Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αντετοκούνμπο: “Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είμαι Ελληνας”

Αντετοκούνμπο:  “Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είμαι Ελληνας”

Αυτά τα παιδιά δεν γίνεται να μην τα αγαπάς, να μην τα καμαρώνεις, να μην τα απολαμβάνεις. Δεν γίνεται να μην ανοίγεις, μάτια, αυτιά και καρδιά όταν μιλούν.

Η συζήτηση με τους «Antetokounbros» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ήταν υπέροχη και συγκινητική.

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δέχθηκαν ερωτήσεις για όλα!

Ο φόργουορντ της Ανδόρας συγκλόνισε όταν είπε: «Με ρωτάνε γιατί είμαι πάντα χαμογελαστός. Και τους απαντάω. Γελάω πολύ, γιατί μεγάλωσα στενοχωρημένος»!

Μίλησε και για τον ρατσισμό: «Δεν υπάρχει ρατσισμός, αλλά υποκρισία. Εδώ υπάρχει υποκρισία, είναι χειρότερο αυτό. Στην Αμερική μπορείς να είσαι ρατσιστής, αλλά δεν κρύβεσαι. Αυτό είσαι.

Έχω δει ένα σχόλιο στο facebook, που κάποιος έλεγε “αυτοί δεν είναι Έλληνες”, και συνάντησα τον ίδιο τύπο στην Γλυφάδα και ήρθε με το παιδί του και μου έλεγε πως “κάνετε περήφανη την Ελλάδα στο εξωτερικό, μπράβο”!

Εγώ πήρα απλά το παιδί του στους ώμους, έβγαλα μια φωτογραφία και μου είπε “έφτιαξες την ημέρα του μικρού, ήταν η καλύτερή του ημέρα”».

Ο Γιάννης ερωτηθείς, για το πόσο πρέπει να πιστεύει κάποιος στον εαυτό του υποστήριξε: «Δεν θέλω να είμαι αλαζόνας, αλλά θεωρώ πως δεν πρέπει να πιστεύεις ότι είσαι μέτριος, αλλά ότι είσαι ο καλύτερος. Θέλω να γίνω πρωταθλητής, θέλω να γίνω MVP, θέλω να είμαι ανάμεσα στους 50 καλύτερους όλων των εποχών και μετά ο καλύτερος όλων των εποχών!».

Για την ελληνική καταγωγή του, τόνισε: «Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είμαι Έλληνας. Είμαι Έλληνας. Δεν έχω γνωρίσει κάτι άλλο πέρα από την Ελλάδα. Δεν έχω πάει ποτέ στη Νιγηρία. Όμως, στο μέλλον θα πάω, για να βοηθήσω παιδιά από την Αφρική». 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε