Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αναβλήθηκε η κλήρωση της Football League

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη το μεσημέρι

Η διοργανώτρια αρχή την περασμένη εβδομάδα τη μετέθεσε για τις 18 Σεπτεμβρίου την κλήρωση, αλλά τελικά αυτή θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την Πέμπτη (20/09).

Και αυτό, διότι δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ Σούπερ Λίγκας-ΟΠΑΠ (άρα δεν “κλείδωσε” και η αναδιάρθρωση) και γιατί δεν έχουν καλυφθεί και οι αξιώσεις που θέτει η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής για την τοποθέτηση των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή στην κατηγορία. Ομάδες της Football League πρότειναν να γίνει η κλήρωση χωρίς τις τρεις ομάδες!

Στη συνάντηση που είχε η Σούπερ Λίγκα με τον ΟΠΑΠ τη Δευτέρα δεν επετεύχθη συμφωνία και έτσι η αναδιάρθρωση στη μεγάλη κατηγορία (που είναι προαπαιτούμενο για την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής) δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμη δεδομένη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η χορηγική συμφωνία με την εταιρία για τα επόμενα χρόνια, με δεδομένη την πρόθεση του συνεταιρισμού να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση και να έχει από την επόμενη σεζόν 18 ομάδες στις τάξεις του.

Οι δυο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία, μιας και διαπιστώθηκε χάσμα, τόσο στη χρονική διάρκεια της προτεινόμενης σύμβασης, όσο και στο αντίτιμο. Η Σούπερ Λίγκα ζήτησε σύμβαση διάρκειας τριών ετών, ενώ η πρότασή της μιλάει για ένα συνολικό πακέτο, τόσο για τη κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος, όσο και για τη διαφήμιση στις φανέλες των ομάδων. Πληροφορίες αναφέρουν, πως για τη χορηγία του πρωταθλήματος ζήτησαν 15 εκατ. ευρώ (ενώ για τη φετινή σεζόν θα εισπράξουν 8,5 εκατ.).

Από την Λίγκα εκτιμούν πως θα χρειαστεί να υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις για να επιτευχθεί συμφωνία. Το πρωί της Τρίτης αντιπροσωπεία της Football League αναμένεται να έχει νέα επαφή με το υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ θα περιμένει τις εξελίξεις από τη συνάντηση που θα έχει ο Γιάννης Μώραλης με τον Οργανισμό.

Μετά απ’ όλα αυτά, αργά το βράδυ της Δευτέρας αποφασίστηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League, που ήταν προγραμματισμένη να διενεργηθεί το μεσημέρι της Τρίτης, να αναβληθεί εκ νέου, αυτή τη φορά για την προσεχή Πέμπτη 20/9.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τη αναβολή της κλήρωσης προκειμένου να κλείσουν οι συμφωνίες με Σούπερ Λίγκα και ΟΠΑΠ, συμφώνησαν οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας. Υπήρξαν όμως και κάποιες ΠΑΕ (από αυτές που από την αρχή αντιδρούν έντονα), οι οποίες ήταν της άποψης να διενεργηθεί κανονικά την Τρίτη η κλήρωση, χωρίς τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή!


Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε