Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Απαίτηση ΟΠΑΠ για αυστηρότερες ποινές

Τα κρούσματα της βίας στα γήπεδα απασχόλησαν σε μεγάλο βαθμό το σημερινό Δ.Σ του ΟΠΑΠ. “Το Δ.Σ. είναι αποφασισμένο να μην χρηματοδοτεί πρωταθλήματα και ομάδες που δημιουργούν ή δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τη βία”, τονίζεται.

Η ανακοίνωση:

“Το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε., κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, συζήτησε διεξοδικά το θέμα της βίας το οποίο εξακολουθεί να εκδηλώνεται στα γήπεδα.

Ομόφωνα καταδικάζει κάθε γεγονός, το οποίο δυσφημεί και το πρωτάθλημα και την ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία είναι ο μέγας χορηγός του. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ενισχύοντας τα πρωταθλήματα όλων των αθλημάτων και τις ομάδες, αποβλέπει σε αναβαθμισμένα, αξιόπιστα και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, μέσα από τα οποία επιδιώκεται – όπως είναι αυτονόητο – και η προβολή των προϊόντων της, αλλά και της ίδιας της εταιρείας. Τα γεγονότα βίας ασφαλώς και δεν συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Αντιθέτως, πλήττουν ευθέως την αξία τόσο της ονομασίας «Πρωτάθλημα Super League – ΟΠΑΠ», όσο και της προβολής των παιχνιδιών της στην φανέλα κάθε ομάδας.

Το Δ.Σ. έχει απόλυτη συνείδηση ότι δεν είναι η ΟΠΑΠ Α.Ε. σε θέση να λύσει από μόνη της το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα. Είναι, όμως, αποφασισμένο να μην χρηματοδοτεί πρωταθλήματα και ομάδες που δημιουργούν ή δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις προϋποθέσεις για εκδήλωση φαινομένων βίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε., πριν ένα χρόνο, διέκοψε τη χρηματοδότηση της Super League, ζητώντας από τα αρμόδια όργανα και τις ομάδες να προχωρήσουν σε αυστηροποίηση του κανονισμού διοργάνωσης του πρωταθλήματος, κάτι το οποίο τελικά έγινε τον περασμένο Ιούνιο, ενώ ταυτόχρονα εισήγαγε για πρώτη φορά χρηματικές ρήτρες βίας.

Βάσει του νέου κανονισμού και των χορηγικών συμβάσεων και μετά από τις τελεσίδικες αποφάσεις τιμωρίας ομάδων τις οποίες εξέδωσε η Αθλητική Δικαιοσύνη, η ΟΠΑΠ Α.Ε. από την αρχή του πρωταθλήματος, έως σήμερα, έχει παρακρατήσει περίπου 600.000 ευρώ από τα ποσά που προβλέπονται από τις χορηγικές συμβάσεις. Τα γεγονότα, ωστόσο, απέδειξαν ότι αυτές οι ρήτρες δεν λειτούργησαν αποτρεπτικά.

Κατόπιν αυτού το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε., κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, αποφάσισε μετά το τέλος του εφετινού πρωταθλήματος να επανεξετάσει, σε συνεργασία με την Πολιτεία, τις ποδοσφαιρικές αρχές και τις ομάδες, το σύνολο των προϋποθέσεων και όρων διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, να ζητήσει περαιτέρω αυστηροποίηση του κανονισμού διεξαγωγής των αγώνων και των ρητρών βίας οι οποίες προβλέπονται σε όλα τα χορηγικά συμβόλαιά της, αλλά και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή κάθε εκδήλωσης βίας στα γήπεδα.

Ειδικά σε ότι αφορά σε νέες χορηγικές συμβάσεις που θα συζητηθούν μετά την ολοκλήρωση του εφετινού πρωταθλήματος, η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι αποφασισμένη να απαιτήσει – προκειμένου να συνεχίσει τη χρηματοδότηση του ποδοσφαίρου – πολύ πιο αυστηρούς και ισχυρούς όρους, ανάλογους με αυτούς που ισχύουν σε άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Στο μεταξύ, αναμένονται οι τελεσίδικες αποφάσεις της Αθλητικής Δικαιοσύνης για όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο, για να επιβάλλει και από την πλευρά της η ΟΠΑΠ Α.Ε. τις περικοπές στα ποσά των χορηγικών της προγραμμάτων, σύμφωνα με τις συμβάσεις που ισχύουν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε