Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αμπντούν: Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο αλγερινός μεσοεπιθετικός μίλησε σε εφημερίδα της πατρίδας του και τόνισε πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζει πλέον το ποδόσφαιρο.

Κ.Παπαδόπουλος: Μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό

Η Τούμπα… βγάζει πρωταθλητή – ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (19.30)

Ο Τζαμέλ Αμπντούν αναφέρθηκε στα χρόνια του στη Γαλλία αλλά και στο πόσο σπουδαίος σύλλογος είναι ο Ολυμπιακός. Ο αλγερινός μίλησε…

Για την παρουσία του στην κορυφή της λίστας των ασίστ στα δύο τελευταία πρωταθλήματα: 
«Την τέχνης της καλής πάσας την απέκτησα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Είμαι ξεκάθαρα περισσότερο πασέρ παρά σκόρερ. Στην Ελλάδα αγωνίζομαι στα άκρα και μου επιτρέπει να βρίσκω την κατάλληλη στιγμή τους επιθετικούς. Μου αρέσει να δίνω λάμψη στους συμπαίκτες μου». 

Για την απόφασή του να αποχωρήσει από το γαλλικό πρωτάθλημα και εάν αυτή του έκανε καλό στην καριέρα του: 
«Ναι, είναι αλήθεια. Εδώ είμαι σε έναν σπουδαίο σύλλογο που με εμπιστεύεται. Κάθε χρόνο αγωνίζομαι στο Champions League. Η Αθήνα είναι μια πανέμορφη πόλη και το κλίμα εδώ είναι ευχάριστο σε όλη τη διάρκεια του έτους. Στη Γαλλία έκανα κάποιες κακές επιλογές στην καριέρα μου. Αλλά έτσι γίνεται. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Είμαι 26 ετών και μπορώ ακόμα να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο». 

Γιατί δεν τα πήγε τόσο καλά στη Γαλλία: 
«Τις ικανότητές μου μπορούσα να τις δείξω και τότε. Ξεκίνησα στη Ligue 1 σε ηλικία 17 ετών. Στη Γαλλία θεωρώ πως με περιέβαλαν λάθος άνθρωποι. Σήμερα έχω έναν ατζέντη, με τον οποίο τα πάω καλά. Όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα, πέρασα δύσκολα, αλλά με τη βοήθεια του προέδρου και του συμπαίκτη μου στον Ολυμπιακό, Ραφίκ Τζιμπούρ, βρήκα την ισορροπία μου». 

-Γιατί δεν καλείται από τον Χαλίλχοτζιτς στην εθνική Αλγερίας 
«Αρχικά, με πείραζε πολύ. Σήμερα, νιώθω λιγότερη λύπη. Είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου και προσπαθώ να είμαι αποτελεσματικός. Σέβομαι την επιλογή του προπονητή, καθώς αυτός παίρνει τις αποφάσεις, αν και στην καρδιά μου δεν μπορώ να το καταλάβω. Δεν αλλάζει κάτι να μοιράζομαι την διάθεσή μου στον Τύπο. Αν είχα την απάντηση για την μη κλήση μου, θα την έδινα. Η εθνική Αλγερίας παραμένει στόχος μου. Θα είμαι εκεί για την πατρίδα μου». 

Για τη φήμη του «κακού παιδιού» που είχε στη Γαλλία; 
«Ποια φήμη; Είναι αλήθεια ότι μικρότερος έκανα… βλακείες. Ποιος δεν κάνει στα 20 του χρόνια; Σήμερα έχω ωριμάσει και έχω οικογένεια. Είμαι ένας άλλος άνθρωπος και συνεχίζω τη ζωή μου ως παντρεμένος. Τώρα όταν σου κολλάνε μια ταμπέλα, είναι δυστυχώς δύσκολο να ξεφύγεις».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε