Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

ΑΠΟΕΛ: Στο… ζενίθ για την Ζενίτ! – Αλλά και Μπάρτσα – Μίλαν

To 2009 ο ΑΠΟΕΛ είχε βρεθεί ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εδω από τον αγώνα με την Τσέλσι. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
To 2009 ο ΑΠΟΕΛ είχε βρεθεί ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εδω από τον αγώνα με την Τσέλσι. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η ημέρα που όλοι περίμεναν στο στρατόπεδο του ΑΠΟΕΛ έφτασε. Οι πρωταθλητές Κύπρου, στην επανεμφάνισή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, φιλοξενούν απόψε στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, τη Ζενίτ.

Όπως και πριν από δύο χρόνια, θέλουν να ξεκινήσουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Τότε ξεκινούσαν την ονειρεμένη πορεία τους από τη Μαδρίτη και απέσπασαν τον παρθενικό τους βαθμό στη διοργάνωση.
 
Δύο χρόνια αργότερα, ο ΑΠΟΕΛ θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στο θεσμό και κυρίως να γευτεί τη χαρά της νίκης, που τόσο επεδίωξε την προηγούμενη φορά, αλλά δεν ήρθε.
 
Η Ζενίτ σαφώς και είναι το φαβορί στο αποψινό παιγνίδι, λόγω εμπειρίας και δυναμικότητας. Την ίδια ώρα, η πίεση του αποτελέσματος είναι με το μέρος τους, αφού αυτοί είναι που καίγονται για το βαθμολογικό όφελος και την πρόκριση στην επόμενη φάση.
 
Ο ΑΠΟΕΛ και μόνο με την είσοδό του στους ομίλους, έχει υλοποιήσει τον ευρωπαϊκό στόχο. Ωστόσο, όπως έδειξαν τόσο στο παρελθόν όσο και πρόσφατα, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έχουν το θράσος και τις δυνατότητες για να κοιτάξουν κατάματα τη Ζενίτ. Πόσω μάλλον στο καυτό ΓΣΠ, με τη δύναμη που εκπέμπει ο κόσμος.
 
Βεβαίως, όλοι γνωρίζουν και το παραδέχονται, ότι για να κερδίσει απόψε, επιβάλλεται όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές βρεθούν στην καλή τους ημέρα και κάνουν το τέλειο παιγνίδι.
 
«Το δικό μας παιγνίδι»
 
Χθες, οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ παρακολούθησαν στιγμιότυπα από πρόσφατα παιγνίδια της σημερινής τους αντιπάλου, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να υπογραμμίζει αρκετά πράγματα. Όμως, αυτό που επεσήμανε ο Σέρβος τεχνικός στους παίκτες είναι ότι «εμείς θα κάνουμε το παιγνίδι που ξέρουμε, ανεξαρτήτως αντιπάλου που έχουμε». Τους τόνισε ότι πρέπει να έχουν πειθαρχία στο παιγνίδι τους σε όλο το ενενηντάλεπτο, αφού η Ζενίτ μπορεί να κάνει φάση για γκολ από το πουθενά. Σημείωσε ότι η ρωσική ομάδα δεν είναι θεαματική, αλλά έχει παίκτες με ποιότητα, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη ζημιά.
 
Πλάνο χωρίς εκπλήξεις
 
Στο αγωνιστικό μέρος, ο ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το σημερινό μεγάλο παιγνίδι με απογευματινή προπόνηση. Δεν προέκυψαν προβλήματα της τελευταίας στιγμής, ενώ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς συμπεριέλαβε στην αποστολή όλους τους ποδοσφαιριστές.
 
Όσον αφορά το σχεδιασμό του πλάνου, δύσκολα θα ξεφύγει από το 4-3-3 ο ΑΠΟΕΛ. Από πλευράς προσώπων, σε σχέση με το τελευταίο ευρωπαϊκό παιγνίδι που έδωσε η ομάδα, αναμένεται να γίνει μόλις μια αλλαγή κι αυτή αναγκαστική. Αναφερόμαστε φυσικά στην απουσία του Χρίστου Κόντη, που θα αντικατασταθεί από τον Ολιβέιρα, ο οποίος στον αγώνα πρωταθλήματος με την Αλκή έδειξε ανεβασμένος.
 
Απ’ εκεί και πέρα, οι Χιώτης, Μποαβεντούρα, Ζόρζε, Πουρσαϊτίδης, Μοράις, Πίντο, Μαρσίνιο, Αλμέιδα, Τρισκόβσκι, Μαντούκα και Αλμέιδα θα συμπληρώσουν την ενδεκάδα των «γαλαζοκιτρίνων».
 
Ο κόσμος… το καθήκον του
 
Τα γιορτινά του θα βάλει απόψε το ΓΣΠ. Το γήπεδο της πρωτεύουσας αναμένεται να γεμίσει ασφυχτικά από πολύ νωρίς το βράδυ, με τους φίλους του ΑΠΟΕΛ να ετοιμάζουν εντυπωσιακή παράσταση. Βλέπετε, περίμεναν και αυτοί πώς και πώς τον σημερινό αγώνα και θεωρείται σίγουρο ότι θα δημιουργήσουν όμορφη ατμόσφαιρα, τόσο σε εικόνα όσο και σε παλμό.
 
Πέραν των 20 χιλιάδων φίλων του ΑΠΟΕΛ θα βρεθούν στο γήπεδο. Οι συνδεσμίτες τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται επί ποδός για τις ετοιμασίες τους, ώστε όλα να κυλήσουν στην εντέλεια. Όπως πάντα έτσι και απόψε οι οργανωμένοι επιφυλάσσουν εκπλήξεις, κατά την είσοδο της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Αν θα είναι κάποιο νέο «κορεό» ή αν θα γίνει «χαρτοπόλεμος» στις εξέδρες δεν κατέστη δυνατόν να το επιβεβαιώσουμε.
Το σίγουρο, είναι ότι ο κόσμος γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και όπως στον αγώνα με τη Βίσλα που είχε ενεργό ρόλο, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και απέναντι στη Ζενίτ.
 
Όλοι οι σημερινοί αγώνες που αρχίζουν στις 21:45 και βεβαίως ξεχωρίζει η αναμέτρηση Μπαρτσελόνα – Μίλαν.

Ολοι οι αγώνες:

Τσέλσι – Μπάγερ Λεβερκούζεν
Γκενκ – Βαλένθια
Μπορούσια Ντόρτμουντ – Αρσεναλ
Πόρτο – Σαχτάρ Ντόνετσκ
ΑΠΟΕΛ – Ζενίτ
Μπαρτσελόνα – Μίλαν
Βικτόρια Π… – Μπάτε Μπορίσοφ
 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε