Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αν ο Ρότσα είχε έρθει πιο νωρίς…

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού στα δύο τελευταία παιχνίδια των ομίλων του Europa League δεν ήταν αρκετή για να προλάβουν οι “πράσινοι” το τραίνο της πρόκρισης. Η καθυστερημένη απομάκρυνση του Φερέιρα, τα κέρδη της ήττας στο Λονδίνο και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι τελευταίες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού και ειδικά αυτή στο Λονδίνο απέδειξαν περίτρανα πως οι “πράσινοι” τόσο καιρό αδικούσαν τους εαυτούς τους. Η εμμονή με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα αποδείχθηκε καταστροφική, καθώς με την αποχώρηση του Πορτογάλου το “τριφύλλι” άρχισε να παίζει σαν κανονική ομάδα και ανάλογα με τις δυνατότητες του ρόστερ που διαθέτει.

Κανείς δεν ξέρει σε τι θέση θα ήταν τώρα ο Παναθηναϊκός αν ο Ρότσα ήταν από την αρχή της σεζόν στο τιμόνι της ομάδας, όμως τα δείγματα με τον Αργεντινό στη τεχνική ηγεσία κάνουν απίθανο ενδεχόμενο να είχαν τεθεί εκτός διεκδίκησης τίτλου από τον Νοέμβριο.

Ποιος αμφιβάλει πως αυτός ο Παναθηναϊκός που εμφανίστηκε την Πέμπτη στο Λόνδινο δεν θα κέρδιζε την Μάριμπορ; Ο Παναθηναϊκός έχασε σε κύρος, έχασε χρήματα, έχασε πολλά. Ο Φερέιρα άφησε την ομάδα σε ένα σημείο που χειρότερα δεν γινόταν και η βελτίωση μετά την αποχώρηση του είναι εντυπωσιακή.

Ο Ρότσα βγάζει από τους παίκτες του πολύ μεγάλο βαθμό των δυνατοτήτων του και επαναφέρει τη… κανονική τους αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Η ήττα στο Λονδίνο και ο αποκλεισμός άφησε πικρή γεύση στο πράσινο στρατόπεδο, ωστόσο όλοι κατάλαβαν με τον καλύτερο τρόπο πως οι δυνατότητες υπάρχουν. Χάρη σε αυτή την εμφάνιση η πίστη όλων στην ομάδα και στους εαυτούς τους αυξήθηκε και πάνε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με εξαιρετική ψυχολογία.

Το ματς της Κυριακής δεν είναι ανάμεσα σε διεκδικητές του τίτλου, ωστόσο για τους “πράσινους” είναι ένα ντέρμπι αποδείξεων πως άξιζαν πολλά περισσότερα την φετινή σεζόν.

“Έπεσε” μαχόμενος – Ήττα και ευρωπαϊκός αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Europa League

Προκρίθηκε η Λίβερπουλ – Υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού η Ατλέτικο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε