Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. στη “Θύρα 7” για τις προσαγωγές

Απάντηση σε ανακοίνωση της Θύρας 7 του Ολυμπιακού, σύμφωνα με την οποία υπήρξε διακριτική – μεροληπτική μεταχείριση οπαδών της ομάδας, κατά την προσαγωγή 228 οπαδών, το Σαββατο, στην περιοχή του Σταθμού Νερατζιώτισσα στο Μαρούσι Αττικής, εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Θύρα 7: Το ποτάμι της οργής είναι έτοιμο να ξεχειλίσει

Η ανακοίνωση αφορά τους ισχυρισμούς περί προσαγωγής μόνο οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, επειδή δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Το ραντεβού… θανάτου και τα υλικά του “πολέμου”! (ΦΩΤΟ)

Προσαγωγές οπαδών του Ολυμπιακού για να αποτραπεί “ραντεβού”

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Η Ελληνική Αστυνομία πιστή στο Σύνταγμα και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτό εφαρμόζει απαρέγκλιτα τις βασικές συνταγματικές αρχές της ισονομίας και ισοπολιτείας χωρίς ουδεμία διάκριση.

Οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων, υπό την εποπτεία των Εισαγγελικών Αρχών, αφορούσαν μόνο στις πράξεις εκείνες που έχουν ποινικό χαρακτήρα.

Η αποχώρηση των προσαγόμενων από την έδρα της ΓΑΔΑ χωρίς την απόδοση ποινικών ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα κατά τον χρόνο εκείνο, δεν αποκλείει την ταυτοποίηση προσώπων για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα, που θα εξακριβωθούν με την ολοκλήρωση των απαραίτητων επιστημονικών ερευνών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που ασχολούνται με την έρευνα της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών, όπλων, βεγγαλικών, καπνογόνων κ.λπ., συνεχίζουν κανονικά τις προβλεπόμενες διαδικασίες αποκάλυψης των κατόχων.

Σημειώνεται οτι η προσαγωγή των οπαδών έγινε λίγη ώρα αφού οι αστυνομικές δυνάμεις τούς απομάκρυναν από τον σταθμό Ειρήνης, πριν συμπλακούν με οπαδούς του ΠΑΟ. Στην Νερατζιώτισσα τους εγκλώβισαν και τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, καθώς στο σημείο εκεί βρέθηκαν δέκα βόμβες μολότοφ, ρόπαλα, μαχαίρια, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, τα οποία εκτιμάται ότι πέταξαν κάποιοι από τους προσαχθέντες για να μη βρεθούν πάνω τους.

Τα αντικείμενα εξετάζονται στην Εγκληματική Υπηρεσία και αν ταυτοποιηθούν δακτυλικά αποτυπώματα, ή άλλα στοιχεία, οι αρχές θα προχωρήσουν σε συλλήψεις.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε