Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αμπντούν: Γεμάτο τίτλους και το 2013

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Τζαμέλ Αμπντούν αποχαιρέτησε ίσως την καλύτερη χρονιά της καριέρας του και ευχήθηκε το 2013 να είναι και αυτό γεμάτο επιτυχίες για τον Ολυμπιακό.

Ο Αλγερινός επιθετικός μίλησε στην κάμερα της NOVA.

Τζαμέλ, καλή χρονιά… Το 2012 ήταν για σένα μία απ’ τις καλύτερες στην καριέρα σου; Το ρωτάω γιατί έπαιξες κατά γενική ομολογία εξαιρετικό ποδόσφαιρο και βοήθησες σημαντικά τον Ολυμπιακό.

«Κατ’ αρχήν, να ευχηθώ και εγώ καλή χρονιά σε όλον τον κόσμο, τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και όχι μόνο. Σίγουρα για εμένα ήταν μία πολύ σημαντική χρονιά η περσινή. Μπορώ να πω πως ήταν μία πολύ επιτυχημένη χρονιά, αφού κέρδισα τίτλους με την ομάδα του Ολυμπιακού και σημείωσα μεγάλη πρόοδο, αγωνιστικά και ψυχολογικά ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος. Με τον Ολυμπιακό καταφέραμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Κάναμε μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Πετύχαμε κάποια σημαντικά πράγματα. Όπως το σκεφτόμουν απ’ την αρχή της περιόδου, ευχή μου είναι να κάνουμε το 2013 κάτι ακόμη καλύτερο».
 
Μπορείς να μας εξηγήσεις την απόφασή σου αναφορικά με την κλήση σου στην Εθνική ομάδα της Αλγερίας; Προτίμησες να μείνεις στον Ολυμπιακό για να αποθεραπευτείς πλήρως ώστε να συμμετέχεις αργότερα στις υποχρεώσεις της ομάδας σου.

«Δέχθηκα την κλήση, κάτι το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Δυστυχώς, όμως, είχα αυτό το άσχημο συμβάν. Όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, είχα έναν τραυματισμό. Αποφάσισαν πως ήταν πιο σωστό να μείνω εδώ και να συνεχίσω την αποθεραπεία μου χωρίς παρεμβολές και πολλές μετακινήσεις, απ’ τη στιγμή που δε θα μπορούσα να βοηθήσω την Εθνική ομάδα της χώρας μου. Πήγαμε αρκετά καλά στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Και έχοντας στο μυαλό μου τη συνέχεια, η οποία θέλω να είναι καλύτερη, πήρα αυτήν την απόφαση».
 
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη δράση στον αγώνα της Κυριακής κόντρα στη Βέροια, που πριν απ’ τις διακοπές πέτυχε μία σημαντική νίκη επί του Παναθηναϊκού, έχοντας εξαιρετική εικόνα. Τι γνωρίζεις για τον επόμενο αντίπαλό σας;

«Όπως γίνεται συνήθως, όλες οι ομάδες οι οποίες αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, γιατί θέλουν να τον κερδίσουν. Το γεγονός ότι η Βέροια κέρδισε τον Παναθηναϊκό πριν απ’ τη διακοπή των Χριστουγέννων, είναι σίγουρα σημαντικό. Αλλά εμείς δε στεκόμαστε σε αυτό. Εμείς έχουμε μία σημαντική διαφορά της τάξεως των 19 βαθμών απ’ τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορούμε να κοιτάζουμε τι κάνουν οι αντίπαλοί μας κόντρα σε άλλες ομάδες. Θέλουμε να μείνουμε αφοσιωμένοι στο παιχνίδι μας, να βελτιωνόμαστε διαρκώς και κόντρα στη Βέροια να πάρουμε μία ακόμη νίκη».
 
Αυτή η σημαντική διαφορά απ’ τον Παναθηναϊκό, αλλά και απ’ τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, έχει ως αποτέλεσμα όλοι όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο να θεωρούν πως ο Ολυμπιακός δε χάνει το πρωτάθλημα. Η δική σου άποψη ποια είναι;
 
«Σίγουρα τα παιχνίδια απέναντι σε αντιπάλους όπως είναι ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ είναι πάντα πολύ σημαντικά. Πάντα υπολογίζουμε αυτούς τους αντιπάλους. Είναι σπουδαίες ομάδες. Δεν τους παραβλέπουμε ούτε τους υποτιμούμε. Όμως, αν μας ρωτούσε κάποιος τι είναι πιο σημαντικό, να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ ή να πάρουμε το πρωτάθλημα, φυσικά θα λέγαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, ακόμη και να δεν καταφέρναμε να πάρουμε τη νίκη σε τέτοια σημαντικά ματς. Παρόλα αυτά αναγνωρίζουμε πως τέτοια ματς κόντρα σε αυτούς τους αντιπάλους είναι σημαντικά για τον κόσμο και την ιστορία της ομάδας. Γενικότερα για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται το πρωτάθλημα για εμάς. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να κατακτήσουμε τον τίτλο και να βάλουμε το τέταρτο αστέρι στην φανέλα. Αν τα καταφέρουμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά, θα είναι ακόμη καλύτερα για εμάς».

Θα ήθελες να πεις δύο λόγια στον κόσμο και για τον νέο σας συμπαίκτη, τον Πίνο; Βεβαίως είναι αρκετό καιρό στο Ρέντη, αλλά ο κόσμος δεν τον έχει δει.

«Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω παλαιότερα τον Πίνο, γιατί βρεθήκαμε αντιμέτωποι στο γαλλικό πρωτάθλημα όταν αγωνιζόμουν ακόμη εκεί. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή με πολύ ποιότητα στο παιχνίδι του. Ένας ποδοσφαιριστής που διαθέτει εξαιρετική ντρίπλα και πολύ καλή σέντρα. Γενικότερα η μεταβίβασή του είναι πολύ γρήγορη και σωστή. Νομίζω πως μπορεί να μας βοηθήσει πολύ στο παιχνίδι μας. Είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα να εντάσσει τέτοιους ποδοσφαιριστές στο δυναμικό της. Όταν με το καλό αρχίσει να παίζει, θα κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Και θα έχει και ο κόσμος την ευκαιρία να δει αυτά που λέω. Και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής να βοηθήσει την ομάδα μας να πετύχει τους στόχους της».
 
Τα γκολ είναι σημαντικά, αλλά εξίσου σημαντικές είναι και οι ασίστ. Εσύ έχεις τις περισσότερες στον Ολυμπιακό. Αλήθεια, έχεις βάλει κάποιο στόχο αναφορικά με τις ασίστ που θέλεις να έχεις βγάλει έως το τέλος της περιόδου;

«Σίγουρα, μου αρέσει να σκοράρω. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται απ’ το κέντρο και μπροστά, θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να πετυχαίνουν γκολ. Όμως εξίσου σημαντικό, αν όχι πιο σημαντικό για εμένα είναι να μπορώ να δημιουργώ ευκαιρίες για τους επιθετικούς μας. Το έχω πει πολλές φορές πως αυτός είναι ο ρόλος που αγαπώ περισσότερο από όλους. Το να έχω τη δυνατότητα να δημιουργώ γκολ για τους επιθετικούς μας. Σίγουρα είναι μέσα στους στόχους μου να τερματίσω πρώτος στις ασίστ ή να είμαι ένας απ’ τους καλύτερους. Δουλεύω καθημερινά γι’ αυτό. Μακάρι να το καταφέρω».
 
Κλείνοντας, αν σου ζητούσα έναν στόχο που θα ήθελες να υλοποιήσεις στο 2013, ποιος θα ήταν αυτός;

«Καταρχήν, το πιο σημαντικό επίτευγμα για έναν άνθρωπο είναι να διατηρεί την υγεία του. Και εύχομαι σε όλον τον κόσμο να έχει την υγεία του. Όπως και εγώ θέλω να την έχω για να μπορώ να εκπληρώνω τους στόχους μου. Από ‘κει και πέρα θα ήθελα πάρα πολύ να είναι μία πολύ καλή χρονιά, γεμάτη επιτυχίες για τον Ολυμπιακό. Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο δευτερευόντως. Φυσικά, κάτι το οποίο θα ήθελα πάρα πολύ να συμβεί, θα ήταν να κάνουμε πολύ χαρούμενο τον κόσμο του Ολυμπιακού. Να του δώσουμε χαρές, κατακτώντας τίτλους με την ομάδα μας». 

Ποδαρικό με το δεξί θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός

Με Πίνο κόντρα στη Βέροια ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε