Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αναγνώριση Λέτο σε Φερέιρα: Όλα τα οφείλω σε αυτόν

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού και της Σούπερ Λίγκας έπλεξε το εγκώμιο του Ζεσουάλντο Φερέιρα και αναγνώρισε τη συνεισφορά του Πορτογάλου στην αναγέννηση του.

Ελαφρύ διάστρεμμα ο Κατσουράνης – Ελπίδες για Λεβαδειακό

Ο Σεμπάστιαν Λέτο μίλησε στην ιστοσελίδα goal.com.

Μετά από τόσο χρόνια στην Ευρώπη, σου λείπει η Αργεντινή;

 «Από την στιγμή που ήρθα στην Ευρώπη άλλαξα κάποιες από τις συνήθειες μου. Όταν, όμως πηγαίνω στην Αργεντινή τρώω μαζί με τους ανθρώπους που μεγάλωσα, και προσπαθώ να μην χάνω αυτές τις στιγμές. Δεν ταξιδεύω πλέον εκεί με τρένο αλλά θα ήταν κάτι που δεν άλλαζα επειδή μου αρέσει».

 Έγινες πιο σκληρός στην προσπάθεια να καταλάβεις το ποδόσφαιρο;

«Είμαι σε μια στιγμή που μου δίνεται η ευκαιρία να μάθω περισσότερα πράγματα. Παίζω σε μια θέση που μου δίνει πολλές επιλογές για να βελτιωθώ. Είμαι πιο χρήσιμος για την ομάδα. Ο προπονητής με βοηθά πολύ και με πιστεύει. Ότι είμαι αυτή την στιγμή, οφείλεται σε εκείνον, τον Ζεσουάλδο Φερέιρα».

Τι σου έμαθε;

«Από την εμπειρία του μου έδωσε πράγματα. Ήταν πολύ καιρό στην Πόρτο, κέρδισε τίτλους. Έχει γνώση και καταλαβαίνει το παιχνίδι πολύ καλά. Είναι το κλειδί για την απόδοση των παικτών. Βρήκε τρόπους για να παίρνει το καλύτερο δυνατό από εμένα».

 Τι άλλαξε στο παιχνίδι σου;

«Θεωρώ πως άλλαξα πολλά. Δεν παίζω πλέον στα αριστερά, τρέχω λιγότερο αλλά βρίσκομαι πιο κοντά σε θέση για να απειλώ. Προσπαθώ να γίνομαι κάθε φορά και καλύτερος, είναι μια νέα θέση φυσικά αλλά τα καταφέρνω».

Σου αρέσει αυτή η αλλαγή;

«Είναι διαφορετικά. Πάντα έκανα επίθεση κατά μέτωπο και τώρα έχω τους αμυντικούς στη πλάτη που προσπαθούν να σε… σκοτώσουν. Φυσικά, όμως, μου αρέσει. Είμαι εκεί! Είναι ένας εναντίον ενός, πιο πολύπλοκο. Μου αρέσει».

Θες να αγωνιστείς μακριά από την Ελλάδα;

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με όσα έχω κάνει στην Ελλάδα. Αν κάποιοι αναγνωρίζουν την αξία μου είναι γιατί παίζω εδώ. Νομίζω, όμως, πως θέλω να προσπαθήσω να δω αν μπορώ και σε άλλα πρωταθλήματα. Να αποδείξω στον εαυτό μου αν μπορώ σε αυτό το επίπεδο. Θα είναι μια καλή πρόκληση για την καριέρα μου. Μου αρέσει το ισπανικό πρωτάθλημα. Δεδομένα. Μαζί με το αγγλικό είναι τα πιο δυνατά στον κόσμο. Θα ήταν ωραία να είχα μια ευκαιρία για να διαπιστώσω αν μπορώ να κοντράρω αυτούς τους ποδοσφαιριστές».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε