Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αμπντούν για Βαλβέρδε, πρωτάθλημα και τον πανηγυρισμό στο ΟΑΚΑ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Αλγερινός μπορεί να αμφισβητήθηκε όσο λίγοι στο φετινό Ολυμπιακό αλλά οι τελευταίες εμφανίσεις του δικαίωσαν τον ίδιο και τον Βαλβέρδε.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA, αναφέρθηκε στη διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος, στην ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού αλλά και στον Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ εξήγησε και το ξέσπασμα του στον πανηγυρισμό του, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Τζαμέλ Αμπντούν μίλησε…

Για την χρονιά που έχει κάνει με τον Ολυμπιακό: «Ναι κάναμε μία πολύ καλή σαιζόν φέτος και πιστεύω ότι αξίζουμε αυτόν τον τίτλο».
 
Όταν από την Καβάλα πήγε στον Ολυμπιακό, περίμενε αυτή τη σαιζόν;
«Ηξερα ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο σύλλογος ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα και ότι πέρσι είχε κέρδισε τον τίτλο, οπότε ήξερα ότι με την ομάδα μπορούσα να κάνω μεγάλα πράγματα».
 
Πίστευαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ότι μπορούσαν να γυρίσουν την κατάσταση και να πάρουν το πρωτάθλημα;
 «Πιστεύαμε στις δυνατότητές μας πάντα. Και παρόλο που παίξαμε τα διπλά παιχνίδια σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, δείχνει ότι έχουμε μεγάλη δύναμη χαρακτήρα».
 
Θεωρεί ότι βοήθησε και το πλούσιο ρόστερ που έχει ο Ολυμπιακός;
«Ναι όντως έχουμε ένα πάρα πολύ καλό σύνολο, αλλά και η φιλοσοφία του παιχνιδιού μας είναι επιθετική. Οποιος και να παίζει προσπαθεί να παίζει πάντα στο 100%».
 
Μήνυμα από φίλου του Ολυμπιακού, που ζητάει συγγνώμη για όσα του φώναξαν στην αρχή.
«Εγώ δεν τους κρατάω κακία, είναι μέρος του ποδοσφαίρου, έτσι είναι τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι το παρών και το μέλλον και το παρελθόν το ξεχνάμε».
 
Περίμενε να δέσει με τους υπόλοιπους προκειμένου να δείξει και τον καλό του εαυτό;
«Είναι σίγουρο πως ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά πριν έρθω στην Καβάλα έχω παίξω σε μεγάλες στην Γαλλία και την Αγγλία, παρόλο που ήμουν πολύ νεαρός, οπότε δεν είναι θέμα βαρύτητας φανέλας, αλλά να ξέρεις που πηγαίνεις και ο Ολυμπιακός έχει σημαντικό κοινό, με την βοήθεια του οποίου κάναμε καλή πορεία στην Ευρώπη. Γι εμάς τους παίκτες δεν υπάρχει χρόνος προσαρμογής, πρέπει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό από την αρχή».
 
Η κοινή γλώσσα με Μιραλάς, Τζιμπούρ και η καλή τους σχέση παίζουν τον ρόλο τους;
«Φυσικά βοηθάει πάρα πολύ έναν παίκτη. Εγώ έχω την τύχη να έχω τρεις φίλους, αυτούς που αναφέρεται και τον Μοντέστο και με έχουν βοηθήσει. Είναι σημαντικό να έχεις παίκτες που μιλάνε την ίδια γλώσσα με σένα, αλλά όλοι μιλάνε την γλώσσα του ποδοσφαίρου».
 
Θεωρεί τον εαυτό του επιθετικό ή δημιουργικό παίκτη;
«Για μένα το σημαντικότερο είναι να βοηθάω τους συμπαίκτες μου να σκοράρουν. Αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο».
 
Θεωρεί ότι πρέπει να δουλέψει περισσότερο στο τελείωμα των φάσεων και πως εκεί είναι το αδύνατο σημείο του;
«Ναι η αλήθεια είναι πως είναι σημαντικό και το να σκοράρεις και πρέπει να βελτιωθώ. Γι αυτό δουλεύω καθημερινά στις προπονήσεις. Οντως αρέσει στον κόσμο να κάνεις ντρίπλες, αλλά το παν είναι να φτάνεις στο γκολ. Δεν είναι θέμα άδειας από τον προπονητή. Στο γήπεδο πρέπει να κάνεις το καλύτερο για την ομάδα».
 
Τι σημαίνει η συνεργασία του με τον Βαλβέρδε και πως κατάφερε να γυτρίσει το κλίμα;
«Με βοήθησε γιατί μου έδειξε εμπιστοσύνη. Γι αυτό το πράγμα δεν πρόκειται να είμαι ποτέ αχάριστος γιατί όταν δεν ήμουν σε καλή κατάσταση με έβαλε στο παιχνίδι και αυτό με βοήθησε. Είναι ένας πολύ μεγάλος προπονητής και έχουμε παίξει καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να μείνει και του χρόνου».
 
Για την παραδοχή πως ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα;
«Είναι φυσικά πολύ σημαντικό και όμορφο αυτό. Αλλά έχω φίλους και από την Γαλλία και μου λένε πως όταν έρχονται να δουν τον Ολυμπιακό, βλέπουν ωραία πράγματα».
 
Για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και αν θεωρεί πως χάθηκε ευκαιρία μετά τους αποκλεισμούς μεγάλων ομάδων;
«Το να φτάσεις στους 8 σημαίνει πως έχει εκμεταλλευτεί τις λεπτομέρειες. Αλλά νομίζω ότι έχουμε πλέον τις εμπειρίες και του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι. Φυσικά είναι κρίμα που πλέον έχουμε αποκλειστεί, αλλά μην ξεχνάμε πως από την αρχή στόχος είναι το πρωτάθλημα. Κι εγώ προτιμώ το πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι και τα Ευρωπαϊκά κύπελλα είναι σημαντικά. Πλέον στόχος είναι το νταμπλ».
 
Για την περσινή χρονιά στην Καβάλα:
«Πέρασα μία καταπληκτική χρονιά και γνώρισα πολλούς και καλούς ανθρώπους. Με ενοχλούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκεί. Εύχομαι να ξεπεράσουν γρήγορα τα προβλήματα και να επανέλθουν γρήγορα στην Σούπερ Λιγκ. Για μένα ήταν μία πρόκληση να έρθω στην Καβάλα, καθώς είχα κάνει ήδη το. γύρο της Γαλλίας. Ηξερα πως ερχόμουν σε μία ομάδα με οικογενειακό κλίμα, όπως μου είχε πει και ο φίλος μου ο Ντουγκλάο και ήξερα πως αν έκανα μία καλή χρονιά στην Καβάλα, θα έκανα και μεταγραφή σε μία μεγάλη ελληνική ομάδα».
 
Για τον πανηγυρισμό στο ματς με τον Παναθηναϊκό:
«Ήμουν πραγματικά πάρα πολύ χαρούμενος. Οι φίλαθλοι μας έχουν στηρίξει κατ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και τους ευχαριστούμε. Ημουν πολύ χαρούμενος για το γκολ, αλλά και επειδή εναντίον του Παναθηναϊκού είναι ακόμα σημαντικότερο. Δεν θεωρώ πως υπογράφω το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά θεωρώ πως όποιος παίκτης και να είχε πετύχει το γκολ θα ήταν το ίδιο. Πάνω απ’ όλα είναι το καλό της ομάδας».
 
Για τη συνεργασία με τους συμπαίκτες του:
«Κάθε ομάδα που παίζει με τον Ολυμπιακό, τραβιέται πίσω, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χώροι και είναι δύσκολο να πρέπει να δημιουργήσεις ευκαιρίες».

Για το ποιος αντίπαλος τον δυσκόλεψε περισσότερο;
«Μάλλον όλοι δυσκολεύτηκαν από μένα και τους συμπαίκτες μου»

Το μυστικό για την καλή πορεία είναι η ομοιογένεια;
«Σημαντικό είναι να υπάρχει οργάνωση. Όταν υπάρχει αυτή, τότε έρχονται και όλα τα υπόλοιπα».
Για τα προβλήματα που υπάρχουν στην πατρίδα του και την Βόρεια Αφρική;
«Για μένα το ποδόσφαιρο είναι πάντα ένα παιχνίδι και πρέπει πάντα να το θυμόμαστε. Είναι σημαντικό και πρέπει να ξεφύγουμε από κάποια δυσάρεστα πράγματα».
Του ευχόμαστε να τον βλέπουμε για αρκετά χρόνια στην Ελλάδα.
«Σας ευχαριστώ κι εγώ και το εύχομαι να φοράω την βαριά φανέλα του Ολυμπιακού και να πανηγυρίσουμε ακόμα πολλούς τίτλους».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε