Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Απίστευτη ανατροπή της Ολλανδίας – “Πέταξε” έξω τη Βραζιλία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Οι Οράνιε αν και βρέθηκαν με 1-0 πίσω στο σκορ, ανέτρεψαν την κατάσταση, επικράτησαν με 2-1 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά αφήνοντας εκτός τη μεγάλη Βραζιλία. Με 10 παίκτες τελείωσε το ματς η Σελεσάο. Σπουδαίο παιχνίδι στο δεύτερο μέρος.
Δείτε το LIVE του αγώνα

Μία Ολλανδία ψυχωμένη, δυναμική, με παίκτες που το πίστευαν άφησε εκτός τους Βραζιλιάνους που θεώρησαν ότι το ματς τελείωσε στο πρώτο μέρος. Ο Σνάιντερ ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε τις ισορροπίες αφού ήταν αυτός που “ανάγκασε” τον Φελίπε Μέλο να σημειώσει το αυτογκόλ της ισοφάρισης ενώ σημείωσε και το χρυσό τέρμα της νίκης.

 
Ο αποκλεισμός – σοκ της Βραζιλίας σφραγίστηκε ουσιαστικά στο 73′ όταν ο Φελίπε Μέλο αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό χτύπημα στον Ρόμπεν.
 
Το ματς ξεκίνησε με αρκετά νεύρα και από τις δύο πλευρές. Η κατάσταση ηρέμησε με το γκολ του Ρομπίνιο στο 10ο μόλις λεπτό. Ο Φελίπε Μέλο με μπαλιά 30 μέτρων έβγαλε φάτσα με το τέρμα το συμπαίκτη του ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ.
 
Όλοι περίμεναν την αντίδραση της Ολλανδίας η οποίος όμως με εξαίρεση ένα σουτ του Κούιτ στο 11′ δεν απείλησε άλλη φορά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου τον Ζούλιο Σέζαρ.
 
Αντίθετα η Σελεσάο, βρήκε περισσότερους χώρους και με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας έφτανε με σχετική ευκολία απέναντι στον Στεκέλενμπουργκ. Ο Ολλανδός πορτιέρο ήταν και πάλι σε εξαιρετική κατάσταση και κράτησε το σκορ στο 1-0.
 
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η Ολλανδία αν και δεν είχε αλλαγή στη σύνθεση της βγήκε στον αγωνιστικό χώρο του Πορτ Ελίζαμπεθ πιο αγριεμένη. Με καλύτερου συνδυασμούς και με τον Σνάιντερ να αναλαμβάνει δράση οι Οράνιε έφτασαν στην επική ανατροπή.
 
Στο 53′ ο μέσος της Ίντερ με σέντρα – ξυράφι μπέρδεψε τον Φελίπε Μέλο και τον Ζούλιο Σέζαρ “αναγκάζοντας” τον πρώτο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
 
Οι βραζιλιάνοι χρειάστηκαν κάποια λεπτά να συνέλθουν, έχασαν μία ευκαιρία με τον Κακά στο 61′ αλλά 7 λεπτά αργότερα ο Σνάιντερ με… κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στους Ολλανδούς.
 
Το τελειωτικό χτύπημα για τη Σελεσάο ήρθε στο 73′ όταν ο Φελίπε Μέλο πάτησε τον Ρόμπεν και σωστά αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Ολλανδία: Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινγκα, Όιγερ, Φαν Μπρόνχοστ, Φαν Μπόμελ, Κούιτ, Ντε Γιονγκ, Φαν Πέρσι (85′ Χούντελαρ), Σνάιντερ, Ρόμπεν.
 
Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Φελίπε Μέλο, Μπάστος (62′ Ζιλμπέρτο Μέλο), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λουίς Φαμπιάνο (77′ Νιλμάρ), Κακά, Ρομπίνιο, Ντάνι Άλβες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε