Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Από την κόλαση… στον τελικό ο Ολυμπιακός

Ματς - Θρίλερ στο Παλέ Ντε Μπερσί με νικητή τον Ολυμπιακό
Ματς - Θρίλερ στο Παλέ Ντε Μπερσί με νικητή τον Ολυμπιακό, ΦΩΤΟ EUROLEAGUE.

Σε έναν δραματικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο Ολυμπιακός με έναν εκπληκτικό Τσίλντρες έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Παρτιζάν με 83-80 (67-67 κανονική διάρκεια) και προκρίθηκε στον τελικό που θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα.

Το Live του αγώνα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Επίθεση δέχτηκε ο Μποντιρόγκα στο Παρίσι από οπαδούς του Ολυμπιακού

Πολλοί περίμεναν ότι ο Ολυμπιακός θα είχε εύκολο έργο κόντρα στο αουτσάιντερ της Ευρωλίγκας, Παρτιζάν όμως το ματς εξελίχθηκε πολύ διαφορετικά. Η άμυνα ζώνης κλείδωσε στο μεγαλύτερο διάστημα τα ατού των ερυθρόλευκων αλλά στο τέλος η ψυχή, η καρδιά, η ποιότητα και φυσικά η τύχη ήταν αυτά που επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να διεκδικήσει το δεύτερο Ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Τσίλντρες, εξαφανισμένος για τρία δεκάλεπτα, ήταν αυτός που πήρε από το χέρι τους ερυθρόλευκους και με καταπληκτική εμφάνιση στο φινάλε τους οδήγησε στη νίκη. Ειδικά στη λήξη της κανονικής περιόδου, με 6 δεύτερα να απομένουν και τον Τεόντοσιτς να αστοχεί απελπιστικά, “πήδηξε στο θεό” και κάρφωσε τη μπάλα στο καλάθι της Παρτιζάν.

Αφού ο αγώνας πήγε στην παράταση, ο Ολυμπιακός είχε γυρίσει από την κόλαση και εκεί είχε περισσότερες λύσεις και έφτασε στη νίκη με 83-80, χάρη στην ψυχραιμία του Τεόντοσιτς από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.

Ο αγώνας έφτασε εκεί κυρίως λόγω της αδυναμίας του Ολυμπιακού να σπάσει την άμυνα της Παρτιζάν που ήταν το όπλο της σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Σέρβοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά πήραν το προβάδισμα με 7 πόντους, όμως ο Ολυμπιακός επέστρεψε. Αρχικά μείωσε και στη συνέχεια στο δεύτερο δεκάλεπτο πήρε το προβάδισμα. Όλοι πίστεψαν ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους αλλά λογάριαζαν χωρίς την Παρτιζάν.

Με πρωταγωνιστές τον ΜακΚάλεμπ και τον Μάριτς οι Σέρβοι όχι μόνο μείωσαν αλλά πήραν το προβάδισμα και έβαλαν δύσκολα στους ερυθρόλευκους. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο υπήρξε ένα πραγματικό θρίλερ. Η Παρτιζάν προηγήθηκε με έξι πόντους 60-54 και τότε ήρθε η ώρα του Τσίλντρες. Ο Αμερικανός με 13 πόντους στο φινάλε οδήγησε την ομάδα του στο θρίαμβο.

Στην παράταση Ο Ολυμπιακός είχε αποθέματα ενέργειας, περισσότερες λύσεις, τον Μπουρούση να μαζεύει τα επιθετικά ριμπάουντ και έναν ψύχραιμο Τεόντοσιτς από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Έτσι έφτασε στη νίκη με 83-80 και πήρε το εισιτήριο για τον τέταρτο τελικό της ιστορίας του, όπου θα αντιμετωπίσει την ισχυρή Μπαρτσελόνα.

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 10 (5 ασίστ), Τσίλντρες 17(5 ριμπάουντ), Μπουρούσης 9 (6 ριμπάουντ), Κλέιζα 19 (11 ριμπάουντ), Τεόντοσιτς 17 (3/10 τρίποντα, 8/8 βολές), Σχορτσιανίτης 11(5 ριμπάουντ).


Παρτιζάν: Ρόμπερτς 5 (7 ριμπάουντ), ΜακΚάλεμπ 21, Κέτσμαν 11 (3 τρίποντα), Ράσιτς 5, Μπόζιτς 8, Μάριτς 17 (8 ριμπάουντ), Βέσελι 13 (10 ριμπάουντ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε