Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αντίο Ευρώπη, η Μπάρτσα είναι πρώτη

ΦΩΤΟ REUTERS
Ο Παναθηναϊκός έχασε με 3-0 από την Μπαρτσελόνα προβάλλοντας αντίσταση μόνο για 25 λεπτά και αποχαιρέτησε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πριν ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων. Διεθνές ρεζιλίκι λόγω οπαδού που μπήκε στο γήπεδο και έκανε άσεμνη χειρονομία στον Μέσι. Δείτε το βίντεο.

Το LIVE  του αγώνα

Φερέιρα: Μας λείπει αυτοπεποίθηση

Πατέρας: Θαυμάσαμε την Μπαρτσελόνα

Οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς και κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τους Καταλανούς στο πρώτο 25λεπτο. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς με τον Βαλντές να νικάει στο τετ α τετ τον Σισέ στο 20΄.

 
Η Μπαρτσελόνα απείλησε για πρώτη φορά στο 26΄ με τον Αντριάνο και ένα λεπτό λεπτό αργότερα ο Πέδρο άνοιξε το σκορ μετά από πάσα του Ντάνι Άλβες. Η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στους “μπλαουγκράνα” οι οποίοι με προεξέχοντα τον Μέσι παρέδωσαν ακόμα ένα μάθημα απλού και εντυπωσιακού ποδοσφαίρου.
 
Το 0-2 έγινε στο 62΄ με τον Αργεντινό να τελειώνει μία εξαιρετική, από την αρχή μέχρι το τέλος της, φάση. Επτά λεπτά αργότερα ο Πέδρο πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και κάπου εκεί η Μπάρτσα κατέβασε και πάλι στροφές, αφού ακολουθεί και το ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης.
 
Με αυτή τη νίκη οι Καταλανοί έσπασαν την παράδοση που τους ήθελε να μην κερδίζουν στην Αθήνα τον Παναθηναϊκό και παράλληλα εξασφάλισαν την πρώτη θέση του 4ου ομίλου. Για την δεύτερη θα παλέψουν Κοπεγχάγη και Ρούμπιν Καζάν καθώς ο Παναθηναϊκός είναι τελευταίος ότι και να γίνει την τελευταία αγωνιστική. Μάλιστα η συγκομιδή τους ενός βαθμού σε πέντε ματς με τέρματα 1-10 είναι η χειρότερη επίδοση των “πρασίνων” στο Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Η βαθμολογία του 4ου ομίλου (5 αγ.)

1. Μπαρτσελόνα 11 (12-3)
2. Κοπεγχάγη 7 (4-4)
3. Ρούμπιν 6 (2-2)
4. Παναθηναϊκός 2 (1-10)

Η επόμενη αγωνιστική (7/12)

Μπαρτσελόνα-Ρούμπιν Καζάν
Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός

 
Το Ολυμπιακό Στάδιο γέμισε για πρώτη φορά φέτος με του φίλους του τριφυλλιού να δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρά. Αυτή χάλασε στο 79ο λεπτό, όταν ένας ανεγκέφαλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και σήκωσε το μεσαίο του δάχτυλο μπροστά στον Λιονέλ Μέσι.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η εικόνα ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου δυσφημίζοντας για ακόμα μία φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα λίγο αργότερα το παιχνίδι διακόπηκε για δεύτερη φορά καθώς κάποιοι έριχναν κροτίδες στον αγωνιστικό χώρο.

 
Οι συνθέσεις:

 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (68′ Πλεσί), Μαρίνος (46′ Δημούτσος), Γκαρσία (65′ Πετρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Σισέ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντέζ, Άλβες, Πικέ (72′ Αμπιντάλ), Πουγιόλ, Αντριάνο (76′ Μάξγουελ), Μαστσεράνο, Τσάβι (72′ Κεϊτά), Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο, Βίγια

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε