Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Αντί να τρέξει…φρενάρει τον Ολυμπιακό ο Κόκκαλης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό έχουν παγώσει, πάγωσε και ο κόσμος της ομάδας, αλλά “παγωμένοι” είναι και οι υποψήφιοι.

Το μόνο σαφές στην περίπτωση του Ολυμπιακού είναι ότι εξελίξεις θα υπάρξουν στις 14 Ιουνίου, μετά την έκτακτη γενική συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου και για την ομάδα του Πειραιά αυτό το διάστημα είναι…αχανές, τη στιγμή που τα θέματα της θα έπρεπε ήδη να παίρνουν το δρόμο τους, ενόψει της νέας σεζόν.

Σε όλα τα άλλα ερωτήματα οι απαντήσεις είναι θολές, έως και ανύπαρκτες. Λύση στο θέμα του προπονητή δεν έχει δωθεί. Το ρόστερ θέλει ενίσχυση, οι παίκτες είναι ουσιαστικά “ξεκρέμαστοι” και ο κόσμος από την μια ημέρα στην άλλη από εκεί που προσπαθούσε να “χωνέψει” το πως εξελίχθηκε η φετινή σεζόν, τώρα έχει να διαχειριστεί και το “πωλητήριο”.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης κουράστηκε να βάζει λεφτά και θέλει να παραδώσει τα “ηνία”. “Δεν είναι ότι δεν μπορώ. Δεν θέλω…”, φέρεται να είπε χθες στη χθεσινή συνεδρίαση. Μάλιστα, είναι τόσο αποφασισμένος, που σκέφτεται η σχέση του με τον Ολυμπιακό να είναι όπως αυτή ενός απλού φιλάθλου με την ομάδα.

Η φετινή χρονιά “πλήγωσε” τον Σωκράτη Κόκκαλη, που αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο. Η φράση “Πως κατάντησες τον Ολυμπιακό”, τον πίκρανε. “Δεν μπορεί να το κάνει πλέον μόνος του”, αναφέρουν ΄”κύκλοι” του Προέδρου των “ερυθρόλευκων”. Όμως το “δεν θέλω” ήχησε βαρύ και ασήκωτο στα αυτιά των φιλάθλων που βλέπουν την ομάδα τους να βρίσκεται σε ένα τεντωμένο σχοινί.

Το βασικό βήμα από εδώ και στο εξής, θα είναι η τελική αποτίμηση της ΠΑΕ. Ήδη έχουν γίνει δύο αποτιμήσεις, μια των 70 εκατομμυρίων και μια των 120 εκατομμυρίων, αλλά αναμένεται η τελική για να είναι στην διάθεση των υποψηφίων αγοραστών.

“Όσοι πιστοί προσέλθετε…”

Τα ονόματα των υποψηφίων, είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, ο Μαρινάκης και ο Λαυρεντιάδης. Ωστόσο, οι σκέψεις τους είναι σε φάση…”κατάψυξης”, καθώς μετά τις χθεσινές εξελίξεις, από συμπαίκτες του Σωκράτη Κόκκαλη θα πρέπει να γίνουν παίκτες, αν πάρουν την απόφαση.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, εμφανίζονται ως μια λύση που θα ήθελε και ο Κόκκαλης και ο κόσμος. Η “αναστήλωση” του μπασκετικού τμήματος της ομάδας από τους Παναγιώτη και Γιώργο, έχει κάνει τους φιλάθλους να επιθυμούν διακαώς την εμπλοκή τους. Ωστόσο, η πρόθεση τους προς το παρόν είναι αρνητική, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει κάτι μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος κατέχει το 10% των μετοχών της ΠΑΕ και το 50% της “Καραϊσκάκης Α.Ε”, είναι αυτή τη στιμή ο πιο “ενεργός” στα πράγματα. Το ενδιαφέρον του να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να αποκτήσει μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών ήταν έτοιμο να γίνει πραγματικότητα, αλλά η οικονομική αποτίμηση της ΠΑΕ “κόλλησε” το θέμα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, φέρεται ως ο πιο “ζεστός” για να αναλάβει τα…”βάρη” του Σωκράτη Κόκκαλη. Ο εφοπλιστής πέρσι είχε κάνει “κρούση” για να αγοράσει ομάδα, αλλά το θέμα δεν είχε θετική εξέλιξη. Προς το παρόν, δεν δείχνει διατεθειμένος να επανέλθει, αλλά το ενδιαφέρον του για τον Ολυμπιακό υπάρχει.

Μέχρι τις 14 Ιουνίου θα υπάρξουν ραντεβού του Σωκράτη Κόκκαλη με τους υποψήφιους, γνωστούς ή μη. Το θέμα είναι ότι τότε επιστρέφουν και οι παίκτες, για να αρχίσουν την προετοιμασία ενόψει της νέας περιόδου και δεν ξέρουν σε…τι επιστρέφουν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε