weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Απειλεί την Σούπερ Λιγκ ο Πιλάβιος!

Απειλεί την Σούπερ Λιγκ ο Πιλάβιος! | Newsit.gr
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

όπως τόνισε: “Πρόκειται για Ενώσεις-μέλη της ΕΠΟ, οι οποίες κάνουν πράγματα που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Έχω αρχίσει να προβληματίζομαι πολύ με την ύπαρξη της Σούπερ Λίγκας και της Ένωσης Β-Γ Εθνικής. Θα συγκαλέσω το διοικητικό συμβούλιο και θα συζητήσουμε”.

 
Η τοποθέτηση-”βόμβα” του Σοφοκλή Πιιλάβιου κατά την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ουσιαστικά φανερώνει τις προθέσεις της ομοσπονδίας να διαλυθούν οι Λίγκες και τα πρωταθλήματα να διεξάγονται υπό την αιγίδα της.
 
Στα υπόλοιπα της Γενικής Συνέλευσης, μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε με την ομιλία του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκου Τζόρτζογλου, ο οποίος είπε: “Τα ύποπτα ματς έπρεπε να δοθούν στη δημοσιότητα, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Οι φάκελοι της ΟΥΕΦΑ έπρεπε να σταλούν στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Ο πειθαρχικός κώδικας το προβλέπει αυτό. Η ποινική δικαιοσύνη θα βγάλει πόρισμα σε τέσσερα χρόνια. Τι θα γίνει σε τέσσερα χρόνια με αυτούς που έχουν έννομο συμφέρον; Δεν έχουμε αυτοδιοίκητο; Εμφανίζεται ιδιοκτήτης ομάδας, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης άλλης ομάδας που πριν από λίγα χρόνια τραγουδούσαν οι οπαδοί της ομάδας εκείνης: “διπλό ημίχρονο, άσο τελικό”. Τι έγινε με την υπόθεση αυτή; Τώρα βλέπουμε άλλο σκάνδαλο από τη Σούπερ Λίγκα που πάει να σώσει τον Λεβαδειακό. Θα το επιτρέψετε αυτό κ. Πιλάβιε; Ο κανονισμός λέει άλλα και σας καλώ να δεσμευτείτε. Εμείς είμαστε η γεννήτρια παραγωγής της βίας με τις αποφάσεις που παίρνουμε. Ούτε στην περίοδο της παράγκας δεν θα αποφάσιζαν ο αγώνας Εθνικός-Ολυμπιακός Βόλου να αλλάξει έδρα και να γίνει στον Βόλο. Ποιος νοήμον άνθρωπος θα πίστευε ότι αυτό το ματς δεν είναι στημένο”.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου, Γιώργος Σταράκης, ο οποίος τόνισε: “Έτσι και σωθεί ο Λεβαδειακός, θα γίνει η νέα μάχη της Κρήτης”, ενώ έκλεισε την ομιλία του με μία μαντινάδα, η οποία έλεγε πολλά: «Δεν έρχεται από μόνη της στα γήπεδα η βία, την φέρνουν οι παράγοντες που κάνουνε νοθεία».

Στη δευτερολογία του ο Σοφοκλής Πιλάβιος δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις: “Η απόφαση να μην πάνε τα ύποπτα παιχνίδια στην Πειθαρχική της ΕΠΟ, είναι επειδή αν πάνε ουσιαστικά συγκαλύπτονται. Οι φάκελοι περιέχουν γραφικά και στατιστικά. Η Πειθαρχική δεν θα έβγαζε καμία άκρη. Η απόφαση να γίνει το ματς με τον Εθνικό στο Βόλο, ούτε εμένα μου άρεσε. Ωστόσο, δεν είδα κάποιον να την προσβάλει. Για την αδειοδότηση κάθε ομάδας υπογράφει ρήτρα εχεμύθειας. Αν κάποια ομάδα παραιτηθεί από τη ρήτρα, ευχαρίστως να βγάλουμε τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Όσον αφορά το ποιος παίρνει τη θέση του Ηρακλή αν δεν πάρει την άδεια, εγώ το μόνο που ξέρω είναι μια υποτιθέμενη απόφαση της Λίγκας που έχω διαβάσει στις εφημερίδες. Δεν είναι θέμα της Γενικής Συνέλευσης αυτό, ούτε μπορούμε να κάνουμε ερμηνεία του κανονισμού εδώ και τώρα”.

#TAGS MM