Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Απάντηση της Αστυνομίας στην ΠΑΕ Άρης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την δική της εκδοχή για τα επεισόδια που έγιναν στο “Άνθη Καραγιάννη” έδωσε η η Αστυνομική διεύθυνση Καβάλας απαντώντας στις κατηγορίες των “κιτρινόμαυρων”.

Άρης: Η αστυνομία έδειξε ανοχή

Η ανακοίνωση αναφέρει τα θλιβερά γεγονότα ενώ στέκεται στην απαγόρευση των μετακινήσεων.

 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

1.- Την 25-03-2010 στο Δημοτικό Στάδιο Καβάλας «ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ» πριν και κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα κυπέλλου μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΕ ΑΡΗΣ για τον οποίο σε προηγηθείσα σύσκεψη της Α.Δ.Καβάλας με τις ανωτέρω δύο ΠΑΕ αποφασίσθηκε η μη διάθεση εισιτηρίων σε φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας διαπράχθηκαν οι παρακάτω, περί της νομοθεσίας Αθλητισμού, παράνομες πράξεις:

-Περί τους 2.000 οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας προσήλθαν μεμονωμένα στους χώρους περιμετρικά του γηπέδου, έξωθεν της περίφραξης αυτού και αφού συμπτύχθηκαν σε ομάδες προσπάθησαν εξ εφόδου να εισέλθουν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου με σκοπό στην συνέχεια μέσω διαφορετικών θυρών αυτού να κατευθυνθούν προς τις κερκίδες. Από τις παρευρισκόμενες Αστυνομικές Δυνάμεις πραγματοποιήθηκε χρήση δακρυγόνων και απωθήθηκαν. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ακολούθως επανήλθαν και απωθήθηκαν με τον ίδιο τρόπο. Μεγάλος αριθμός αυτών αποχώρησαν από τους χώρους του γηπέδου και όσοι από τους υπόλοιπους, 1.500 περίπου στον αριθμό, κατείχαν νόμιμα εισιτήρια τους επετράπη η είσοδος στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, αφού προηγουμένως πραγματοποιήθηκε η αφαίρεση των διακριτικών της ομάδας τους, στην συνέχεια μέσω της θύρας 10 εισήλθαν στις κερκίδες 9, 10 και 11 μετά από σωματικό τους έλεγχο από τις παρευρισκόμενες στην προαναφερθείσα θύρα Αστυνομικές Δυνάμεις.

-Την 15.30΄ ώρα 23χρονος ημεδαπός, οπαδός της φιλοξενούμενης ομάδας κάτοικος Θεσσαλονίκης συνελήφθη από άνδρες του Τ.Α.Καβάλας καθόσον εισήλθε εντός περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου υπερπηδώντας ανατολική περίφραξη αυτού στερούμενος εισιτηρίου αγώνα με σκοπό στη συνέχεια εισέλθει σε κερκίδα παρά την απαγόρευση εισόδου φιλάθλων φιλοξενούμενης ομάδας που είχε εκδοθεί με σχετική απόφασή μας.

-Ίδια ώρα κατά άφιξη Ι.Χ.Ε. αυτ/του ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεως αυτ/των στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ δέκα (10) περίπου οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας επιτέθηκαν εναντίον του και έθραυσαν τον οπίσθιο υαλοπίνακα ανωτέρω αυτ/του.

-Ίδια ώρα κατά άφιξη Δ.Χ.Ε. αυτ/του-λεωφορείου που επέβαινε η αποστολή της ομάδας του ΑΡΗ έξωθεν της θύρας 4 και ενώ κατευθυνόταν προς την είσοδο των αποδυτηρίων δεκαπέντε (15) περίπου οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας προέβησαν σε ρίψη διαφόρων αντικειμένων προς αυτό και άρχισαν να το χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές με αποτέλεσμα να απωθηθούν από Διμοιρία Αποκατάστασης Τάξης της Δ.Α.Ε.Θ. και να συλληφθεί ένας (1) 26χρονος ημεδαπός, οπαδός της γηπεδούχου ομάδας ο οποίος φορώντας κράνος προκειμένου να μην αναγνωρισθεί χτυπούσε με μπουνιές και κλωτσιές το παρπρίζ και την εμπρόσθια θύρα αυτού.

-Επίσης προς έναρξη του αγώνα οπαδός της φιλοξενούμενης ομάδας κάτοικος Θεσσαλονίκης προσπάθησε να εισέλθει εντός του προαύλιου χώρου γηπέδου στερούμενος εισιτηρίου αγώνα με σκοπό να εισέλθει σε κερκίδα αυτού και στην συνέχεια πετούσε μπουκάλια και πέτρες προς τους εισερχόμενους θεατές-φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας που ανέμεναν εξήλθαν της προαναφερόμενης θύρας ακινητοποιήθηκε από άνδρες του Τ.Α.Καβάλας με την συνδρομή Διμοιρίας Αποκατάστασης Τάξης της Δ.Α.Ε.Θ. και συνελήφθη, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση.

-Περί ώρα 16.15΄, πριν την έναρξη του αγώνα οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας που ευρισκόντουσαν στις κερκίδες 9, 10 και 11 μετά από έντονη ανταλλαγή υβριστικών συνθημάτων και εκατέρωθεν ρίψη πλαστικών καθισμάτων με οπαδούς της τοπικής ομάδας που βρισκόντουσαν στις υπ΄ αριθ. 7 και 8 κερκίδες, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και απωθήθηκαν από τις παρευρισκόμενες Διμοιρίες Υποστήριξης με αποτέλεσμα να συλληφθεί 29χρονος ημεδαπός, οπαδός της φιλοξενούμενης ομάδας κάτοικος Θεσσαλονίκης οποίος από την υπ΄ αριθ. 9 κερκίδα εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου και πέταξε σπασμένο κάθισμα σε φιλάθλους που βρίσκονταν στην υπ΄ αριθ. 8 κερκίδα του γηπέδου ενώ κατά την διάρκεια της μεταξύ αυτών συμπλοκής τραυματίσθηκαν ελαφρά τέσσερις (4) οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας κάτοικοι Θεσσαλονίκης.

-Περί ώρα 16.50΄ επίσης πριν την έναρξη του αγώνα 15χρονος ημεδαπός, οπαδός της τοπικής ομάδας κάτοικος Καβάλας από την υπ΄ αριθ. 5 κερκίδα του γηπέδου όπου βρισκόταν πέταξε μία κροτίδα εντός του αγωνιστικού χώρου ενώ κατά τον εντοπισμό του από άνδρες του Τ.Α.Καβάλας και της σωματικής του έρευνας που επακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του τέσσερις (4) κροτίδες και συνελλήφθη.

-Κατά την επίτευξη τέρματος της φιλοξενούμενης ομάδας 32χρονος ημεδαπός, οπαδός της κάτοικος Θεσσαλονίκης από την υπ΄ αριθ. 9 κερκίδα εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου για να πανηγυρίσει με αποτέλεσμα να συλληφθεί από άνδρες του Τ.Α.Καβάλας και τέλος

-Κατά την διάρκεια ημιχρόνου του αγώνα δύο (2) 16χρονοι ημεδαποί οπαδοί της τοπικής ομάδας κάτοικοι Καβάλας που βρίσκονταν στην υπ΄ αριθ. 12 κερκίδα έσπασαν πλαστικά καθίσματα και στην συνέχεια τα έριχναν εντός του αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα να εντοπισθούν από άνδρες του Τ.Α.Καβάλας και να συλληφθούν.

-Μετά το πέρας του αγώνα και της αποχώρησης φιλάθλων της τοπικής ομάδας, φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας, 200 περίπου στον αριθμό, πεζοί πραγματοποίησαν πορεία από το γήπεδο προς το κέντρο της πόλεως συνοδευόμενοι από Διμοιρίες Υποστήριξης και περί ώρα 21.20΄ διαλύθηκαν ήσυχα χωρίς να προβούν σε καμία παράνομη πράξη σε βάρος προσώπων ή πραγμάτων.

2.- Προαναφερόμενοι οπαδοί τοπικής και φιλοξενούμενης ομάδας που συνελλήφθησαν μετά τον σχηματισμό σε βάρος τους δικογραφία από το Τ.Α.Καβάλας οδηγήθηκαν ενώπιον της κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Καβάλας όπου για τους (3) ανήλικους ορίσθηκε τακτική δικάσιμος, ενώ για τους υπόλοιπους ακολουθείται αυτόφωρη διαδικασία.

3.- Προανάκριση συνεχίζεται από το Τ.Α.Καβάλας για τον εντοπισμό και σύλληψη των αγνώστων δραστών για τις προαναφερόμενες λοιπές έκνομες πράξεις τους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε