Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανακοινώθηκε το λουκέτο στην Α1 βόλεϊ των αντρών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Παντελής Ταρνατώρος επιβεβαίωσε την αναστολή του πρωταθλήματος και κάλεσε την Πολιτεία να κάνει δημόσια δέσμευση για την επιχορήση έτσι ώστε να ξαναρχίσουν οι αγώνες.

Η μη καταβολή της επιχορήγησης στις ομάδες είναι ο λόγος που “ανάγκασε” τον ΕΣΑΠ να αναστείλει το πρωτάθλημα. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Λίγκας, Παντελής Ταρνατώρος, ξεκαθάρισε ότι αν δεν υπάρξει δημόσια δέσμευση της Πολιτείας ότι τα λεφτά θα καταβληθούν τότε οι αγώνες δεν θα ξαναρχίσουν.

“Ξεκινώντας από χθες στο σύνολό του ο ημερήσιος τύπος και όλα τα ηλεκτρονικά μέσα, έδειξαν τον σεβασμό που αντιστοιχεί. Ανεξαρτήτως του τι γράφτηκε, αυτό που έχει σημασία είναι το θέμα επιβίωσης των ΤΑΑ και αυτό βγήκε έντονα και αυτό μας βοήθησε πολύ. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τις κινήσεις που κάνατε και θα κάνετε. Όλοι είμαστε κρίκοι σε αυτή την αλυσίδα. Αυτό το άθλημα βάλετε από παντού και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

Από το 1991 από το νόμο 1958|91 θεσπίστηκαν τα ΤΑΑ. Εκεί την εποχή υπήρχε μια έντονη κίνηση των καλαθοσφαιριστών για να κάνουν συμβόλαια. Έτσι ξεχώρισε κάθε σωματείο τι θα γίνει. Υποχρέωσε τις ομάδες να έχουν τμήματα αμειβομένων αθλητών. Αυτό συνεπάγεται υποχρεώσεις και συμβόλαια και ήρθε η πολιτεία να βοηθήσει στις υποχρεώσεις που η ίδια δημιούργησε, να δίνει 100.000 ευρώ. Αυτό το καθεστώς μέχρι και πέρσι συνεχιζόταν κανονικά. Από το μήνα Μάιο επειδή γνωρίζαμε ότι ο νόμος ολοκληρώνεται, ήρθαμε σε επαφή με Πολιτεία και θέσαμε το θέμα. Να υπάρξει δηλαδή η τακτική επιχορήγηση, αλλιώς να προσαρμόσουμε τους υπολογισμούς της ομάδας μας.
Τα σωματεία που μετέχουν στην Α1 τα μπάτζετ έχουν πέσει πάνω από 50%, ενώ το 50% των ΤΑΑ έχουν μπάτζετ που κυμαίνεται στα 250.000 με 350.000 ευρώ, οπότε καταλαβαίνει κανείς το πόσο σοβαρή είναι η επιχορήγηση. Αυτό είναι ένα σημαντικό ποσοστό και αν τα χρήματα εκλείψουν θα υπάρχει πρόβλημα. Μιλήσαμε με τον κύριο Μπιτσαξή και μας διαβεβαίωσε πως τα χρήματα θα δοθούν κανονικά, έτσι όλα τα σωματεία έβαλαν τις 100.000. Και το καλοκαίρι, δύο και τρεις φορές μας διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Από εκεί και πέρα η ΓΓΑ φτάνει μέχρι ενός σημείο, μετά θα πρέπει να υπάρχει η υπογραφή του Υπουργού. Εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε τον κύριο Νικητιάδη, αλλά δεν καταφέραμε να έρθουμε σε επαφή. Καταλαβαίνουμε πως ο φόρτος εργασίας είναι πολύ μεγάλος. υπήρξε σκέψη να μην το ξεκινήσουμε αλλά είπαμε πως θέλαμε να δείξουμε την εμπιστοσύνη μας στην Πολιτεία. Έτσι στείλαμε και επιστολές τονίζοντας πως θα πρέπει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις. Δυστυχώς όσο συνεχιζόταν το πρωτάθλημα δεν είχαμε κάποια επαφή. Σε νέο Δ.Σ είπαμε να σταματήσουμε, αλλά λόγω Δημοτικών εκλογών είπαμε να περιμένουμε και να το δούμε μετά. Δυστυχώς πέρασαν οι εκλογές, ξαναμιλήσαμε, ξαναστείλαμε επιστολές, αλλά μέχρι χθες δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο.

Είχαμε αναφέρει πως μέχρι 1η Δεκεμβρίου αν δεν υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις, πως θα υπάρξουν αντιδράσεις. Και χθες σε κάποια επαφή με την Πολιτεία, πάλι μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει θέμα και πως θα υπάρξει κρατική επιχορήγηση. Εμείς τους είπαμε γιατί δεν το βάζετε σε έναν νόμο ή σε έναν χαρτί να είμαστε και εμείς καλυμμένοι. Δεν υπάρχει θέμα μη εμπιστοσύνης, σεβόμαστε την πολιτεία την εμπιστευόμαστε, αλλά πλέον υπάρχει θέμα επιβίωσης. Αν κάποια σωματεία δεν πάρουν αυτά τα λεφτά δεν θα υπάρχει πρωτάθλημα. Οι παίκτες θα κάνουν οι απεργίες, οι παράγοντες δεν θα έχουν άλλα λεφτά και εκ των πραγμάτων δεν θα υπάρχει πρωτάθλημα.

Είναι λάθος να σκεφτεί κάποιος πως πάμε να πιέσουμε καταστάσεις, απλά δεν μπορούν τα ΤΑΑ να συνεχίσουν με τέτοια ανασφάλεια και αυτό προσπάθησα να πω και στην Πολιτεία. Αν έχει πρόβλημα οικονομικό που έχει, αν και το ποσό αυτό δεν νομίζουμε να είναι μεγάλο για την τύχη ενός αθλήματος. Αν δεν μπορούν να δοθούν αυτά τα λεφτά, ας αλλάξει το καθεστώς από του χρόνου. Θα έπρεπε να μας το πουν από την αρχή, μείων 100.000 και ο καθένας να κάνει ότι μπορεί, αυτή την στιγμή είμαστε εγκλωβισμένοι. Φτάνουμε στην μέση του πρωταθλήματος και δεν ξέρουμε που βρισκόμαστε. Ξεκινήσαμε με καλή διάθεση, αλλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Πρέπει η Πολιτεία ότι μας λέει να τα βάλει σε ένα χαρτί για να προχωρήσουμε.”
Η απόφαση είναι αναστολή επ’ αόριστον. Δεν εννοούμε ότι εμείς θα σταματήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους της σεζόν, αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως θα το ξεκινήσουμε, αν δεν έχουμε κάποια δεδομένα. Οι τελευταίοι που θέλουν να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα είμαστε εμείς. Αν και σήμερα έχουμε κάτι συγκεκριμένο από την Πολιτεία θα κοιτάξουμε το συντομότερο να ξεκινήσει. Δεν το σταματάμε κάνουμε μια διακοπή για να συζητήσουμε με την Πολιτεία για να βρεθεί λύση. Πιστεύουμε πως αν μας καλέσουν και καθίσουμε στο τραπέζι θα καταλάβουν πως είναι πολύ απλό θέμα. Για την δόση των 50.000 υπάρχει υπουργική απόφαση και ξέρουμε πως θα τα πάρουμε. Εν’ αντιθέσει με τις 100.000 που δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να έχουμε στα χέρια μας.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε