Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Άλωσε” την Τούμπα η Ξάνθη – Πρώτο…διπλό για τους Ακρίτες

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στις… δάφνες της πρόκρισης στη συνέχεια του Κυπέλλου, εμφανίστηκε κουρασμένος, κάτι που εκμεταλλεύθηκε η Ξάνθη, που έκανε το πρώτο της “διπλό” στο πρωτάθλημα (0-1). Η πρώτη εντός έδρας ήττα του “δικέφαλου του Βορρά” στη φετινή σεζόν τον έφερε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα

Στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα έπεσε ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα (0-1) του από την Ξάνθη στην Τούμπα και τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Πλατανιά.

Λίγες ημέρες μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση στο ματς Κυπέλλου με την Καλλιθέα, ο ΠΑΟΚ προβλημάτισε και πάλι, αντιμετωπίζοντας μεγάλες δυσκολίες στην δημιουργία φάσεων κι έτσι έχασε από τους μαχητικούς “Ακρίτες”, που πήραν βαθμολογική… ανάσα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ να φτιάξει παιχνίδι, αφού η Ξάνθη είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δούμε την πρώτη καλή ευκαιρία του ματς στο 23′, όταν το σουτ του Σαλπιγγίδη πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν.

Οι Ακρίτες ισορρόπησαν στην συνέχεια το ματς, έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 39′, στο δοκάρι του Μάνταλου, αλλά ο Νιγηριανός “μίλησε” στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, νικώντας τον Γλύκο και επιβεβαιώνοντας την καλύτερη παρουσία της ομάδας του στην Τούμπα.

Έχοντας μείνει πίσω στο σκορ, οι Θεσσαλονικείς μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, αλλά η Ξάνθη ήταν εξαιρετικά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και δεν έδωσε καθόλου χώρους στους γηπεδούχους. Παρά τις αλλαγές που έκανε ο Δώνης (πέρασε τους Λίνο και Γκαρσία στη θέση των Σταφυλλίδη και Κάτσε), η Ξάνθη ήταν αυτή που κρατούσε τον ρυθμό στα μέτρα της. Οι Θεσσαλονικείς εξαπέλυσαν τελικά την… επίθεση τους για το βαθμό από το 70′ και μετά και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση σε αρκετές στιγμές, αλλά είτε ήταν άστοχοι, είτε βρήκαν μπροστά τους τον Λοντίγκιν.

ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Σταφυλίδης ( 62’ Λίνο), Κατσικάς, Σίλντενφελντ, Σαλπιγγίδης, Λόρενς, Κωνσταντινίδης, Λάζαρ (82′ Φωτάκης), Κάτσε (62’ Γκαρσία), Κατσουράνης, Αθανασιάδης 

Στον πάγκο: Γιακουμής, Αποστολόπουλος, Ιντζίδης, Πόποβιτς. 

Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Πάιτο, Μάνταλος (79’ Πρίττας), Φλίσκας (59’ Βασιλακάκης), Σμίθ (83’ Σολτάνι), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντιέ, Ονουάτσι 

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γκλέισον, Ράνος

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε