Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αντωνίου: Η πορεία δεν είναι καθοδική – Θα αλλάξει η κατάσταση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Αισιόδοξος για τη συνέχεια δήλωσε ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού που αναφέρθηκε στην μεταγραφική ενίσχυση και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

-2 στην Τρίπολη!

Ο Κώστας Αντωνίου υποστήριξε πως ίσως χρειάζονται μία δύο προσθήκες στο ρόστερ τον Γενάρη και παραδέχθηκε τα λάθη που έχουν γίνει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sentra 103,3:


“Χάσαμε μια μάχη στην Τρίπολη. Ο πόλεμος θέλει πολύ ακόμα. Σίγουρα έχουμε ευκαιρία να αναστρέψουμε αυτή την εικόνα. Πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε Έχουμε διαπιστώσει ποια είναι τα προβλήματα και ποια είναι τα λάθη που έχουν γίνει. Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να δημιουργήσουμε βήμα με βήμα αυτό το μοντέλο που έχουμε στο μυαλό μας, που θα πάρει το πρωτάθλημα και θα βάλει τις βάσεις για τη συνέχεια. Έχουμε γνώση των προβλημάτων και των λαθών μας. Έχουμε κάνει ήδη πολλές αλλαγές. Αλλάξαμε γυμναστή, αλλάξαμε προπονητή και αυτός ο νέος μας προπονητής ταιριάζει στο μοντέλο που θέλουμε να κάνουμε”.
 
Για τον Φερέιρα: Αυτός ο προπονητής δουλεύει πολύ, προβληματίζεται πολύ, αλλά θέλει χρόνο. Ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει ως το τέλος στο πρωτάθλημα και η εικόνα μας θα αλλάξει σίγουρα. Και θα αλλάξει προς το καλύτερο. Εμείς θέλουμε να περάσουμε στην ομάδα μια νοοτροπία. Που λέει ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους. Πολλές φορές το σύστημα βάζει τα πρόσωπα πάνω από την ομάδα.
 
Η ομάδα μεγάλωσε με τις προσθήκες που έγιναν αλλά αυτό είναι ένα θέμα. Υπάρχει άλλο που λέει ότι κάποιοι παίκτες ήταν στο Μουντιάλ και γύρισαν κουρασμένοι. Σίγουρα έγιναν λάθη και στην προετοιμασία. Αλλά δεν θα εστιάσουμε σε ένα μόνο θέμα. Είναι πολλά πράγματα μαζί που δημιουργούν μία κατάσταση.
 
Οι ομάδες κρίνονται για τρία πράγματα. Το ένα είναι η ποδοσφαιρική του ποιότητα. Και ο Παναθηναϊκός την έχει. Το έχει αποδείξει. Το δεύτερο είναι ο εσωτερικός ανταγωνισμός και το τρίτο η ισορροπία. Τι σημαίνει αυτό. Ότι είναι άλλο να μένει ένας παίκτης έξω από την ομάδα και να δημιουργεί θέμα και άλλο να μένει εκτός και να προσπαθεί περισσότερο. Στα δύο τελευταία έχουμε πρόβλημα.
 
Για την μεταγραφική ενίσχυση: Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει πέντε μεταγραφές για να σωθεί. Σίγουρα θέλει μία-δύο. Υπάρχει θέμα ισορροπίας και πίεσης. Εμείς πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι οι πιο απαιτητικοί. Απλά και στα δύσκολα θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.
Θα πρέπει να υπάρχει διάθεση υποστήριξης. Η ομάδα θα βελτιωθεί. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν επιλεχθεί από τη διοίκηση και προσπαθούν και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.
 
Για την πορεία του Παναθηναϊκού: Η πορεία δεν είναι καθοδική. Διανύουμε μία κακή περίοδος απλά. Υπάρχει διαφορετική πλέον στρατηγική και φιλοσοφία. Ο Παναθηναϊκός ερχόταν από μία περίοδο που είχε κλονιστεί η τιμή του. Αυτό έπρεπε να ανατραπεί. Ο μόνος τρόπος θα έπρεπε να έχεις χρόνο για να χτίσεις κάτι καλό. Όπως η Κοπεγχάγη που είχε 9 χρόνια τους ίδιους ανθρώπους. Στην Ελλάδα αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα. Ήρθαν κάποιοι άνθρωποι, έβαλαν τα λεφτά τους και καταφέραμε και το αλλάξαμε. Ο Παναθηναϊκός ικανοποίησε γρήγορα τους οπαδούς του. Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όπου βάσει μπάτζετ είναι μικρή ομάδα. Αυτό που ζητάω τώρα είναι να υπάρξει ψυχραιμία. Τα περισσότερα παιδιά που παίζουν τώρα, τους ξέρω. Όλοι θέλουμε ο Παναθηναϊκός να πηγαίνει καλά. Κυρίως αυτό θέλουν η διοίκηση και ο πρόεδρος, που βάζουν και τα λεφτά τους.
 
Συμφωνώ ότι δεν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε, αλλά με περισσότερη γκρίνια και πίεση θα βελτιωθεί αυτό; Ή μήπως θα πρέπει να σταθούμε δίπλα στην ομάδα; Τόσο εγώ όσο και ο Κάρλος Φρέιτας είμαστε συντονισμένοι σε αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε στον Παναθηναϊκό και πιστεύω θα το πετύχουμε. Οι ποδοσφαιριστές παίζουν υπό πολύ μεγάλη πίεση. Είναι λογικό να υπάρχει πίεση, αλλά το παρακάνουμε. Αυτή τη στιγμή σημασία έχει ότι προσπαθούμε, βλέποντας τα λάθη και τα προβλήματα να τα διορθώνουμε. Και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.
 
Για τους παίκτες του Παναθηναϊκού: Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν τεράστιες δυνατότητες τις οποίες ακόμα δεν έχουν βγάλει. Και υπάρχει ένας πρόεδρος που ασχολείται κάθε μέρα με την ομάδα και συζητάμε το τι πρέπει να κάνουμε.
 
Ένας ποδοσφαιριστής έχει ποδοσφαιρική ποιότητα και είναι δεδομένο πόσο την έχει ή δεν την έχει. Αυτός ο παίκτης που δεν την έχει τόση όση άλλοι, μπορεί να πιέζει αυτούς που την έχουν να παίζουν καλύτερα. Για μένα το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι η ποδοσφαιρική ποιότητα των παικτών. Αυτή είναι δεδομένη.
 
Για τον Γκοβού: Εμείς προσπαθούμε να δούμε έναν ποδοσφαιριστή μέσα στο γήπεδο. Εκεί φαίνονται οι μεγαλύτερες αλήθειες. Ως τώρα δεν έχει δείξει αυτό που ζητάμε. Θεωρώ ότι του έχουν δοθεί πολλές ευκαιρίες. Ο Γκοβού είναι εξαιρετικό παιδί και είναι άντρας. Ανέλαβε τις ευθύνες του. Αλλά για τον Γκοβού και για κάθε Γκοβού, το γήπεδο είναι η κρίση.
 
Για τις μεταγραφές: Ο πρόεδρος μας είπε ότι μόλις τελειώσει ο πρώτος γύρος θα γίνουν οι εισηγήσεις. Εμείς έχουμε κάνει διερευνητικές επαφές και μόλις γίνει και η εισήγηση του προπονητή θα κινηθούμε. Προς το παρόν θέλει ο ίδιος να δει πρόσωπα και πράγματα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε