Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Αναβολή και… ένταση στη Γ.Σ της ΑΕΚ

Αναβλήθηκε για τις 28 Μαρτίου η γεμάτη ένταση ΓΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ. “Επίθεση” των μικρομετόχων προς τον πρόεδρο των Supporters και μέτοχο της ΠΑΕ, Μάκη Κασνακίδη αλλά και στον εκπρόσωπο του Νίκου Νοτιά. Απόφαση για Α.Μ.Κ. με την τιμή της μετοχής να πέφτει στα 0,33 ευρώ. Κασνακίδης: Ας δούμε τι θα κάνει και ο Μελισσανίδης

Απόγνωση από τα…ψίχουλα του Νοτιά – Εκπέμπει SOS η ΑΕΚ!

Ξαφνικό πρόβλημα με Μάκο – Συνεχίζει μόνος του ο Δέλλας

Νέα έκκληση για βοήθεια από Οικονομόπουλο

Η κρίσιμη Γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ, ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:30, με τους Δημητρέλο, Παπαδημητρίου, Γρυσμπολάκη, Σίμο, Μπόβαλη, Κασνακίδη, Μπρουσιανό και Σεραφείδη να βρίσκονται στο πάνελ.

Οι μικρομέτοχοι της ομάδας, ήταν οι πρώτοι που βρέθηκαν στα Σπάτα και είχαν… άγριες διαθέσεις, μετά την άρνηση του Νοτιά να βάλει περισσότερα από 300.000 ευρώ.

Η κίνηση του μεγαλομετόχου να ζητήσει την αναβολή της γενικής συνέλευσης, μέσω του εκπροσώπου του, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους μικρομετόχους. “Γιατί ζητάει αναβολή; Για να κάνουμε το μνημόσυνο της ΑΕΚ;” είπαν κάποιοι…

Στις αιτιάσεις αυτές απάντησε ο πρόεδρος Ανδρέας Δημητρέλος, ο οποίος προσπάθησε να είναι συγκαταβατικός. “Το θέμα είναι να βρούμε μια λύση. Και λύση δεν βρίσκεται με το να μην εγκρίνετε τη συμμετοχή του κυρίου Νοτιά” είπε.

“Είχες πει ότι θα παραιτηθείς αν οι μέτοχοι δεν βάλουν λεφτά. Γιατί λοιπόν, δεν παραιτείται;” ρώτησαν τον Δημητρέλο οι μικρομέτοχοι. “Θα ψάχνω συνέχεια τον Νοτιά! Αν δεν βρούμε τα λεφτά μέχρι τις 28 Μαρτίου θα κάνουν κηδεία. Θα είμαι παρών και στην κηδεία αν φτάσουμε εκεί. Δέκα μέρες έχουμε περιθώριο να κάνουμε ό,τι μπορούμε να βρούμε τα λεφτά. Δεν είναι λύση να παραιτηθώ. Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Θα πάω ΣΠΙΤΙ τους πόρτα πόρτα”, απάντησε εκείνος.

Και πρόσθεσε: “Δεν μπορούμε να πάμε στην ΟΥΕΦΑ με άλλο business plan. Αν δεν προσέλθουμε στις 30 Μαρτίου με 2.5 εκ ευρώ δεν θα πάρουμε άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις”.

Οι μικρομέτοχοι πρότειναν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 20 εκ ευρώ με τιμή μετοχής 0.30 ευρώ.

Ο Χάρης Οικονομόπουλος είπε ότι το σχέδιο μάχης είναι να βρεθούν 2.5 εκ ευρω σε 15 μέρες. Και πρόσθεσε: “Θέλουμε να δούμε σε δυο μέρες τι ανταπόκριση θα υπάρχει από τους μετόχους και τους επιφανείς ΑΕΚτζήδες η έκκληση που κάναμε για να βάλουν 300.00 ευρώ”.

Ο Μάκης Κασνακίδης δήλωσε ότι οι Supporters θα βάλουν 300.000 ευρώ. “Έξι μήνες τώρα βάζουμε (σ.σ. Supporters) τα περισσότερα απ’ όλους. Θα βάλουμε και τώρα 300.000 ευρώ. Εμείς βάζουμε τα περισσότερα”. Αμέσως μετά την τοποθέτησή του, δέχθηκε εκ νέου επίθεση από τους μικρομέτοχους οι οποίοι του τόνιζαν πως “εσύ φταις για όλα”.

Ο κ. Κασνακίδης αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Μελισσανίδη, λέγοντας: “Ας δούμε τι θα κάνει ο Μελισσανίδης! Ας βάλει από 300.000 ευρώ, έως 5 εκατ. ευρώ”.

Τελικώς αποφασίστηκε η συνέλευση να αναβληθεί για τις 28 Μαρτίου, παρά τις αντιδράσεις των μικρομετόχων.

Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με την τιμή της μετοχής να πέφτει στα 0,33 ευρώ, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο στους ενδιαφερομένους να αποκτήσουν μετοχές και κυρίως οι φίλαθλοι της ΑΕΚ.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος, δήλωσε:

“Κάναμε έκκληση για βοήθεια και βασιστήκαμε σε τρεις άξονες: Οικονομική βοήθεια από όσους πέρασαν από την διοίηση, απ΄ όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα και από το υστέρημα των απλών φιλάθλων.

Θα κάνουμε διοικητικό συμβούλιο για να αποφασιστεί και τυπικά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τιμή μετοχής 0,30 ή 0,33 ευρώ για να πάρει και ο απλός κόσμος μετοχές. Είναι ορατός ο αποκλεισμός από την UEFA. Είμαστε σε οριακό σημείο. Όταν θες τρία εκατομμύρια ευρώ και έχεις μαζέψει μόλις ένα, σε πιάνει άγχος.

Υπάρχει πίκρα από τον Νοτιά. Έχει βάλει πολλά χρήματα για το προπονητικό κέντρο και δεν έχει πάρει τίποτα πίσω. Κάθε Φεβρουάριο του ζητάμε χρήματα που δεν είναι τα τελευταία. Δεν μπορεί να βοηθάει όπως πριν, εκτός και αν βρεθεί κάποιος για να τα βάλουν μαζί”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε