Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ανώδυνη ήττα για την Εθνική – Με Ισπανία ή Γαλλία στους “8”

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.

Η Εθνική ομάδα έχασε από την Ρωσία με 83-67 αλλά έτσι κι αλλιώς είχε ελάχιστες ελπίδες να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την τρίτη θέση. Πλέον περιμένει τον ηττημένο του αγώνα Ισπανία-Γαλλία στους “8”. Διαδικαστικό χαρακτήρα το τελευταιο ματς του ομίλου κόντρα στη Γεωργία.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η νίκη των Σκοπίων επί της Σλοβενίας είχαν φέρει έτσι κι αλλιώς σε δύσκολη θέση την Εθνική αφού για να έβγαινε πρώτη στον όμιλο θα έπρεπε να νικήσει με μεγάλη διαφορά τους Ρώσους και οι Ρώσοι να έκαναν το ίδιο κόντρα στα Σκόπια.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκροτημα όπως συνηθίζει ξεκίνησε πολύ δυνατά στο ματς. Προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους Κουφό, Φώτση, Καϊμακόγλου να είναι οι μόνοι που έβρισκαν το αντίπαλο καλάθι.

Η ευστοχία από την περιφέρεια ήταν εκπληκτική αφού η Εθνική είχε 5/5 τρίποντα, όμως οι Ρώσοι απαντούσαν κυρίως μέσα από την ρακέτα. Όταν τα σουτ σταμάτησαν να μπαίνουν τότε εμφανίστηκαν τα προβλήματα. Το 38-33 υπέρ μας μετατράπηκε σε 42-39 υπέρ των Ρώσων στο τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος τίποτα δεν λειτούργησε καλά. Οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή μας άμυνα και ανέβασαν γρήγορα τη διαφορά στους 8 πόντους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι διεθνείς φάνηκε να καταθέτουν τα όπλα, τα 14 συνεχόμενα τρίποντα ήταν πάρα πολλά και φυσιολογικά ήρθε η ήττα.

Ρωσία και Σκόπια θα παίξουν για την πρωτιά ενώ η Ελλάδα ότι και να κάνει κόντρα στην Γεωργία θα πάρει την τρίτη θέση και θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του Ισπανία-Γαλλία.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 39-42, 57-65, 67-83

Ρωσία: Βοροντσέβιτς 6, Μοζγκόφ 19 (5 ριμπάουντ), Μπίκοφ 4 (4 ασίστ), Φριτζόν 6 (5 ριμπάουντ), Σβεντ 15, Χριάπα 11 (7 ριμπάουντ), Μόνια 6 (2/2 τρίποντα), Πονκρασόφ 3 (1), Κιριλένκο 13 (8 ριμπάουντ, 5 ασίστ).
 
Ελλάδα: Μπουρούσης 5, Ζήσης 10 (1), Καλάθης 7, Φώτσης 10 (2/5 τρίποντα), Παπανικολάου 3, Μαυροειδής 4, Μπράμος 8 (2/7 τρίποντα), Κουφός 15, Καϊμακόγλου 5 (1/3 τρίποντα).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε