Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Ανοιχτός” ο εμβολιασμός για τους διεθνείς

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμβολιαστούν οι διεθνείς της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, που θα ταξιδέψουν στην Ουκρανία για τον αγώνα μπαράζ, άφησε ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣπορ FM 94,6 τόνισε: “Έχουμε επικοινωνία και με τη FIFA και με την ουκρανική ομοσπονδία για το θέμα της γρίπης και γίνονται διαρκώς συζητήσεις. Η πλευρά των Ουκρανών μάς διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος γιατί το πρόβλημα εντοπίζεται στην Δυτική Ουκρανία, καθώς και ότι οι όποιες ενέργειες που κάνουν είναι καθαρά θέμα πρόληψης και μόνο”, είπε ο κ.Πιλάβιος και στη συνέχεια αναφέρθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος.

 
«Υπάρχει σκέψη να γίνει εμβολιασμός από πριν, ώστε να μη γυρίσουν ασθενείς οι παίκτες μας από την Ουκρανία γιατί μετά θα υπάρχει και κίνδυνος να επεκταθεί και στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτό. Δεν είμαι γιατρός, αλλά ο κίνδυνος της γρίπης δεν θα υπάρξει αν γίνει εμβολιασμός. Υπάρχουν δύο είδη γρίπης, που καλό θα είναι να μην ενωθούν».

Ακόμα κι αν προκριθεί η λύση του εμβολιασμού, πρέπει να γίνει σχετικά σύντομα, αφού για να δράσει το εμβόλιο, χρειάζεται περίπου δύο εβδομάδες. Ο Πιλάβιος το γνωρίζει αυτό και όπως λέει: «Ήδη, έχουμε το πρώτο δείγμα στα χέρια μας. Αλλά πρέπει να δούμε τυχόν παρενέργειες του εμβολίου, αν θα επηρεάσει την απόδοση των ποδοσφαιριστών, αν θα το δεχθούν οι ίδιοι οι παίκτες…. Δεν είναι απλό το θέμα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε