικής περιόδου, αλλά και η έλλειψη βούλησης να επιλυθούν τα προβλήματα δεν μας επέτρεψε να βρούμε την χρυσή τομή στα ζητήματα που προέκυψαν. Ανεξαρτήτως των μεταξύ μας διαφωνιών, ήταν αναγκαίο να κινηθεί ο Παναθηναϊκός γρήγορα, αποτελεσματικά και ουσιαστικά για την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος ώστε να μην χαθεί η κρίσιμη μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού. Προτεραιότητα ήταν η ενίσχυση της ομάδας με αξιόλογους ποδοσφαιριστές και η παραχώρηση άλλων που δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει σήμερα ένα εξαιρετικό δυναμικό που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει από πλεονεκτική θέση τους εγχώριους τίτλους αλλά και να πραγματοποιήσει μια ευρωπαϊκή πορεία αντάξια της ιστορίας του.

Σήμερα, και ενώ βρισκόμαστε στην έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ήρθε η ώρα να βγάλουμε τις παρωπίδες και να κοιτάξουμε την κατάσταση στα μάτια. Υπάρχει μια «άρρωστη» και διχαστική ατμόσφαιρα μεταξύ των φίλων του Παναθηναϊκού που ζήσαμε πρόσφατα στο πρώτο εντός έδρας φιλικό αγώνα της ομάδας. Εάν επιτρέψουμε να συνεχιστεί η κατάσταση σίγουρα θα επηρεάσει και θα αποσυντονίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και τους φιλάθλους με απρόβλεπτες συνέπειες για τον σύλλογο. Ακόμα και στο Διοικητικό Συμβούλιο επικρατεί έλλειψη διάθεσης συνεργασίας και διαλόγου δίνοντας προς τα έξω τα λάθος μηνύματα. Η ομάδα αυτή την στιγμή, δείχνει εύθραυστη εσωτερικά και ευάλωτη στους αντιπάλους μας, οι οποίοι βρίσκουν ευκαιρία να την υπονομεύσουν. Η παθογένεια που βιώνει ο Παναθηναϊκός πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενναίες αποφάσεις.

Αναλαμβάνω λοιπόν την πρωτοβουλία να καταθέσω την ακόλουθη πρόταση.

Ανδρέα και Νίκο,

Σας μεταβιβάζω δωρεάν την κυριότητα του 25% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από αυτές που κατέχει η οικογένειά μου. Η μοναδική δέσμευση που πρέπει να αναλάβετε είναι να εγγυηθείτε να μην πουληθεί κανένας πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής της σημερινής ομάδας.

Επιπροσθέτως, παραχωρώ άνευ ανταλλάγματος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για διάστημα δύο ετών, τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας.

Αφήνω στη διακριτική σας ευχέρεια, να διανείμετε, εφόσον το επιθυμούν, το ποσοστό αυτό μεταξύ των υπολοίπων μετόχων όπως αυτοί ορίζονται στο μεταξύ μας συμφωνητικό. Με αυτό τον τρόπο, εσείς και οι μέτοχοι που έχουν συμπράξει μαζί σας, θα αποκτήσετε πλέον το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ. Αναλαμβάνετε ως εκ τούτου, τη συνολική διοίκηση και διαχείριση της ομάδας για να υλοποιήσετε τους κοινούς μας στόχους για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Πιστεύω, ότι υπό το νέο μετοχικό σχήμα θα ενισχυθεί η σύνθεση απόψεων και ο υγιής διάλογος προς όφελος του συλλόγου, κάτι που επιθυμούμε όλοι μας.

Τέλος, σας δηλώνω ότι θα στηρίξω τον Νίκο ως Πρόεδρο της ΠΑΕ υπό την νέα μετοχική σύνθεση.

Ο σύλλογος πρέπει να βρίσκεται πάνω από προσωπικούς εγωισμούς και φιλοδοξίες. Θεωρώ υποχρέωση μου να εξασφαλίσω το ευρύτερο καλό του συλλόγου, μακριά από σκοπιμότητες, και αυτό πράττω.

Η δεδομένη χρονική στιγμή είναι κομβική. Οφείλουμε όλοι, ομάδα-διοίκηση-φίλαθλοι, να συνταχτούμε, σε αρραγές μέτωπο για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η ενότητα του Παναθηναϊκού διασφαλίζεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θεωρώ ότι θα δοθεί ένα οριστικό τέλος στη διχόνοια και τον αποπροσανατολισμό του κόσμου. Δεν θα υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία με πρόσχημα την κατοχή από μέρους της οικογένειας μου της πλειοψηφίας των μετοχών για έριδες, αντιπαραθέσεις και τροφή σε αυτούς που θέλουν να βλάψουν την ομάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτέλειας προς τον σύλλογο έρχεται η απόφαση αυτή της οικογένειάς μου. Στην νέα αυτή σελίδα για την ομάδα, θα μας βρείτε δίπλα σας αρωγούς και συμπαραστάτες”.

#TAGS MM