Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ανακοίνωσε Μάριτς ο ΠΑΟ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Άλεξ Μάριτς είναι και επισήμως παίκτης του Παναθηναϊκού όπως ανακοίνωσε η πράσινη ΚΑΕ. Πανευτυχής ο Αυστραλός επανέλαβε ότι ήρθε στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

“Ο Αλεκσάνταρ Μάριτς είναι το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού. Ο Σερβοαυστραλός σέντερ πέρασε με επιτυχία της ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμφωνία για διετή συνεργασία στα γραφεία της ΚΑΕ. Ο Μάριτς είναι 2.11, γεννημένος στις 22 Οκτωβρίου του 1984 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, διαθέτοντας και σέρβικο διαβατήριο.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, πριν μπει στη ζωή του μια τρίτη ήπειρος, μέσω της Γρανάδα. Αγωνίστηκε στην ισπανική ομάδα την περίοδο 2008-09 με τα βήματά του να τον φέρνουν πιο κοντά στις ρίζες του με την επόμενη μετακίνησή του, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με την Παρτίζαν. Η αγωνιστική του άνοδος ήταν εντυπωσιακή, διακρίθηκε στην Ευρωλίγκα, όντας μέλος της καλύτερης πεντάδας της αγωνιστικής περιόδου 2009-10.

Έφτασε με την Παρτίζαν στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης και κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Σερβίας (MVP του τελικού) και την Αδριατική Λίγκα. Με την Εθνική Εφήβων της Αυστραλίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003 στη Θεσσαλονίκη.

Ο Μάριτς ήταν ο κορυφαίος σέντερ της περιόδου 2009-10 για την Ευρωλίγκα μέσω της παρουσίας του στην καλύτερη πεντάδα, ενώ και τα στατιστικά συνηγορούν σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς ήταν στην κορυφή έξι στατιστικών κατηγοριών: Ήταν πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης (21,11), στα συνολικά ριμπάουντ (8,39), στα επιθετικά ριμπάουντ (3,39), στα κερδισμένα φάουλ (7), στις εύστοχες βολές και στις προσπάθειες για βολές. Στην Αδριατική Λίγκα σε 22 αγώνες είχε μέσο όρο 11,5 πόντους- 7,5 ριμπάουντ- 1,2 ασίστ- 1,2 κλεψίματα και 0,6 τάπες σε 24’.”

Ο παίκτης από την πλευρά του τόνισε:

“Ξέρω τι έχει καταφέρει αυτή η ομάδα, τα επιτεύγματά της, ξέρω τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Είναι ο βασιλιάς της Ευρώπης, έχει ο ίδιος, προσωπικά πλούσια ιστορία, έχει κατακτήσει τα πάντα, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τίτλους στην Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με κάποιους από τους κορυφαίους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου και ο άμεσος στόχος μου είναι ένας: Να συνεχίσω να κάνω ότι έκανα με την Παρτίζαν, δηλαδή να δουλεύω σκληρά και να προσπαθώ για την ομάδα. Και στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσουμε τίτλους.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε