Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Αλληλογραφίες και αλληλομαχαιρώματα

Αλληλογραφίες και αλληλομαχαιρώματα

Οι επιστολές των Βαρδινογιάννη, Πατέρα και οι δέκα λόγοι που έφεραν την έκρηξη στην σχέση τους. Οι οργανωμένοι, ο Τεν Κάτε και το ραντεβού με τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Στο στόχαστρο του ΠΑΟ ο Ζιουλί

“Δεν γκρεμίζεται η Λεωφόρος πριν τελειώσει ο Βοτανικός”

Η εφημερίδα «Εξέδρα» αποκαλύπτει τις επιστολές και τι υποστηρίζει η κάθε πλευρά. 


Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι δυσαρεστημένος επειδή ο Νικόλας Πατέρας:
1. Γιατί έσπασε τον κώδικα τιμής που υπήρχε στη Σούπερ Λίγκα και έγινε πρόεδρος, ανατρέποντας τη σειρά διαδοχής. Ο Τζίγκερ ήταν από τους πρωτεργάτες για τη δημιουργία της Λίγκας, μαζί με τον Χρήστο Πανόπουλο και τον Πέτρο Κόκκαλη, και θεωρεί unfair πρώτον ότι δεν ενημερώθηκε γι’ αυτή την κίνηση και δεύτερον γιατί έγινε!
2. Γιατί παρότι ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, από τον πρώτο καιρό της δημιουργίας του πολυμετοχικού σχήματος, δεν είχε καμία ενημέρωση για όσα γίνονται στην ομάδα. Ούτε για τις μεταγραφικές κινήσεις. Ανάλογη δυσαρέσκεια έχει και για τον Κώστα Αντωνίου, ο όποιος μολονότι ήταν δική του επιλογή (όπως και ο πρόεδρος) φρόντισε να μη δίνει καμία αναφορά για τις κινήσεις του.
3. Γιατί παρότι είχε οριστεί ένα συγκεκριμένο μπάτζετ τόσο για την πρώτη σεζόν όσο και για τη δεύτερη, οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν έριξαν έξω τον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχει «τρύπα» 10-15 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ο Τζίγκερ θεωρεί ότι για τις περισσότερες μεταγραφές δαπανήθηκαν περισσότερα χρήματα από αυτά που άξιζαν οι ποδοσφαιριστές.
4. Γιατί θεωρεί ότι για ένα… πείσμα (για να τον κοντράρει) ο Πατέρας επέλεξε να κρατήσει στο τιμόνι της ομάδας τον Τεν Κάτε, το περασμένο καλοκαίρι, αν και τα δείγματα γραφής του Ολλανδού δεν ήταν θετικά. Συγχρόνως, θεωρεί unfair το γεγονός ότι παρότι ήταν την προηγούμενη ημέρα -της απόλυσης- στο ίδιο τραπέζι (σε εκδήλωση του Ερασιτέχνη), ο Πατέρας επέλεξε να το κρατήσει μυστικό. Το έμαθε την επομένη…
5. Γιατί άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας και δεχόταν αρκετές φορές ακόμη και στο γραφείο του τους οργανωμένους (Ενιαίος Φορέας), οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε διαρκή διαμάχη μαζί του. Μάλιστα, γι’ αυτό τον λόγο ο Τζίγκερ θεωρεί ότι οι οργανωμένοι έχουν υψώσει ασπίδα γύρω από τον νυν πρόεδρο και φρόντισαν να του στείλουν… μήνυμα με το πανό που ανήρτησαν την περασμένη Κυριακή.
Ο Νικόλας Πατέρας είναι δυσαρεστημένος με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη επειδή:
1. Γιατί εφημερίδα, με την οποία διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις ο μεγαλομέτοχος του Τριφυλλιού, άρχισε από τα πρώτα βήματα της θητείας του στην προεδρία να του ασκεί κριτική και να του τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια. Ο Νικόλας Πατέρας θεωρούσε και θεωρεί ότι εάν ήθελε ο Τζίγκερ θα είχε φροντίσει να κοπούν μαχαίρι όλα αυτά, αλλά δεν το έκανε…
2. Γιατί από την αρχή της σεζόν άνθρωποι του περιβάλλοντος Βαρδινογιάννη άφηναν να διαρρεύσει ότι ο ίδιος ο Τζίγκερ μιλάει για κακοδιαχείριση, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα, αλλά ο μεγαλομέτοχος ουδέποτε βγήκε για να δώσει ένα τέλος στην παραφιλολογία. Αυτό το παράπονο εξέφρασε ο Πατέρας και μάλιστα με έντονο ύφος στους εκπροσώπους του Βαρδινογιάννη στο τελευταίο Δ.Σ.
3. Γιατί πραγματοποίησε ραντεβού με τον Παύλο Γιαννακόπουλο, λίγες εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση της περσινής σεζόν, με τη συζήτηση να περιστρέφεται στο ενδεχόμενο προεδροποίησης του «αφεντικού» της ΚΑΕ. Μάλιστα, το συγκεκριμένο θέμα δημιούργησε έντονες αναταράξεις στο εσωτερικό της ΠΑΕ, μέχρι να φτάσουμε στο Δ.Σ. της 21ης Μαΐου, στο οποίο ο Τζίγκερ έκανε πίσω και έδωσε το χρίσμα στον Πατέρα.
4. Γιατί σε καμία στιγμή της θητείας του δεν άκουσε από τον μεγαλομέτοχο ένα «μπράβο» για τις προσπάθειές του να δώσει ξανά φωνή στον Παναθηναϊκό στα κέντρα των αποφάσεων, για το γεγονός ότι επανέφερε την ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πάνω απ’ όλα για τις ώρες που ξόδευε καθημερινά για την ομάδα, αφήνοντας πίσω προσωπικές και επαγγελματικές του υποθέσεις.
5. Γιατί πολλές φορές βρέθηκε να προσπαθεί να τιθασεύει τις ισχυρές προσωπικότητες των μετόχων, δίχως να έχει τη βοήθεια κανενός. Αντ’ αυτού, έβλεπε από την πλευρά του μεγαλομέτοχου να γίνονται παρασκηνιακές διεργασίες. Επιπλέον, παρότι έπεσε στα βαθιά, με συνεχείς προσπάθειες κατάφερε, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, να επαναφέρει την ηρεμία και στις τάξεις των οπαδών.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε